گردشگری کرمان در جاده پیشرفت

کرمان - ایرنا - میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در سالهای اخیر از رکود قبلی خود خارج شده و با برنامه ریزی های اصولی، ایجاد و تقویت زیر ساخت ها و سرمایه گذاری بخش خصوصی مسیر خود را در جاده پیشرفت و رونق طی می کند .

استان پهناور کرمان با سابقه تاریخی و تمدنی، دارای میراث فرهنگی غنی، جاذبه های گردشگری و صنایع دستی ارزشمندی است که باعث شده تا دیار کریمان جزو مقاصد ممتاز گردشگری کشور محسوب شود.

در دولت تدبیر و امید گام های بلند و اساسی در جهت سامان بخشی و توسعه حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان برداشته شد، بطوریکه تغییرات در این بخش کاملا قابل مشاهده و ملموس است و در سالجاری که جهش تولید نامگذاری شده قطعا  نگاهها معطوف به تقویت این بخش زیرساختی و درآمد زا خواهد شد.

سال ۹۸ هم با وجود تمامی مشکلات و محدودیت ها، با تلاش مسئولان و دست اندرکاران پیشرفت و رشد خوبی در بخش های مختلف میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان انجام شده که با به بار نشستن آنها در آینده نزدیک دستاوردهای خوبی برای این منطقه خواهد داشت.

میراث فرهنگی بازگشت به عظمت نیاکان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: در حوزه میراث فرهنگی این استان با مشارکت بخش خصوصی مرمت و بازسازی بناهای تاریخی در سراسر کرمان در حال انجام است و در سال ۹۸ بخشی از اماکن تاریخی به چرخه گردشگری استان وارد شده اند.

فریدون فعالی افزود: با برنامه ریزی های انجام شده فعالیت کارگاه های مرمتی آثار تاریخی ادامه دارد و پیش بینی می کنیم در سال ۹۹ تعدادی از بناهای تاریخی و باستانی آماده بهره برداری بشوند.

وی تصریح کرد: در سال گذشته شاهد توفیقات خوبی مربوط به ثبت آثار منقول و غیر منقول در حوزه میراث فرهنگی کرمان در فهرست ملی بودیم و همچنین چندین اثر ناملموس از استان کرمان نیز ثبت ملی شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان تاکید کرد: مشارکت بخش خصوصی در مرمت بناهای تاریخی سیاست سال قبل میراث فرهنگی کرمان بوده است و در این راستا پنج خانه و عمارت تاریخی در استان به سرمایه گذاران برای مرمت و بهره برداری واگذار می شود.

وی با اشاره به سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استان کرمان در سال ۹۸ اظهار داشت: در این سفر ۱۸ میلیارد تومان اعتبار برای موضوعات مرتبط به مرمت بناهای تاریخی و توسعه گردشگری استان کرمان اختصاص داده شد.

فعالی گفت: پرونده ثبت جهانی بازار کرمان نیز در حال تهیه است که امید می رود با تکمیل آن در سال جدید، اقدامات برای ثبت بزرگترین راسته بازار ایران آغاز شود و همچنین برای چند اثر دیگر تاریخی استان نیز پرونده ثبت ملی تشکیل شده است.

وی تصریح کرد: کاوش های باستان شناسی استان با همکاری پژوهشگران و کارشناسان خارجی و داخلی در محوطه های تاریخی در سال ۹۸ ادامه داشت که شواهد و مدارک بسیار مهمی در اختیار گروه های باستان شناس در رابطه با دوره های تاریخی مختلف قرار دارد.

گردشگری کرمان حرکت به سمت قله

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: صنعت گردشگری در دنیا جزو صنایع اشتغالزا و پر درآمد با کمترین هزینه است و اگر با مدیریت و برنامه ریزی مناسب از فرصت ها و ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم، بدون شک صنعت گردشگری می‌تواند به عنوان یکی از صنایع پیشرو در رشد و شکوفایی اقتصادی نقش بسزایی را ایفا کند.

وی ادامه داد:  به رغم همه مشکلات و ترحیم ها تعداد  ۲۳ هزار گردشگر خارجی در ۶ ماه نخست سال ۹۸به این استان وارد شده که نسبت به مشابه سال گذشته رشد ۱۶ درصدی داشته است و تا پایان شهریورماه سال گذشته ۱۲۳ هزار و ۴۵۰ نفر گردشگر داخلی وارد استان کرمان شده اند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل  ۹ درصد کاهش داشته است.

فعالی بیان کرد: مرمت و ساماندهی باغ موزه هرندی شهر کرمان، مرمت و ساماندهی خانه اوشیدری به عنوان بازارچه صنایع دستی، مرمت  ساماندهی بازار قلعه محمود، تملک و آزاد سازی حریم قلعه اردشیر و قلعه دختر و ساماندهی باغ شاهزاده ماهان از اولویت های سال ۹۸ در حوزه گردشگری استان تعیین شد.

وی با اشاره به حضور موفقیت آمیز این استان در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و سی و سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی در سال ۹۸ گفت: جاذبه ها و ظرفیت های گردشگری کرمان به خوبی در این نمایشگاه برای علاقه مندان و سرمایه گذاران معرفی شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان افزود: در حال حاضر ۳۶۵ اقامتگاه بومگردی در استان کرمان مجوز فعالیت دریافت کرده و  بیش از ۳۲۰اقامتگاه فعال و ۴۰ اقامتگاه نیز در دست راه اندازی است که اشتغال سه هزار نفری را به دنبال داشته است و در سال ۹۸ کیفیت افزایی بومگردی ها در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: استان کرمان در حال حاضر دارای ۳۶ هتل و هتل آپارتمان، ۳۱ مهمانپذیر، ۱۴۳ دفتر خدمات مسافرتی، ۱۳۵ واحد بین راهی، ۴۰ مجتمع گردشگری، ۶ اقامتگاه سنتی، سه پانسیون و ۴۰۰ راهنمای تور است.

فعالی با بیان اینکه در سال گذشته طرح جامع برای توسعه گردشگری استان در دست تهیه قرار گرفت تاکید کرد: باید در طرح جامع گردشگری،  بازارهای هدف را تعریف کنیم تا کرمان به مقصد گردشگری تبدیل شود.

وی اظهار داشت: هم اکنون ۹۳ پروژه با حجم سرمایه گذاری یک هزار و ۶۶۵ میلیارد و ۸۱۷ میلیون تومان در بخش های مختلف در حال اجرا است که با اتمام آنها تحول بزرگی در صنعت گردشگری کرمان رخ خواهد داد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به راه اندازی گردشگری سلامت در سال ۹۸ در کرمان افزود:  در این راستا مجوز فعالیت برای ۲ دفتر خدمات مسافرتی در کرمان و در حوزه گردشگری سلامت صادر شده است.

وی با اشاره به معرفی و تبلیغات جاذبه های گردشگری کرمان در سال ۹۸ بیان کرد: در سال گذشته سفرا و رایزنان اقتصادی ۱۵ کشور جهان به استان کرمان را داشتیم که زمینه خوبی برای مبادلات گردشگری بین المللی فراهم شد.

تقویت و احیای صنایع دستی کرمان

فعالی با اشاره به اینکه صنایع دستی استان کرمان به دلیل تنوع، اصالت و کارکردهای آن، ظرفیت لازم برای حضور در بازارهای داخلی و خارجی دارد افزود: هلدینگ صنایع دستی در استان کرمان برای سامان بخشی و عرضه محصولات هنرمندان استان در بازار های داخلی و خارجی تشکیل می شود.

وی بیان کرد: حدود ۹۰ هزار نفر در صنایع دستی استان کرمان فعالیت دارند که ۱۲ هزار نفر از آنها تحت پوشش بیمه هستند و کارگاه های متعددی در حال حاضر در حزوه صنایع دستی فعالیت می کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان اظهار داشت: در سال ۹۸، میزان ۲ میلیارد و ۸۴۸ میلیون تومان تسهیلات  در راستای ایجاد اشتغال و حمایت از تولید کنندگان و رونق تولید صنایع دستی به صنعتگران و فعالان صنایع دستی این استان اعطا شد.

وی با اشاره به درآمدزایی مناسب صنایع دستی گفت: در سال ۹۸ حدود ۲ میلیون دلار صنایع دستی به صورت چمدانی از کرمان صادر شده است و حدود ۷۰ درصد تولید گلیم استان به خارج از شور صادر شد.

فعالی با بیان اینکه سال ۹۸ به عنوان سال رونق تولید، نامگذاری شده است تصریح کرد: هنرمندان و صنعتگران استان کرمان در ۲۳ غرفه تولیدات صنایع دستی خود را درسی و دومین نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران به معرض نمایش و فروش گذاشتند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر ۶۰ رشته صنایع دستی در استان کرمان فعالیت دارد و در سال ۹۸ حمایت از آموزش و توانایی بخشی با هنرمندان صنایع دستی در سراسر استان کرمان توسط این اداره کل انجام شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha