این عده معتقدند که مردم باید با اکتفا به اطلاعاتی که تاکنون در باره علت و راههای ابتلا و موارد پیشگیری دریافت کردهاند به محدود کردن کسب اطلاعات در باره بیماری از منابع غیرمعتبر و شبکه های اجتماعی مختلف بپردازند و بدون هرگونه تشویش و اضطراب، دوران قرنطینه خانگی را با آرامش و سلامت روحی و روانی بگذرانند.
یک روانشناس بالینی یکی از مراکز مشاوره اصفهان در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه هرگونه اضطراب و نگرانی میتواند زمینه ساز بیماریهای جسمی در افراد شود، اظهارداشت: در شرایطی که افراد خانواده در کنار یکدیگر دوران قرنطینه را سپری می کنند نباید اجازه دهند که نگرانی روحی، این شیوه پیشگیری را در آنها بی تاثیر کند.
افسانه برومند تصریح کرد: با گذشت بیش از یک ماه از ورود این ویروس به کشور و اطلاعات بسیاری که در این زمینه منتشر شد، دیگر نیازی نیست که افراد با توجه به اطلاعات منابع نامعتبر و نامشخص، ذهن خود را درگیر و بیمار کنند.
به گفته وی افراد باید دریافت هرگونه خبر به ویژه اخبار جدید در زمینه ویروس را به یک بار در روز و آن هم از منابع خبری معتبر محدود کنند.
این روانشناس تاکید کرد: دریافت اطلاعات نادرست از دیگران در باره بحران کرونا و انتقال آن به اعضای خانواده به ویژه کودکان و نوجوانان موجب ایجاد ترس و وحشت و به خطر افتادن سلامت روحی آنها تا حد افسردگی می شود.
وی یادآور شد: افراد باید به جای نگرانی بیش از حد با رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه، قدر دوران در کنار هم بودن در چهاردیواری امن خانه را بدانند تا بسلامتی دوره این بحران سپری شود.
برومند، صحبت کردن در باره پایان این بحران و تماشای دوباره طبیعت زیبای بهاری و بازگشت زندگی به روال عادی را در بین اعضای خانواده، در تقویت روحی و روانی افراد بسیار مهم و تاثیرگذار دانست.
وی از فعالان شبکه های اجتماعی خواست که از انتشار اخبار سطحی و بدون سند و مدرک و غیرضروری برای عموم خودداری و کمک کنند تا این شرایط به نحو خوب و در آرامش عمومی طی شود.
روانشناس ارشد بالینی یکی دیگر از مراکز مشاوره بهزیستی اصفهان گفت: حس امید به زندگی، افراد را به سمت رعایت رفتارهای بهداشتی پیشگیرانه می کشاند بر این اساس افراد باید مراقب باشند تا هر عاملی که این آرامش و امید را از آنها سلب می کند از خود دور کنند.
زهره کثیری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه روحیه افراد از لحاظ سطح قوت و ضعف با یکدیگر متفاوت است بسیاری از مطالب و خبرها می تواند افراد دارای اعتماد به نفس پایین را نگران و بیمار سازد.
وی بیان داشت: بر این اساس، افراد باید با رعایت اصول ایمنی و بهداشتی و صرف ماندن در منزل، به عبور از شرایط بحران این بیماری کمک کنند.
این روانشناس با اشاره به حساسیت روحی افراد کهنسال و کودکان، پخش مداوم اخبار از تلویزیون، رادیو و شبکه های اجتماعی در منزل را تهدیدکننده سلامت روحی و جسمی آنها دانست.
وی با تاکید براینکه ابتلا به ویروس کرونا یک بیماری خطرناک و خطری جدی برای سلامت جامعه است، گفت: افراد در مواجهه با این بیماری متفاوتند، عده ای از اساس، این بیماری را انکار میکنند و پیامهای سلامت را جدی نمیگیرند زیرا به علم اعتماد ندارند که این آفتی برای جامعه است.
کثیری افزود: در مقابل، طیف دیگری به اخبار و توصیه های بهداشتی بیش از حد دقت و عمل می کنند که همین امر نیز آنها را با اضطراب و وسواس مواجه می سازد.
وی تصریح کرد: بنابراین به همه افراد توصیه می شود که رویه واقع بینی را در پیش بگیرند و با اعتماد به سطح علم موجود در جهان و کشور و وجود افراد دانشمند و پزشک کمک کنند تا این شرایط بحرانی سپری شود.
این روانشناس، رعایت بهداشت فردی و عمومی، خرید لوازم بهداشتی در حد نیاز و توجه به توصیه های مسوولان ستاد کنترل بیماری کرونا در کشور به ویژه تاکید بر در خانه ماندن را از مهمترین موارد برای گذر از دوره بحرانی موجود برشمرد.
رییس پلیس فتا استان اصفهان به شهروندان توصیه کرد که اخبار و اطلاعیههای لازم در باره بیماری کرونا را از منابع رسمی و سایت وزارت بهداشت دریافت کنند.
سرهنگ مصطفی مرتضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همزمان با ورود این ویروس به کشور و بوجود آمدن شرایط خاص، برخی با هدف تشویش اذهان مردم و سرگرمی خود اقدام به انتشار اخبار جعلی در شبکه های اجتماعی کردند که شناسایی این افراد در دستور کار پلیس قرار دارد.
وی اظهار داشت: بتازگی فردی که در یک استودیوی خانگی در اصفهان اقدام به ضبط فایل های صوتی در باره تعداد بستری شدگان و فوتیهای ناشی از بیماری کرونا در بیمارستانهای اصفهان و پخش آن در فضای مجازی می کرد، شناسایی و دستگیر شد.
رییس پلیس فتا اصفهان یادآور شد: بر اساس ماده ۱۸ قانون جرایم رایانهای، هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سامانه رایانهای یا مخابراتی، اکاذیبی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، مجرم و به مجازات تعیینشده در قانون محکوم میشود.
وزارت بهداشت روز پنجشنبه هفتم فروردین اعلام کرد: تاکنون ۲۹ هزار و ۴۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۲ هزار و ۲۳۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۰ هزار و ۴۵۷ نفر بهبود یافتهاند.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ششم فروردین، تا کنون ۸۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در این استان ( به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل) از بیمارستان ترخیص شدند که حدود ۵۰ درصد از کل مبتلایان به این بیماری هستند.
وزارت بهداشت در چند روز گذشته آمار تفکیکی مبتلایان به کرونا را در استان اصفهان اعلام نکرده است.
نظر شما