عرفان مومنپور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کار پاکسازی و لایروبی مسیر رودخانههای استان در سال گذشته انجام شده تا در صورت بارندگی سنگین، شاهد طغیان مسیلها نباشیم.
وی با بیان اینکه حریم و بستر رودخانههای استان به ویژه قشلاق و گاوهرود لایروبی شده است، افزود: به کشاورزان و بهرهبرداران نیز از طریق دهیاران و با نصب پلاکارد اطلاعرسانی شده که تجهیزات و تاسیسات خود را از مسیر رودخانهها جمعآوری کنند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان تاکید کرد: با توجه به رگباری بودن بارشهای بهاری و احتمال سیلابی شدن مسیلها، مردم از تردد در حاشیه رودخانهها خودداری کنند.
مومنپور با بیان اینکه مدیریت آب ورودی و خروجی سدهای استان نیز در صورت بارندگیهای سنگین صورت گرفته است، یادآور شد: با توجه به پیشبینیها، احتمال سیلابی شدن مسیلها وجود دارد، پس مردم مراقب بوده و در زمان بارندگی از حاشیه رودخانهها فاصله بگیرند.
براساس پیشبینی اداره کل هواشناسی کردستان سامانه بارشی که از شامگاه چهارشنبه وارد استان شده روز شنبه با شدت بیشتری فعالیت خود را ادامه خواهد داد که بارشها در مناطق غربی به میزان ۲۵ تا ۴۰ میلیمتر خواهد بود. فعالیت این سامانه در در روزهای یکشنبه و دوشنبه اغلب به صورت رگباری و بارش پراکنده خواهد بود.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضههای آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
از مجموع ۳۳ سد استان، ۱۱ سد در حال بهره برداری، ۱۰ سد در دست اجرا و ۱۲ مورد نیز مطالعاتی است.
نظر شما