شهرام ملکی روز سه شنبه در جلسه ویدیو کنفرانس با فرمانداران شهرستانهای تابعه کردستان که با حضور استاندار و رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان برگزار شد، اظهار داشت: این استان سال گذشته را با سیل آغاز کرد و در نهایت میزان خسارتهای ناشی از این حادثه طبیعی سه هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برآورد شد.
وی اضافه کرد: این میزان خسارت به زیرساختها و بهرهبرداران بخش کشاورزی استان وارد شده بود که حدود سه هزار میلیارد ریال آن مربوط به بخش کشاورزی بوده و در این راستا تا کنون ۴۰۰ میلیارد ریال آن به صورت بلاعوض یا تسهیلات کم بهره جبران شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: همچنین بر اثر این حادثه ۲ هزار واحد مسکونی نیز دچار خسارت شده بود که بازسازی آنها با استفاده از ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار سالانه نوسازی و بهسازی مساکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دستور کار قرار گرفته و هم اکنون در حال انجام است.
وی یادآور شد: همچنین در این راستا به منظور ترمیم زیرساختهای خسارت دیده از محل اعتبارات دولتی ۳۰۰ میلیارد ریال به دستگاههای دولتی از جمله راهداری، امور آب، راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شهرداریها پرداخت شده است.
تکمیل طرحهای زیرساختی مهمترین اولویت دولت در کردستان است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با بیان اینکه در سال جاری اولویت دستگاههای اجرایی ادامه تکمیل طرحهای زیر ساختی است افزود: تجهیز بیمارستان سقز، تکمیل ورزشگاه ۲۲ گولان، جاده سنندج - مریوان، راه آهن همدان - سنندج و سایر طرحهای عمرانی از جمله این طرحهای اولویتدار است.
ملکی گفت: همچنین توسعه فضای سبز استان نیز در این راستا از سال قبل آغاز شده است که به طوری که مقرر شده ۲۵۰ هکتار فضای سبز در داخل شهرها و ۱۵۰ کیلومتر درخت کاری در حاشیه جادههای بین شهری تا پایان فروردین امسال انجام شود.
وی یادآور شد: در سال گذشته سعی شد که با اعمال کمکهای دولتی شهرداریهای استان را در پرداخت حقوق پرسنل یاری دهیم که در این راستا یک هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال به آنان از محل منابع دولتی کمک شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: در این راستا تمامی شهرداریها علاوه بر اینکه معوقات حقوق و مزایای پرسنل خود تا آخر سال ۱۳۹۸ را پرداخت کردهاند هم اکنون نیز برخی مقداری از این اعتبارات را در حساب خود به صورت مازاد در اختیار دارند.
ساماندهی مرز باشماق ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب دارد
ملکی گفت: ساماندهی مرز باشماق یکی از اولویتهای مجموعه دولت در این استان بوده که در این راستا ۶۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح ساماندهی این مرز اعتبار مصوب شده و لازم است فرماندار این شهرستان با همکاری اداره کل راهداری نسبت به جذب آن در سال جاری اقدام کند.
وی افزود: همچنین برای احداث پارک بانوان دیواندره نیز ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی مصوب شده و فرمانداری باید شهرداری را ملزم به اجرای طرح تا پایان سال جاری کند.
ملکی گفت: پیگیری ثبت جهانی اورامان از دیگر طرحهای اولویت دار در استان است که استانداری کردستان به منظور تسهیل در روند این ثبت امسال در نظر دارد در شهرستان سروآباد برای اجرای طرحهای عمرانی مربوط به این طرح ۱۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری کند.
آرتیکاس اقبال فرماندار مریوان نیز در این جلسه با بیان اینکه مرز باشماق می تواند به عنوان یکی از قطبهای تحقق شعار سال نقش ایفا کند افزود: اقلیم کردستان در صدد تخصصی سازی مرزهای خود با ایران است که در این راستا باید مطالعات تخصصی از طرف ایران صورت بگیرد و آن را در طرح ساماندهی مرز باشماق لحاظ کرد.
استان کردستان دارای ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان، یک هزار و ۷۰۰ روستای دارای سکنه است و بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ دارای یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر جمعیت است که ۷۰ درصد از این افراد در شهرها و ۳۰ درصد نیز در روستاها ساکن هستند.
نظر شما