دکتر ابراهیم قادری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برقراری تماس از سوی مردم و پاسخگویی کارشناسان بهداشتی از طریق سامانه تلفنی ۴۰۳۰ راهی به سوی ارتقای سواد سلامت و مقابله با کرونا است.
وی با بیان اینکه ۴۰۳۰ یک سامانه تلفنی رایگان جهت مشاوره با کارشناسان و مراقبین سلامت است، افزود: هدف از راه اندازی این سامانه، شناسایی زودرس بیماران مشکوک و کنترل روند اپیدمی ویروس کرونا است.
قادری اضافه کرد: هزار و۵۸۸ مراقب سلامت و۹۸۷ بهورز در تماس از طریق شماره ۴۰۳۰ و پرسیدن سوالاتی درباره وضعیت سلامت افراد را از لحاظ بیماری کرونا ارزیابی کرده و افراد دارای علائم مشکوک را به مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته و در صورت نیاز به بیمارستان های معین برای ادامه روند درمانی ارجاع میدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: ۱۷ مرکز سلامت شامل ۱۱ مرکز ۱۶ ساعته و ۶ مرکز ۲۴ ساعته آماده غربالگری و پاسخ به سوالات شهروندان هستند.
قادری با بیان اینکه، مراقبین سلامت به صورت روزانه پیگیر افراد ارجاع شده و بیماران مبتلا به کرونا ویروس ترخیص شده از بیمارستان ها بوده و توصیه های بهداشتی و آموزش های لازم را به آنان ارائه می دهند، گفت: مراقبین سلامت از طریق شماره های ثبت شده در سامانه سیب پایگاه های سلامت با مردم تماس خواهند گرفت.
وی تاکید کرد: سامانه salamat.gov.ir برای ارزیابی وضعیت ابتلا به ویروس کرونا طراحی شده است که همگان می توانند با مراجعه و تکمیل سوالات آن از وضعیت سلامتی خود در ارتباط با کرونا مطلع شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: شماره ی ۴۰۳۰ تنها شماره تلفنی مربوط به وزارت بهداشت است و مردم فقط با تماس های گرفته شده از طریق این سامانه همکاری کنند و با ارائه اطلاعات دقیق، کادر درمان و سلامت را برای خدمات رسانی بهتر یاری دهند.
وظایف اصلی پیش بینی شده برای این مراکز شامل معاینه و ارجاع بیماران مشکوک به کرونا، رعایت دقیق دستورالعمل های محافظت فردی و ضد عفونی محل مرکز و ارجاع بیماران مشکوک به بیمارستانهای مرجع با هماهنگی مدیریت فوریتهای پزشکی است.
از ۸۹۵ نمونه گرفته شده از بیماران مبتلا به کرونا در استان تاکنون ۴۲۵ مورد مثبت و ۴۱۵ مورد هم منفی بوده و نتیجه آزمایش ۵۵ نفر هم مشخص نشده است.
بیشترین ابتلا به کرونا در شهرستانهای استان شامل سقز ۱۳۸ نفر، بانه ۸۱، سنندج ۹۳، کامیاران ۱۳، قروه ۳۴، مریوان ۱۳، دیواندره ۱۸، بیجار ۲۳، دهگلان ۹ و سروآباد سه نفر است.
تاکنون ۶۱ نفر در این استان به دلیل ابتلا به کرونا جان باختهاند که ۲۳ نفر از این جانباختگان در سقز، هفت نفر سنندج، ۹ نفر در قروه، ۱۰ نفر در بانه، مریوان و کامیاران هر کدام سه نفر، چهار نفر در مریوان و ۲ نفر در بیجار بستری بودند.
تاکنون ۱۲۱ نفر از افرادی که به ویروس کرونا در استان مبتلا شده بودند نیز بهبود پیدا کرده و از بیمارستان مرخص شدند.
هفت کودک زیر ۱۰ سال در این استان نیز جزء مبتلایان به کرونا هستند.
با اضافه شدن سه هزار و ۱۸۶ بیمار کرونایی، تعداد بیماران شناسایی شده مبتلا به کرونا در کشور به ۴۱ هزار و ۴۹۵ نفر رسید.
تاکنون ۱۳ هزار و ۹۱۱ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شدهاند و این روند ادامه دارد.
۲هزار و ۷۵۷ نفر از هموطنان هم تاکنون براثر ابتلا به این بیماری جان باخته اند.
نظر شما