۱۱ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۵۵
کد خبرنگار: 754
کد خبر: 83732740
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

جهانگیری: برای سلامت مردم باید و نبایدهای جدی‌تری وضع می‌کنیم

تهران-ایرنا- معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: اگر نیاز باشد حتما باید و نبایدهای جدی‌تری را وضع می‌کنیم چرا که ما به هیچ وجه نمی‌توانیم با سلامت مردم مسامحه کنیم و آن را نادیده بگیریم.

«اسحاق جهانگیری» امروز دوشنبه در مجتمع تحقیقاتی انستیتو پاستور اظهار داشت: دستگاه‌های دولتی اجرایی، همه نهادهای مدنی و غیردولتی به کمک آمدند. مشارکت بخش وسیعی از مردم  به طور کامل شکل گرفته است و تا حدی مشابه دوران دفاع مقدس است که از دورترین روستاها تا پایتخت همه یک حرف می زدند که  فعلا مساله جنگ است هر کس هرچه دارد برای جنگ بگذارد که عده‌ای از جان، عده‌ای از مال خود گذشتند و عده‌ای هم از توانشان گذاشتند و این انسجام در مجموعه کشور شکل گرفته است و امیدوارم این انسجام در کنار کار بزرگ و بسیار استثنایی جامعه پزشکی و درمانی کشور ادامه دار باشد. 
وی با بیان این که باید همیشه قدردان مجموعه پزشکی کشور و درمانی و پرستاری و موسسات تحقیقاتی و اجرایی مثل پاستور باشیم، گفت: این مجموعه در کنار انسجام حاکمیتی اگر تکمیل کننده همراهی مردم باشد و از طرف دیگر اگرچه درصد کمی از مردم همراهی نکردند که امیدواریم همراهی کنند و در خانه بمانند حتما این زنجیره ارتباط قطع می‌شود و آن زمان می‌توان تقریبا با اطمینان و با نظر متخصصان گفت در آینده ای نه چندان دور به طور کامل بر این ویروس مسلط شویم. 
جهانگیری افزود: دوستان از الان در انستیتو پاستور برای تولید واکسن و درمان در حال کار هستند البته در جاهای مختلف کشور نیز این کار انجام می‌گیرد، در دنیا نیز این کار در حال انجام است چرا که این موضوع مربوط به ایران نیست و همه کشورهای دنیا را در برگرفته است. 
وی با بیان این که کشورهای بزرگ صنعتی بیشترین گرفتاری را دارند، گفت: در کشور ما به دلیل همراهی مردم در بخش های عمده از این کار مشکلی پیدا نکردیم. در نیازهای تامین مردم در تامین ضرورت های اصلی مردم به اندازه کافی تامین کرده ایم. فروشگاه ها پر از مواد نیازهای مردم است و مردم از این منظر دغدغه ای ندارند. امیدوارم که در این بخش هم این موفقیت حاصل شود و با مردم همراهی کنند.

معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شورای عالی امنیت ملی بوده و اختیارات آن ویژه است، ‌ ادامه داد: دولت برای حفظ سلامت مردم مصمم است و بر همین اساس از ابتدا مراکز مهم اجتماعات را تعطیل کرد.

وی گفت: هیچ کس تصور نمی کرد در کشوری با مردم مسلمان و مذهبی، مراکزی مثل حرم حضرت امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (س) که از پایگاه‌های اصلی مردم بودند با استقبال و با تدبیر و عقلانیتی که به خرج داده شد و با اولویتی که به سلامت مردم داده شد و این گونه اجتماعاتی که می‌تواند مضر باشد، تعطیل شود.

جهانگیری با تاکید بر این که تقریبا بخش اصلی دولت تعطیل است، افزود:جاهایی مثل انستیتو پاستور نه تنها تعطیل نیست  بلکه دوستان گاهی سه شیفت و ۲۴ ساعته کار می کنند و حتی  به دلیل نیاز به خانه هم سر نمی‌زنند. جاهایی مثل بهداشت و درمان و جاهایی که برای زندگی مردم ضروری است فقط آنها فعال نگه داشته شدند.

وی با ابراز امیدواری به این که با همین روش بتوانیم زنجیره شیوع کرونا را شکست دهیم، گفت:  البته اگر نیاز باشد دولت و ستاد مقابله با کرونا و حتما باید و نبایدهای جدی تری را وضع می کند چرا که ما به هیچ وجه نمی‌توانیم با سلامت مردم مسامحه کنیم و آن نادیده بگیریم، موضوع اصلی امروز سلامت مردم است و اینکه ما مطمئن شویم به سلامت مردم آسیبی نمی‌رسد.

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: هرجا لازم باشد برای حفظ سلامت مردمتصمیم سختی گرفته شود، می‌گیریم که البته این تصمیمات حتما باعث ناراحتی و فشار به عده ای می شود ولی آنها  باید بپذیرند که سلامت خود و دیگر مردم برای کشور و دولت و نظام مهم است.

جهانگیری گفت: برای حفظ سلامت باید تصمیماتی گرفته شود که گرفته می‌شود که اگر همراهی شود و با گزارش‌هایی که هست حتما این موفقیت حاصل می شود.
 معاون اول رییس جمهوری  از مجموعه کادر فعال در انستیتو پاستور تشکر و قدردانی کرد.
همچنین در این جلسه رییس موسسه تحقیقاتی تولیدی و آموزشی انستیتو پاستور گزارشی از تاریخچه تأسیس و سابقه فعالیت این موسسه ارائه کرد و گفت: اکنون در آستانه ورود به قرن دوم فعالیت موسسه انستیتو پاستور هستیم و به زودی جشن یکصد سالگی فعالیت این مجموعه را برگزار خواهیم کرد.

۹۳ آزمایشگاه تشخیص کرونا در کشور فعال هستند

دکتر بیگلری با گرامیداشت یاد فرمان فرمائیان بنیانگزار موسسه انستیتو پاستور در ایران اظهارداشت: این موسسه در روزهای سخت نقش مهمی در ریشه کن کردن بیماری هایی نظیر طاعون و آبله ایفا کرده و در امر مقابله با ویروس کرونا نیز گام‌های موثری برداشته است.
وی با اشاره به اینکه از دی‌ماه سال گذشته که خبر شیوع ویروس کرونا در چین منتشر شد، چون پیش بینی می کردیم که این ویروس به کشور ما نیز ورود خواهد کرد، نسبت به طراحی آزمایشگاه‌هایی در موسسه اقدام کردیم و پس از آنکه اولین موارد ابتلا در قم اعلام شد به سرعت این آزمایشگاه‌ها را توسعه دادیم و در حال حاضر ۹۳ آزمایشگاه مربوط به تشخیص بیماری کرونا در کشور فعالیت دارند.

 تشکیل شبکه ملی آزمایشگاه‌های مولکولی

دکتر بیگلری با اشاره به اینکه در بطن تهدید فرصتی بزرگ برای کشور ایجاد شد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته در این مقطع، شبکه ملی آزمایشگاه های ملکولی در کشور شکل گرفت که حتی پس از پشت سر گذاشتن ویروس کرونا، این آزمایشگاه‌ها در مواقع دیگر نیز بسیار موثر و راهگشا خواهند بود.
رییس موسسه انستیتو پاستور با اشاره به اینکه امکان شبکه سازی در این بخش یکی از نقاط قوت محسوب می شود اظهار داشت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت یکی از نقاط قوت نظام بهداشت و درمانی ایران وجود آزمایشگاه های تشخیصی یکپارچه است که حاصل کار و تلاش شبانه روزی همکاران موسسه انستیتو پاستور است.
دکتر بیگلری با اشاره به اینکه در حال حاضر در تلاش هستیم که تست ها و آزمایش های سرپایی برای تشخیص ویروس کرونا فراهم کنیم گفت: موسسه انستیتو پاستور ایران عضوی از شبکه جهانی است و در میان ۳۸ کشور که این موسسه را در خود دارند،از نظر حجم عملیات از جایگاه دوم برخوردار است.
وی خدمات تخصصی و تشخیصی را یکی از برنامه های موسسه انستیتو پاستور برشمرد و گفت: غیر از خدمات تشخیصی رسالت اول و اولویت نخست این موسسه پیشگیری از بیماری‌هاست و در همین راستا ۱۴ آزمایشگاه مرجع در مجموعه انستیتو پاستور ایجاد شده است و این مجموعه در یکصد سال اخیر به عنوان دژی محکم و مرزبان سلامت در کشور خدمت رسانی کرده و هر گاه که بیماری و عامل عفونی به کشور وارد شده، مجموعه انستیتو پاستور در خط مقدم فعالیت داشته است.
دکتر بیگلری افزود: آموزش و پژوهش نیز از دیگر برنامه ها و خدمات موسسه انستیتو پاستور است تا بتواند نسل آینده را به عنوان پاسداران سلامت در کشور تربیت کند.
در این جلسه معاون توسعه موسسه انستیتو پاستور نیز راه اندازی واحد انتقال خون، ضدعفونی کردن آب شهر تهران و کنترل بیماری های عفونی در ایران و سایر کشورها را از جمله اقدامات موسسه انستیتو پاستور عنوان کرد و گفت: مجتمع تولیدی تحقیقاتی پاستور در کرج بزرگترین شعبه پس از تهران است که محصولات منحصر به فردی تولید می کند.
وی گزارشی از نیازهای موسسه انستیتو پاستور برای تکمیل برنامه ها و ارائه کرد و گفت: اصلاح ساختار تشکیلات موسسه پاستور، تخصیص بودجه برای اجرای پروژه سلمان فارسی که به مجموعه آزمایشگاه های حساس کشور تبدیل خواهد شد و نیز پروژه انتقال تکنولوژی تولید واکسن های پنوموکوک و روتا ویروس از جمله نیازها و ضرورت های موسسه انستیتو پاستور است.
 معاون اول رییس جمهور همچنین از آزمایشگاه تیم واکنش سریع مجموعه انستیتو پاستور مرتبط با تحقیق و پژوهش در خصوص ویروس کرونا بازدید کرد و در جمع تعدادی از کارکنان و کارشناسان این موسسه حضور یافت و از خدمات و تلاش‌های آنان به ویژه در ایام اخیر قدردانی کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha