به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در نشستی با مدیران کمیته های معاونت برنامه ریزی ستاد مقابله با کرونا در خصوص تدابیر لازم برای بازگشت مسافران تهرانی به بحث و تبادل نظر پرداخت.
در این نشست هم اندیشی که روز گذشته(یکشنبه) برگزار شد، مدیران کارگروه های اپیدمیولوژی و پیش بینی، اطلاعات و سیاستگذاری، افکارسنجی و هدایت عمومی، آینده نگری و سناریونویسی ضمن ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
زالی در این نشست به بیان توضیحاتی درخصوص استراتژی های در نظر گرفته شده برای این بیماری پرداخت و خاطرنشان کرد: آمار مبتلایان و مرگ و میر بیماران فراتر از گمانه زنی های قبلی است و یک بازنویسی مجدد در سناریو ضرورت دارد.
افزایش مراجعات بیماران کرونایی
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در بخش دیگری از سخنان خود براساس آمار روز گذشته به رشد قابل توجه مراجعات بیماران مبتلا به کرونا به مراکز درمانی اشاره کرد .
وی با اشاره به احتمال تغییر رفتار ویروس کرونا افزود: متاسفانه بیماران در بدو ورود بدحال تر هستند و میزان ترخیصی ها نیز کاهش یافته زیرا بیماران بدحال تر هستند و دیرتر بهبود یافته و مرخص می شوند. بدون تردید موج بازگشت مسافران به تهران این اوضاع را بدتر می کند.
برای مقابله با کرونا سه دانشگاه با هم ممزوج شده اند
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگری از نشست توضیحاتی درخصوص کمیته های مختلف علمی و درمانی و اجرایی ستاد مقابله با کرونا و کارکردها و وظایف آنان ارائه داد و خاطرنشان کرد: حوزه بهداشت و درمان، معاونان و متخصصان هر سه دانشگاه در تهران با هم ممزوج شده و در هم تنیده اند که این امر باعث ارتقای عملکردها و اقدامات می شود.
به گفته زالی، کمیته های علمی با کمک اپیدمیولوژیست ها در ستاد فرماندهی مدیریت مقابله با کرونا تشکیل شده و همچنین متخصصان ریه و عفونی و مراقبت های ویژه و برخی از انجمن های علمی نیز در این ستاد و کمیته ها عضو هستند.
به پیشنهاد فرمانده ستاد مقابله با کرونا در نشستی با حضور معاونان پژوهشی سه دانشگاه ظرفیت های موجود بر ای انجام تحقیقات لازم درخصوص کرونا و رویدادهای فعلی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در این خصوص با کمیته علمی وزارت بهداشت نیز هماهنگ خواهد شد.
زالی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اقدامات ستاد در حوزه های مختلف توضیحاتی داد که از آن جمله می توان به اطلاع رسانی به موقع و حضور قوی در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، مشارکت های مردمی و استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد، کمک به اقشار آسیب پذیر و توزیع بسته های بهداشتی و مواد غذایی با کمک خیرین، اجرای طرح های محله محور با کمک سپاه و بسیج، تشکیل اتاق فکر هنر و سلامت با حضور هنرمندان و پیشکسوتان هنری و فرهنگی، اهدای بسته های بهداشتی به خانواده های کم برخوردار با همکاری سپاه و بسیج و... اشاره کرد.
بازگشت مسافران تهرانی مشکل مهمی در راستای مقابله با کرونا
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در ادامه موج بازگشت مسافران تهرانی را مشکل مهمی در راستای مقابله با کرونا برشمرد و گفت: متاسفانه علیرغم تمام هشدارها تعدادی از شهروندان تهرانی به سفر رفتند که در موج بازگشت آنان به تهران پروتکل غربالگری از طریق تب سنجی قابل استفاده نیست و در این زمینه نیاز به پروتکلی با نگاه عدم افزایش پیک اپیدمیولوژی بیماری در استان تهران داریم .
وی از اعضای حاضر در نشست خواست که در این خصوص نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنند تا به یک مدل قابل دسترسی، مطمئن و کارامد در زمینه کنترل وضعیت سلامتی این مسافران در بدو ورود به تهران دست یابیم و ان را در ستاد ملی مصوب و اجرایی کنیم.
مسئولان برای تصمیم گیری کلان به شواهد علمی نیاز دارند
دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نیز در این نشست با اشاره به این نکته که مسئولان برای تصمیم گیری کلان به شواهد علمی نیاز دارند گفت: این در حالی است که عمده نیروی ما در حوزه اجرا هزینه می شود ولی اجرایی که بدون پشتوانه علمی باشد بدون تردید خطا و هزینه های آن بسیار زیاد است .
وی با اشاره به این که توجه به بخش علمی برای تصمیم گیری کلان لازم است اظهار داشت : در حال حاضر نمی توان کل استانها را در نظر بگیریم اما با توجه به این ۶۰ درصد ظرفیت علمی کشور در تهران قرار دارد اگر فقط تهران را خوب بسیج کنیم مشکلات علمی ما حل شده است .
وی بر ضرورت انجام تحقیقات مناسب و یافتن پاسخ سوالات و جمع آوری اطلاعات لازم برای رفع مشکلات موجود در راستای کنترل و مهار کرونا ویروس تاکید کرد و افزود: باید با پاسخ علمی مشکلات را حل کنیم. باید به دنبال پروتکل های سریع درمان بیماران و کاهش میزان مرگ و میر و کاهش بار بیماری باشیم . برای هر یک از این موارد سناریو نویسی لازم است.
در بخش دیگری از این نشست مژگان جزی زاده کریمی رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران نیز درخصوص اقدامات صورت گرفته در راستای اطلاع رسانی و انتشار اخبار، اطلاعیه ها و مصوبات ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در صداو سیما و فضای مجازی توضیحاتی بیان کرد.
وی همچنین در مورد جلسات متفاوتی که با گروههای مختلف انجام شده و افکار سنجی و نظرسنجی های صورت گرفته نیز مطالبی را ارایه داد.
بر اساس این گزارش، سایر اعضای حاضر در نشست نیز ضمن بیان سخنانی به ارایه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند که از جمله موارد مطرح شده می توان به افکار سنجی و نظرسنجی، طراحی سناریوهای رسانه ای ، بررسی دغدغه های اقتصادی اجتماعی و رفاهی مردم، وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری، بررسی های آماری از طریق سامانه های درمان و بهداشت، افزایش آمار مراجعان و مبتلایان با بازگشت مسافران، مدیریت تحقیقات و پژوهشها، سناریوهای پیشبینی شده، وضعیت فعلی شیوع بیماری در تهران، تاکید بیشتر بر حوزه بهداشت و پیشگیری، استفاده از ظرفیتهای مردمی در حوزه های مختلف اشاره کرد.
نظر شما