به گزارش امروز (سه شنبه) خبرگزاری فرانسه،
شستن دست برای مقابله با گسترش ویروس کرونا بسیار اهمیت دارد، اما این یک نعمت غیرقابل دسترس برای میلیون ها نفر در کشور جنگ زده یمن می باشد که آب تمیز به شدت کمیاب است.
به نوشته این خبرگزاری، نظام بهداشتی یمن تا به حال مورد ابتلا به کرونا در این کشور را ثبت نکرده است، اما اگر همه گیری این ویروس به یمن برسد، تاثیر آن در کشوری که جنگ طولانی مدت باعث ایجاد بدترین بحران بشردوستانه شده، غیرقابل تصور خواهد بود.
پنج سال از تجاوز نظامی ائتلاف نظامی به سرکردگی عربستان سعودی به یمن و مداخله در امور داخلی این کشور می گذرد که حدود ۸۰ درصد از جمعیت ۳۰ میلیونی این کشور را محتاج کمک کرده است.
خبرگزاری یاد شده به نقل از پزشکان بدون مرز نوشت، موجب نگرانی است که بسیاری از یمنی های دسترسی به آب تمیز یا صابون ندارند.
کارولین سگوئین مدیر برنامه های پزشکان بدون مرز در یمن، عراق و اردن به خبرگزاری فرانسه
گفت: ما بسیار نگران هستیم؛ می توانیم به آنها پیشنهاد شستن دست را بکنیم، اما چه اتفاقی می افتد اگر آنها چیزی برای شستشو با آن نداشته باشند؟.
براساس گزارش یونیسف، حدود ۱۸ میلیون نفر از جمله ۹.۲ میلیون کودک یمنی دسترسی به آب سالم ندارند و فقط یک سوم جمعیت این کشور دسترسی به شبکه لوله کشی دارند.
خبرگزاری فرانسه
به توصیف وضعیت یک پسر یازده ساله و خواهرش پرداخته و می نویسد، آنها هر روز صبح سه کیلومتر را از خانه می پیمایند تا با یک شیلنگ کثیف ظرف های پلاستیکی خود را با آب گل آلود پر کنند. به نوشته این خبرگزاری، خانواده آنها چاره ای جز نوشیدن آب آلوده و استفاده آن برای آشپزی ندارند.
این خبرگزاری در ادامه آورده است: یمن سال ۲۰۱۷ یکی از بدترین نوع شیوع وبا را تجربه کرد و آکسفام روز سه شنبه اعلام کرد که فصل بارانی پیش رو بار دیگر می تواند شاهد فصل مرگبار دیگری باشد که با تهدید ویروس جدید (کرونا) مواجه است.
پزشکان بدون مرز اعلام کردند که با توجه به وضعیت نظام بهداشتی در صورت رسیدن کرونا به یمن، یک فاجعه اتفاق می افتد.
کمیته بین المللی صلیب سرخ در یمن در توئیتی نوشت که شستن مکرر دست ها موثرترین راه برای حفاظت در برابر کرونا است، اما بیش از نیمی از مردم یمن برای انجام این کار دسترسی به آب سالم ندارند.
دهها هزار نفر که اکثر آنها غیر نظامی بودند از ماه مارس ۲۰۱۵ همزمان با تجاوز ائتلاف عربی - آمریکایی به سرکردگی سعودی به یمن جان خود را از دست داده اند و این کشور را در قحطی فرو برده اند.
تجاوز به یمن نظام بهداشتی این کشور را با بحران مواجه کرده و راه گسترش بیماری ها را هموار ساخته است.
نظر شما