دکتر سعید سرکار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در خصوص پویش «سهم من در مهار کرونا» اظهار داشت: ظرفیت کشور برای شرایط عادی در خصوص تولید ماسک و مواد ضد عفونی کننده کاملا تکمیل بوده است اما الان که یک بحران اینچنینی پیش می آید و تقاضا یک دفعه چندین برابر می شود، طبیعی است که مشکلاتی در کشور پیش بیاید.
وی بیان کرد: در چنین شرایطی بسیار ارزشمند است که در مورد توانمندی ها و قابلیت های کشور در این زمینه اطلاع رسانی شود تا یک مقدار از نگرانی مردم کاسته شود مثلا در زمینه تولید ماسک های نانویی ان ۹۵ و ۹۹ ما الان در کشور از الف تا ی تمام بخش های این محصول را تولید می کنیم و برای کوچکترین بخش آن نیازی به خارج نداریم.
وی بیان کرد: از مواد اولیه گرفته تا دستگاه هایی که نانو الیاف را پوشش می دهند و تا آخر خط تولید که ماسک نانویی تولید می شود، همه در درون کشور انجام می شود و به ندرت کشوری را می توانید پیدا کنید که تمام الف تا ی تکنولوژی ساخت ماسک را، آن هم ماسک هایی با قابلیت فیلتراسیون ۹۹ و ۹۵ درصد را داشته باشند.
سرکار افزود: از آن سو در بین شرکت های دانش بنیان نانویی، یک سری خطوط تولید فیلترهای نانویی خودور و نیروگاهی فعال بودند که در این شرایط تمام این خطوط تولید شرکت ها تغییر کاربری داده شده اند و الان مواد اولیه نانو برای ماسک تولید می کنند.
وی اظهارکرد: همچنین دستگاه های دانش بنیانی در زمینه تولید نانو الیاف وجود داشت که برای صادرات به خارج از کشور آماده شده بودند اما با ایجاد این شرایط، این دستگاه ها از بسته بندی باز شده و به سالن های تولیدی منتقل شدند و الان در خط تولید بکار گرفته شده اند.
وی با اشاره به اینکه به هرحال اقداماتی که در زمینه تهیه مواد اولیه ماسک ها و مواد ضد عفونی در کشور انجام شده، کاملا ظرفیت تولید ما افزایش یافته و قابل توجه است گفت: در حال حاضر فقط در زمینه دستگاه هایی که ماسک را به صورت اتوماتیک می دوزند با کمبود مواجه هستیم که در این زمینه با وزارت بهداشت نیز صحبت شده و قرار شده شرکت هایی که ماسک های معمولی را با این دستگاه ها تولید می کنند با استفاده از مواد نانو ماسک هایی با قابلیت بالاتر برای مراکز درمانی تولید کنند .
دبیرویژه ستاد توسعه فناوری نانو در خصوص ماسک های نانویی ۹۵ تولید شده بیان کرد: درحال حاضر ماسک های نانویی ان ۹۵ در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد چرا که کادر درمانی در جبهه نخست مقابله و مواجه با این ویروس هستند و بهتر است که این ماسک ها نخست در اختیار آنها قرار گیرد.
وی گفت: خوشبختانه الان با تلاش هایی که صورت گرفته شرکت های فعال در این زمینه ظرفیت تولید حدود روزانه ۳۰۰ هزار ماسک نانویی را دارند و تولید می کنند.
نظر شما