۹ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۰۱
کد خبر: 83729716
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

لرزش اقتصادهای آسه آن از توفان کرونا

۹ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۰۱
کد خبر: 83729716
مریم شفیعی
  لرزش اقتصادهای آسه آن از توفان کرونا

تهران- ایرنا- همزمان با پیش بینی ها درمورد رکود رشد اقتصادی جهان به دلیل بیماری کووید-۱۹، قرابت جغرافیایی و وابستگی اقتصادی ۱۰ کشورجنوب شرق آسیا به چین و نیزواردات سبب شده تا بن مایه های اقتصادی آنها از توفان کرونا به لرزه درآید. اعضای آسه آن اکنون از نظر اقتصادی و اجتماعی با بحران و چالشی بی سابقه روبه رو هستند به گونه ای که اکثر آنها میزان رشد امسال خود را که تاحد زیادی وابسته به صنعت گردشگری و تجارت منطقه ای و بین المللی است، کاهش داده اند.

کاهش شدید ورودی مسافران خارجی به کشورهای مالزی، اندونزی، سنگاپور، برونئی، ویتنام، تایلند، کامبوج، لائوس، فیلیپین و میانمار و وابستگی اعضای دهگانه به واردات به ویژه از چین، آمریکا و اروپا که آمار بیشترین مبتلایان به کرونا را یکی پس از دیگری به نام خود ثبت کرده اند، سبب شد تا اختلال مهمی در دو پایه عمده اقتصادی کشورهای جنوب شرق آسیا رخ دهد به گونه ای که بسیاری از این کشورها انتظارات رشد اقتصادی خود را برای سال ۲۰۲۰ کاهش دادند.

 بروز این بیماری با یک تاخیر پس از چین دراین کشورها همراه بود، اما اکنون بسیاری از مقام های منطقه از اوج یافتن شیوع ویروس، همزمان با سرعت یافتن انتقال جهانی آن ابراز نگرانی جدی داشته اند.

اکثر مسئولان بهداشتی جنوب شرق آسیا از افزایش غیرمنتظره و شدید مبتلایان در موارد جدید از اواسط ماه مارس جاری خبر داده اند.

طبق گزارش های منتشره، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در جنوب شرق آسیا همزمان با اینکه دنیا شاهد افزایش سرعت انتقال ویروس کرونا در جهان است به طور قابل توجهی افزایش یافته است به گونه ای که مسئولان این کشورها تدابیر ویژه اقتصادی- اجتماعی برای مقابله با این بیماری اتخاذ کرده اند.

مالزی

"مالای میل"  به نقل از دکتر نور هشام عبدالله مسئول کمیته سلامت مقابله با ویروس کرونا در مالزی گزارش داد با افزایش تعداد ۲۳۵ نفر جدید به آمار مبتلایان باید گفت که تاکنون تعداد افرادی که در این کشور تست ابتلا به بیماری Covid-۱۹ آنها مثبت اعلام شده ۲ هزار و ۳۱ نفر بوده که از این تعداد ۲۳ نفر جان باخته و  ۲۱۵ بیمار بهبود یافته اند.

مالزی کشوری با افزون بر ۳۲ میلیون نفر جمعیت با ترکیب قومی نژادی مختلف مالایی، چینی و هندی در جنوب شرق آسیاست. در این کشوراکنون مقررات ویژه و سختی برای کند کردن یا قطع روند انتقال ویروس به کار گرفته شده که همه مردم ملزم به اجرای آن شده اند.

این کشور اکنون علاوه بر نیروهای پلیس اعلام کرده که از ارتش برای نظارت بر اجرای مقررات مقابله با کرونا استفاده می کند.

 اندونزی

رسانه های اندونزی آمار مبتلایان به این ویروس را در چهارمین کشور پرجمعیت جهان ۱۰۴۶ نفر اعلام کردند که بیش از ۱۰۳ نفر در ۲۴ ساعت اخیر به آن مبتلا شده اند.

براساس این گزارش از این تعداد تاکنون مرگ ۷۸ نفر تائید شده است.

این درحالی است که  روزنامه گاردین با انتشار گزارشی در این زمینه نوشت : با توجه به جمعیت افزون بر ۲۶۰ میلیون نفری اندونزی و پراکندگی و مجمع الجزایری بودن این کشور احتمالا آمار مبتلایان به این ویروس در بزرگترین کشور جنوب شرق آسیا بیش ازاین است.

جاکارتا پست در گزارشی در این زمینه تاکید کرد: وضعیت COVID-۱۹ در اندونزی بد است. اندونزی در چند هفته اخیر بیشترین آمار مرگ و میر این بیماری را داشته است.

این رسانه اندونزیایی پیش بینی کرد : احتمالاً اوضاع بحران بدتر می شود. طبق برآورد کارشناسان بیش از ۷۰ هزار اندونزیایی در ماه رمضان و تا عید فطر سال جاری به این بیماری مبتلا می شوند، چرا که دراین ایام  میلیون ها اندونزیایی به زادگاه خود سفر می کنند.

علاوه براین مسئولان حوزه سلامت اندونزی بر کمبود تجهیزات پزشکی و نیروهای متخصص برای مقابله با کرونا اذعان کردند.

روزنامه استار به نقل از یکی از مقام های بهداشتی اندونزی نوشت: جاکارتا برای جلوگیری از شیوع این بیماری نیاز به چهار هزار نیروی جدید شامل ۱۵۰۰  پزشک و ۲۵۰۰ پرستار اضافی دارد.

سنگاپور

رسانه های سنگاپورگزارش دادند همزمان با افزایش تعداد مبتلایان در این کشور کوچک جنوب شرق آسیا دولت سنگاپور از  بسته  ۳۴ میلیارد دلاری برای مقابله  با کرونا، درمان و امداد رسانی رونمایی کرد.

فایننشال تایمز نوشت: سنگاپور که اکنون در موج دوم شیوع ویروس کواید-۱۹ است با توجه به اینکه کرونا رشد توسعه اقتصادی این کشور را کاهش داده برای مقابله با عواقب اقتصادی و اجتماعی ناشی  این بحران یک بسته محرک ۴۸.۶ بیلیون دلاری  (حدود ۳۴ میلیارد دلار آمریکا) را رونمایی کرده است.

طبق این گزارش ارزش این بسته ۱۱ درصد ناخالص داخلی این کشور است و دولت لی هسین لونگ امیدوار است که با این کمک بتواند از افت شدید رشد اقتصادی کشورش جلوگیری کند.

دولت سنگاپور پیشتر بودجه ویژه ای برای مقابله با کرونا اختصاص داده بود اما این بسته کمک، بزرگترین حمایت اقتصادی دولتی در تاریخ این کشور محسوب می شود.

افزایش بودجه مقابله با کرونا همزمان با شدت یافتن سرعت انتقال در کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا مانند کره جنوبی، مالزی، اندونزی، هنگ کنگ، تایوان و... انجام شده است.

فایننشال تایمز نوشت: سنگاپوریکی از وارد کنندگان اصلی کالا و مواد از کشورهای آمریکا و اروپا که اکنون بالاترین میزان ابتلا به کرونا را دارند، می باشد و این بحران اکنون در سنگاپور افزایش یافته و آمار مبتلایان در این کشور افزون بر ۵ میلیون نفری جنوب شرق آسیا به ۶۸۳ نفر  رسیده است.

گزارش های مکرری از رکود و انقباض اقتصادی وجود دارد که از سنگاپور شروع و تخمین زده می شود از ژانویه تا مارس ۲.۲ درصد در طول سال کاهش داشته باشد.

«سلینا لینگ» رییس دپارتمان تحقیقات و استراتژی بانک دولتی "CBC"  به خبرگزاری فرانسه دراین زمینه گفت: کوید ۱۹ یک سونامی اقتصادی است که بازار سنگاپور را در هم می کوبد.

سایر کشورهای جنوب شرق آسیا

گزارش های ارسالی رسانه های مختلف از منطقه جنوب شرق آسیا حاکی است : اعضای اتحادیه جنوب شرق آسیا(آسه آن) به سرعت در مورد اخبار انتشار ویروس کرونا در چین واکنش داشتند و نشان دادند که بسیاری از درس های مهم از شیوع سارس در سال ۲۰۰۳ میلادی را به یاد دارند.

تایلند، سنگاپور و بسیاری از کشورهای دیگر با ایجاد پروتکل های غربالگری، ردیابی مخاطب و پروتکل قرنطینه برای موارد مشکوک سریع اقدام کردند.  طبق این گزارش ها اگرچه دولت ویتنام و برخی از کشورها خطوط هوایی مجزای خود و پروازهای چین را به کشورهایشان متوقف کردند، اما برخی دیگر از اعضای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا " آسه آن" صرفاً غربالگری را برای مسافران اعمال کردند.

به گزارش تارنمای اجتماعی رلیف، تایلند کشوری که رتبه ششم کشوهای درحال توسعه برای رسیدن به ۱۰ کشور برتر را دارد براساس گزارش های اولیه سازمان بهداشت جهانی ظرفیت قوی برای کشف و کنترل ویروس در یکماه نخست از خود نشان داد اما بروز موج جدید از عفونت دراین کشور سبب شد تا آمار مبتلایان در ۲۳ مارس به ۷۲۱ مورد افزایش یابد در حالیکه این رقم در ابتدای ماه ۸۲ مورد بود.

بانکوک پس از آن که اعلام کرد اکثر این افزایش آمار به دلیل گسترش اجتماعات ناشی از حضور افراد در رویدادها و اماکن اجتماعی، ورزشی و تفریحی صورت گرفته، اقدام به  تعطیلی مدارس، مراکز خرید و سایر اماکن عمومی کرد. اکنون دولت مرکزی مردم این کشور را به شدت ترغیب می کند تا همزمان با رشد سرعت انتقال ویروس حتی از استان های خود خارج نشوند، اقداماتی که اکنون در اکثر کشورهای جنوب شرق آسیا در حال اجراست.

در مالزی و اندونزی به عنوان بزرگترین کشورهای مسلمان منطقه مسئولان با توجه به سرعت گرفتن این بحران دستورالعمل های مشابه و سخت گیرانه ای را اتخاذ کردند و حتی در مورد اجتماعات مذهبی نیز از علمای خود کمک گرفتند.

 لائوس و میانمار اولین پرونده های خود را در ۲۴ مارس تأیید کردند، اما اکنون مسئولان این دو کشور نیز ازافزایش سریع مبتلایان ابراز نگرانی جدی کردند.

 ویتنام نیز تلاش های خود را برای مهار ویروس افزایش داده است، زیرا آمار مبتلایان به این بیماری در این کشور به طور پیوسته در حال افزایش است.

هانوی اعلام کرد این اپیدمی اقتصاد ویتنام را تهدید کرده و کشور را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. دراین کشور ۳۰ هزار نفر تاکنون آزمایش کرونا داده اند که نتایج آن حاکی از تائید بیماری در  ۳۷ نفر خارجی و ۱۳۶ ویتنامی بوده است. اکنون  چندین شهر بزرگ این کشور جنوب شرق آسیا مانند Ha Noi، Da Nang و Hai Phong در زمره مناطق آلوده شناسایی شده اند.

 برونئی نیز امروز شنبه، نخستین مرگ ناشی از ابتلا به کروناویروس را گزارش داد.

دولت این کشور تاکنون از ابتلای ۱۱۵ مورد به  ویروس خبر داده اما اعلام کرده که این افراد از جمله ۱۶ هزار نفری بودند که در یک مراسم اجتماعی در مالزی شرکت داشتند.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، در فیلیپین، تاکنون ۷۰۷ نفر مبتلا به بیماری  COVID-۱۹  شدند که ۴۵ نفر انها جان خود را ازدست دادند. فیلیپین اولین کشور  خارج از چین بود که پس از شیوع این بیماری در ماه دسامبر سال ۲۰۱۹، ابتلای یک نفر را گزارش کرد.
دولت کامبوج  نیز پس از  اپیدمی این بیماری در اواسط ماه مارس جاری، اوضاع را جدی گرفت. دولت کامبوج  از ۱۴ مارس، سفر به چندین کشور اروپایی را ممنوع اعلام نمود و  از فعالیت مدارس و دانشگاه ها و برگزاری اجتماعات مذهبی نیز جلوگیری کرد. دولت اکنون به شدت در تلاش است تا از تجمع مردم در اماکن عمومی خودداری شود. گذرگاههای مرزی با همسایگان مانند ویتنام و تایلند نیز  مسدود شده است. در تاریخ ۲۵ مارس، دولت کامبوج اعلام کرد که احتمال دارد بزودی "وضعیت اضطراری" را برای بحران اعلام کند.  

نخست وزیر هون سن نیز اوایل ماه جاری یک صندوق ۲ میلیارد دلاری برای کمک به مشاغل و کارگران که این بحران زندگی آن ها را فلج کرده، اختصاص داد.

درمجموع باید گفت که  کرونا پیکربندی اقتصادی در کشورهای اقتصادی را به لرزه درآورده است. براساس گزارش رسانه های رسمی  در جنوب شرقی آسیا از آنجا که از اواسط ماه جاری نرخ ابتلا به ویروس رو به افزایش رفته است، بسیاری از اقتصادهای منطقه اکنون کمترین رشد خود را از زمان بحران مالی آسیا ۹۸-۱۹۹۷ داشته اند.

شرکت خدمات مالی و بانکداری چندملیتی "گلدمن ساکس" نیز با انتشار گزارش جدیدی در ۲۰ مارس جاری، پیش بینی خود از رشد کشورهای جنوب شرق آسیا درسال ۲۰۲۰ میلادی را  مورد تجدید نظر قرار داد و امتیاز این منطقه را در رشد اقتصادی از ۱۹۰ به ۱۶۰ کاهش داد.

این شرکت  در گزارش خود تاکید کرده که این پیش بینی را براساس  جهش سه برابری میزان ابتلا به ویروس کرونا در منطقه جنوب شرق آسیا در ماه جاری و براساس قفل های اقتصادی ناشی از ان در این کشورها اصلاح کرده است.

گلدمن ساکس برآورد کرده که احتمالا این موضوع فرصت بیشتری به چین برای افزایش سرمایه گذاری های خود در کشورهای جنوب شرق آسیا را بر اساس سیاست یک کمربند یک جاده فراهم خواهد ساخت زیرا اکنون دولت های منطقه برای کم کردن عوارض این ویروس بر اقتصاد خود نیازمند کمک های بیشتر خارجی هستند.

نشریه دیپلمات نیز در تازه ترین گزارش خود دراین زمینه نوشت: احتمال دارد در شرایط کنونی که کشورهای جنوب شرق آسیا برای نجات دادن اقتصادهای خود از تبعات اقتصادی ویروس کرونا نیازمند حمایت های جدی هستند، این موضوع به نفوذ بیشتر اقتصادی پکن در منطقه ختم شود.

طبق این گزارش؛ در سالهای اخیر چین درغیاب جدی آمریکا در منطقه به ویژه پس از ورود ترامپ به کاخ سفید، به بزرگترین منبع واردات برای ۹ کشور از ۱۰  کشور جنوب شرقی آسیا تبدیل شده و همچنین به طور فزاینده ای در سال های اخیر بازار اصلی صادراتی همه کشور جنوب شرق آسیا بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha