دستبرد کرونا به متکدیان و کودکان کار

کرمانشاه- ایرنا- شبیخون وحشت‌انگیز کرونا نه فقط دخل کسبه و اهالی بازار را خالی کرده که حتی متکدیان و کودکان کار هم این روزها به ندرت پولی به چشم می‌بینند.

موضوع این نیست که مردم پولی برای بخشیدن یا هزینه کردن نداشته باشند بلکه ترس از مبتلا شدن به ویروس کرونا موجب شده که شهروندان خانه نشین شوند و کسانی هم که در خیابان ها تردد می کنند بسیار کمتر از گذشته سراغ پول کاغذی بروند.

پزشکان هشدار داده اند که پول کاغذی به انواع میکروب و ویروس آلوده است و می تواند یکی از راه‌های انتقال کروناویروس هم باشد بنابراین تا جای ممکن از پول نقد استفاده نکنید.

هرچند جمعیت کسانی که با پول نقد سر و کار دارند زیاد نیست اما بازار آنها حسابی کساد شده است.

البته با توجه به تعطیلی بازار و خانه نشین شدن شهروندان برای جلوگیری از شیوع کرونا، به حداقل رسیدن استفاده از پول کاغذی هم طبیعی است اما این اتفاق سبب شده که متکدیان و کودکان کار که نان شب شان در همین کمک های نقدی مردم بوده، سرنوشت نامعلومی پیدا کنند.

خبری از کمک نیست

یک زن حدود ۴۰ ساله که همیشه در بلوار اصلی منطقه ۲۲ بهمن شهر کرمانشاه به انتظار کمک های همشهریانش می نشیند، به خبرنگار ایرنا گفت: از وقتی کرونا آمده کمتر کسی به ما کمک می کند. چند روزی هم هست که اصلا پول نقد به چشم ندیده ام.

او افزود: اگر هم کسی دلش برای ما بسوزد ممکن است از خانه خودش برایم غذایی بیاورد که آن هم تک و توک است.

این زن مستمند دستکش های یکبار مصرفی که به دست کرده بود را نشان داد و گفت: به علی(ع) ما هم از کرونا می ترسیم و نظافت را رعایت می کنیم اما کسانی که قبلا کمک می کردند، فکر می کنند ما کرونا داریم و دور می گیرند.

ساسان ۹ ساله هم از کودکان کاری است که برای کاسبی به همین منطقه می آید. او گفت: بسیاری از رانندگان تا شیشه پاک کن مرا از دور می بینند با دست اشاره می کنند که سمت خودرویشان نروم. بیشترشان می گویند پول نقد ندارند.

او با خنده گفت: البته من توجهی به اشاره آنها نمی کنم و کار خودم را می کنم اما همین دیروز شیشه هشت ماشین را پاک کردم همه شان گفتند پول همراهشان نیست. یک راننده هم گفت کارتخوان داری؟ فکر کنم باید به فکر یک کارتخوان باشم.

کرونا برای بچه سوسولا است!

ساسان نه دستکش داشت و نه ماسک به صورت، و وقتی درباره کرونا از او سوال کردیم، گفت: بهزیستی یک بار به ما ماسک و الکل داد اما من فروختمش. کرونا برای بچه سوسولا است نه ما.

پیش از این مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه‌ درباره حمایت از کودکان کار در مقابل کرونا گفت: شناسایی کودکان کار و ثبت اطلاعات آنان با هدف ارایه خدمات تخصصی به این افراد در مناطق حاشیه‌ای و معابر عمومی در دستورکار بهزیستی است.

فاطمه رضوان مدنی افزود: توزیع بسته‌های بهداشتی برای مصون ماندن از ابتلا به ویروس کرونا شامل ماسک، مواد ضدعفونی کننده و دستکش به همراه آموزش نحوه استفاده درست از آن‌ها به کودکان از جمله اقدامات است.

رضوان مدنی با بیان اینکه بهزیستی استان تاکنون یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا هزینه کرده است، گفت: این اعتبار برای مددجویان مراکز توانبخشی، کودکان کار و خیابانی، فرزندان مراکز شبه خانواده و مددجویان حوزه پیشگیری هزینه شده است.

کمک ها کافی نیست

همچنین برخی دیگر از نهادهای دولتی و عمومی و بویژه خیران تلاش هایی را برای حمایت از متکدیان و کودکان کار و مصون ماندن آنان از ویروس کرونا آغاز کرده اند اما به نظر می رسد این دسته از شهروندان برای سالم ماندن نیاز به کمک و راهنمایی بیشتری دارند.

البته شاید مهمتر از توزیع اقلام بهداشتی بین کودکان کار، متکدیان، کارتن خواب ها و نیز زباله گردها، تامین غذا و احتمالا جای بهداشتی برای استراحت و خواب باشد تا تردد آنان در خیابان هم همانند سایر اقشار جامعه به حداقل ممکن برسد.

بی شک هرگونه کم توجهی به سلامت این دسته از شهروندان به معنی به خطر انداختن سلامت کل جامعه است زیرا کودکان کار، متکدیان و زباله گردها رفت و آمد بیشتری در سطح شهر دارند و به واسطه پیشه خود با افراد زیادی در ارتباط هستند.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا کرمانشاه گفت: در ۲۴ ساعت گذشته با مثبت اعلام شدن تست هفت نفر آمار مبتلایان این استان به ۲۲۰ نفر رسید که ۲۸ نفر از آنان فوت کرده‌اند.

دکتر محمدابراهیم شکیبا روز دوشنبه ( ۱۱ فروردین) در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون یک هزار و ۱۶۸ بیمار مشکوک به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند که یک هزار و ۱۲ نفر از آنان ترخیص شده اند و اکنون ۱۲۸ نفر بیمار حاد تنفسی در بیمارستان های استان بستری هستند.

اخبار مرتبط