۱۱ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۲۸
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83733270
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تحلیلگر امور راهبردی: مجازات مالی کاخ سفید علیه کابل سیاست ناپایدار خواهد بود

اسلام آباد - ایرنا - استاد روابط بین الملل و تحلیلگر مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه دفاع ملی آمریکا معتقد است : استفاده از زور و تهاجم راه حل بحران افغانستان را به تاخیر می‌اندازد و استفاده از شیوه‌هایی مانند مجازات اخیر مالی واشنگتن علیه کابل نیز سیاست ناپایداری خواهد بود.

دکتر «حسن عباس» پژوهشگر ارشد مرکز سیاست جهانی در واشنگتن در روز دوشنبه گزارش تحلیلی با عنوان پاکستان و آینده طالبان به چالش‌های پیش روی تحولات افغانستان، نقش پاکستان در پیشبرد مذاکرات طالبان و وضعیت آینده اشاره کرد.

به اعتقاد وی، حقایق نشان دهنده خواسته صلح مردم افغانستان است و همزمان در طالبان نیز عطش قدرت دیده می‌شود. در عین حال مذاکرات میان گروه‌های داخل افغانستان پر سرو صدا و وقت گیر خواهد بود.

این استاد دانشگاه آمریکا افزود: موفقیت گفت وگوهای بین الافغانی نیاز به واسطه‌های معتبر و و همچنین بی‌طرف دارد و ممکن است این فرآیند یکسال طول بکشد.

وی گفت: هیچ کشور یا گروهی نمی‌تواند به تنهایی مسیر تاریخ افغانستان را هدایت کند، این موضوع بارها توسط همه کشورها و شرکای واشنگتن اذعان شده و ایالات متحده باید این را بپذیرد. مسیر صلح و آشتی در افغانستان نیاز به تلاش جمعی منطقه‌ای و پشتیبانی مستمر بین المللی دارد.

این پژوهشگر مرکز سیاست جهانی (CGP) به دولتمردان آمریکا توصیه کرد که مسیر رایزنی‌ها و اقدامات خود در بحث افغانستان از بُعد دوجانبه گرایی را به چند ملیتی و چندجانبه گرایی تغییر دهد زیرا این رویکرد در جهت توسعه یک تفاهم منطقه‌ای و وسیع است.

وی با اشاره به نقش پاکستان به عنوان کشور همسایه افغانستان و مشارکت اسلام آباد برای پیشبرد فرآیند صلح میان کابل و طالبان، نوشت: پاکستان به عنوان یک حامی وفادار طالبان افغانستان دیده می‌شود و این موضوع در محافل امنیتی نیز شهره دارد.

حسن عباس تاکید کرد: لازم است تا اسلام آباد در جریان کامل دستیابی به هرگونه توافق منطقه‌ای باشد درعین حال پاکستان هیچ نفوذی میان نیروهای ضدطالبان در منطقه ندارد و لازم است با بازیگران مهم منطقه یعنی جمهوری اسلامی ایران و هند نیز در تماس باشد.

وی اظهار داشت: پاکستان باید به نقش خود برای شکل گیری توافق چند جانبه و هموارسازی مسیر صلح افغانستان ادامه دهد و همزمان جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین و هند نیز باید بخشی از این نقشه راه باشند. این موضوع شاید در این مقطع بسیار بلندپروازانه به نظر برسد اما صلح در افغانستان نه تنها به عقب راندن تمایلات افراط گرایانه در جنوب غرب آسیا مهم خواهد بود بلکه این امر به تجارت منطقه‌ای و ارتباطات اقتصادی کمک خواهد کرد.

این پژوهشگر امور راهبردی غرب آسیا افزود: انتظار می‌رود بازیگران مهم منطقه با استفاده از رویکرد مذکور به تثبیت صلح و ثبات در افغانستان کمک کنند و هم برای نابودی تهدید تحرکات داعش در افغانستان و سایر شبه نظامیانی که پیش‌تر متحد طالبان بودند و یا اینکه تهدید این عناصر به دوران پس از توافق صلح افغانستان گسترش یابد، موثر خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha