این همبستگی در قالب طومارهای فرهیختگان فرهنگی، هنری و دانشگاهی تا هشتگ های متعددی که عراقی ها در شبکه های اجتماعی برای همیاری با مردم ایران ایجاد کرده اند، با واکنش مثبت عراقی ها رو به رو شده است.
در طومار اخیر فرهیختگان عرب که در پاسخ به فراخوان هنرمندان و فرهیختگان ایرانی برای اعلام همبستگی با مبارزه ایران علیه ویروس کرونا در سایه تحریم های ظالمانه آمریکا تهیه شده، نام چهره های برجسته ای از روزنامه نگاران، هنرمندان و استادان دانشگاه دیده می شود.
«محمد عبدالجبار الشبوط» روزنامه نگار معروف، «علی الشلات» نماینده سابق و شاعر، «عبدالرضا الحمید» داستان نویس، «ایاد السماوی» نویسنده و شخصیت سیاسی، «ازهار علی» رمان نویس، «نبیل نعمه» شاعر، «ایمان الوائلی» شاعر و نقاش، «مظفر الربیعی» نویسنده، «علی الخزاعی» شاعر و «محمد حمزه الجبوری» فعال رسانه ای از امضا کنندگان این طومار به شمار می روند.
همچنین نام های «رویا سعد السلطان» هنرمند، «امیرعبدالعزیز علوان» پژوهشگر، «احمد الشرجی» استاد دانشگاه، «علی نویر» شاعر و «محمد الحمد» فعال رسانه ای و مجری برنامه های سیاسی نیز در این طومار دیده می شود.
تاکنون نزدیک به 60 تن از شاعران، نویسندگان، پژوهشگران، هنرمندان، فعالان رسانه و سینما و تئاتر، روزنامه نگاران و فعالان اجتماعی و حقوقی از کشورهای مختلف عربی با ایرانی ها اعلام همبستگی کرده اند.
جمع زیادی از هنرمندان و فرهیختگان عرب مقیم کشورهای غربی نیز به این طومار همبستگی پیوسته و به فراخوان همکاران ایرانی خود در مخالفت با سیاست تحریم اقتصادی ملت ها در برهه ای که جهان با چالش کرونا مواجه است، پاسخ مثبت داده اند.
حضور نام های سرشناسی از فرهیختگان عراقی در داخل و خارج کشور در این طومار بار دیگر همبستگی و پیوند شدید دو ملت را به ویژه در بحران کرونا و در سایه تحریم های دارویی و اقتصادی آمریکا بیش از پیش نشان داده است.
این همبستگی علیه تحریم های دارویی و اقتصادی آمریکا در زمانه کرونا فقط به این طومار محدود نشده، بلکه به شبکه های اجتماعی نیز کشیده شده و کاربران عراقی در هشتگ های مختلفی این همبستگی و محکومیت تحریم های ظالمانه آمریکا در کنار قدردانی از مبارزه ایران علیه ویروس کرونا را به نمایش گذاشته اند.
برخی از این هشتگ ها که بیشترین فراوانی را در شبکه های اجتماعی به دنبال داشته به شرح زیر هستند:
#sane_iran_people
#انقذوا_شعب_ایران (ملت ایران را نجات دهید)،
#اوقفوا_الارهاب_الامریکی (تروریسم آمریکایی را متوقف کنید)
#ترامب_عدو_الشعوب (ترامپ دشمن ملت ها است)
#ارفعوا_العقوبات_علی_ایران (تحریم ها را از ایران بردارید)
برخی از کاربران عراقی با یادآوری تحریم های ظالمانه 13 ساله علیه عراق (1991 تا 2003) دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا را به خاطر اعمال تحریم های ظالمانه علیه ایران و دیگر کشورها در برهه ای که جهان با چالش کرونا مواجه است، دشمن بشریت معرفی کرده اند.
شماری از کاربران، مبارزه صبورانه و اصولی ایران علیه ویروس کرونا را که با قدردانی سازمان بهداشت جهانی مواجه شده است، نشانه قدرت ایران در پشت سرگذاشتن دو چالش تحریم های آمریکا و کرونا بطور همزمان دانسته اند.
برخی از کاربران نیز با بازنشر پاره ای همبستگی های سابق از جمله «ملت عراق با ایران است» جمهوری اسلامی ایران را به ادامه این مبارزه تا ناکامی تحریم های آمریکا و پیروزی قاطع بر کرونا دعوت کرده اند.
شماری از کاربران عراقی هم بر ضرورت ترند کردن هرچه بیشتر هشتگ ها برای پیوستن حداکثر مردم به این فراخوان عمومی برای برداشتن تحریم های ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در سایه بحران کرونا تاکید کرده اند.
بیشتر این هشتگ ها به تصاویر کارتونی هنرمندان ایرانی که دو چالش کرونا و تحریم های دارویی و اقتصادی آمریکا را ترسیم کرده اند، مزین شده و تحسین همگانی را از خلق این تصاویر به دنبال داشته است.
یکی از شخصیت های سیاسی عراق در واکنش به این هشتگ ها برای لغو تحریم ها علیه ایران در سایه نبرد با کرونا نوشته است: «محاصره ملت ها یک عمل غیر اخلاقی است.»
«عباس الموسوی» از ائتلاف دولت قانون (نوری المالکی) افزوده است: «بیایید از بحران تهدید بیماری کرونا، طرحی برای نوسازی انسانیت و برداشتن تحریم ها از سر ملت ها بسازیم.»
فراخوان هنرمندان و فرهیختگان ایرانی برای همکاران خود در سراسر جهان از جمله کشورهای عربی به امضای 270 هنرمند مشهور و برجسته ایران رسیده و به زبان های انگلیسی، فرانسه، ایتالیایی، چینی و ژاپنی ترجمه شده است.
این فراخوان همچنین در بردارنده 24 تصویر کاریکاتوری است که چالش انسانی ملت ایران در مبارزه با کرونا در سایه تحریم های ظالمانه دارویی و اقتصادی آمریکا را نشان می دهد.
پیام این تصاویر کاریکاتوری برای وجدان جهانی این است که «نمی توانید برای بلند مدت ساکت بمانید!»
«مسعود کیمیایی» کارگردان، «پرویز پرستویی»بازیگر، «شهاب حسینی» بازیگر و «نیکی کریمی» بازیگر، «اکبر آزاد» شاعر، «محمد صالح علاء» شاعر و «عباس سجادی» شاعر بخشی از اسامی برجسته هنرمندان و فرهیختگان ایرانی در این فراخوان جهانی برای برداشتن تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران در زمانه کرونا است.
این فراخوان انسانی در سطح جهانی نیز با واکنش مثبت فرهیختگان و رسانه های بین المللی مواجه شده است.
نظر شما