مردم هرمزگان: سوغات مرگ به دل طبیعت نمی‌بریم

بندرعباس- ایرنا- سیزده فروردین ۹۹ امسال متفاوت‌ترین «روز طبیعت» برای مردم هرمزگان است، زیرا بسیاری از مردم این استان سلامتی خانوادگی و درخانه ماندن را به بردن سوغات مرگ به دل طبیعت ترجیح داده‌اند.

وقتی نوروز امسال متفاوت شد و کرونازده، دید و بازدیدها و دورهم نشینی‌های هزاران ساله هم مردم فرق کرد، یک ویروس خُرد اما خطرناک عید و نوروز خاصی را رقم زد.

ایرانیان و از جمله مردم خونگرم هرمزگان که بنا به سنت نیاکانی آمدن بهار را انتظار می‌کشیدند تا با سردی و کدورت زمستان خداحافظی کنند و به گل آرایی بهاران لبخند بزنند ناگاه با فاصله‌ها و مسافت‌های توصیه شده مواجه شدند که خطر را از آنان دور و دیر می‌کرد و دوستی و مهر را در دوری‌ها و فاصله ها می‌دانست.

امسال کرونا به سنت‌ها و رسم‌ها و آیین‌های دیرینه مردمان این خطه از جنوب کشور تهاجم کرده است، مانند سیزده بدرهایی که هرساله در هر شهر این استان با آیین‌ها، شادی‌ها و بازی‌های خاصی همراه بود ،دیگر نیست.

بودن در طبیعت در کنار خانواده و گردش‌های جمعی در روز سیزده بدر، یکی از سنت‌های دیرینه‌ای است که به عنوان روز طبیعت نهادینه شده اما بسیاری از مردم به ویژه خانواده‌ها و شهروندان مسوولیت‌پذیر در هرمزگان که از ابتدای هشدارها نه تنها جواب رد به دید و بازدیدهای فامیلی دادند یک «نه محکم» نیز به دل جاده و مسافرت زدند، تا سلامتی خود و دیگران را قربانی لذت‌طلبی آنی نکنند. 

«امسال سیزده به‌در نداریم»، «همه ورودی‌ها و خروجی‌ها از بامداد چهارشنبه ۱۳ فروردین بسته می‌شود»،«تمام پارک‌های ساحلی و بوستان‌های شهر قشم تعطیل است»، «مردم برای رفتن به طبیعت برنامه‌ریزی نکنند»، «همه راه های منتهی به تفرجگاه‌ها در داخل و خارج از شهرها مسدود است»؛ این‌ها تنها بخشی از توصیه‌ها و هشدارهای مسوولان استانداری، ‌دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل منابع طبیعی هرمزگان به مردم این استان است زیرا از ابتدای شیوع این ویروس تا امروز ۱۲ فروردین، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۱۹۰ نفر رسیده است و تاکنون ۱۴ نفر فوت شده‌اند و پنج نفر بستری هستند.

اما شهروندان مسوولیت‌پذیر این استان که از ابتدای هشدارها به شعار «در خانه می‌مانیم» توجه کردند این بار نیز تصمیم دارند برای حفظ سلامتی خانواده خود و هموطنانشان از یک روز شادی کردن در دل طبیعت صرفنظر کرده و به دل جاده‌ها نزنند.

روزهای خوب به زودی می‌آیند

شهروندان مسوولیت‌پذیر اعتقاد دارند روزهای خوب به زودی می‌آیند، به شرط آنکه یاد بگیریم که در شرایط بحرانی و خطر باید از جامعه خود با تدبیر محافظت کرد، مانند شهروند ساکن محله طلاییه بندرعباس که معتقد است: باورهای اشتباه برخی از مردم می‌تواند آسیب‌های جسمی و روانی جدی در خانواده ها ایجاد کند درحالی که می توان با تصمیم‌های عقلانی درون خانوادگی از خطرها راحت تر عبور کرد.

محمد محمودی‌زاده در گفت‌وگو با ایرنا بیان داشت: از ابتدای شیوع کرونا بجز من و خواهرم که باید به محل کار برویم،‌ بقیه اعضای خانواده ما یک روز هم از حتی برای دید و بازدید خانوادگی از خانه بیرون نرفته‌اند.

وی ادامه داد: واقعیت این است که روزهای خطرناکی را سپری می‌کنیم و طبق نظریه پزشکان باید از رفتن در دل طبیعت و پارک و بوستان‌ها برای حفظ سلامتی خانواده‌ها خودداری کنیم ما نیز تصمیم گرفتیم هم‌چنان در خانه بمانیم.

این کارمند اداره برق ادامه داد: اگر مردم جدی‌تر با این بحران برخورد کنند،‌ این ویروس زودتر برچیده خواهد شد و روزهای شاد دوباره به فضای جامعه برمی‌گردد ضمن اینکه کادر درمانی با آرامش و روحیه بهتری به کار خود ادامه می‌دهد.

محمودی‌زاده توصیه کرد:‌ امسال روز سیزده بدر را همه درخانه بمانیم بهتر است تا اینکه ناقل بیماری باشیم و علاوه بر خود دیگران را نیز درگیر این بیماری خطرناک کنیم.

درخانه ماندن کارآمدترین شیوه شکست کرونا

یک دانشجوی کارشناسی بهداشت عمومی نیز گفت: چرخه انتقال ویروس کرونا شبیه یک دومینو است و همان‌طور که با ایجاد فاصله بین دومینوها چرخه افتادن آن ها قطع می‌شود با ایجاد فاصله در بین افراد و ماندن در خانه این چرخه نیز قطع خواهد شد.

محمد خبر در گفت‌وگو با ایرنا بیان داشت: به عنوان دانشجوی بهداشت ماندن در منزل و رعایت نکات بهداشتی نظیر مرتب و اصولی شستن دست‌ها را مهم‌ترین راه پیشگیری از بیماری می‌دانم و حتی اولویت این کارها از ماسک زدن و ضد عفونی معابر نیز بیشتراست.

وی در این رابطه بیان داشت: در برخی کشورها صاحب‌نظران حوزه بهداشتی دور هم جمع می‌شوند و سمینار چگونه دست شستن برگزار می‌کنند اما از دیدگاه تعدادی از ما این موضوع بسیار ساده و ابتدایی به نظر می‌رسد.

این دانشجوی علوم پزشکی هرمزگان گفت: قرار نیست هر کاری و خدمتی که گران و زحمت زیادی دارد برای مقابله با این ویروس موثر باشد درحالی که بهترین و کارآمدترین کار برای پیروزی در این بحران ایجاد شده ماندن در منزل و رعایت بهداشت فردی و همین درست شستن دست‌هاست.

خبر با بیان اینکه باید یاد بگیریم دلیل موثر بودن یک کار سخت بودن یا گران بودن آن کار نیست، روز طبیعت را در منزل بمانیم، زیرا با رعایت همین موضوع به نظر ساده وابتدایی چرخه انتقال ویروس کرونا قطع می‌شود.

سبزه دل‌هایمان را به لبخند امیدوار خدا گره می‌زنیم

کارمند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان نیز گفت: هر سال بهار که می‌آمد، آنقدر حال دل‌مان خوب بود که ‌روزهای عید را به دشت و صحرا می‌زدیم و با صدای آواز پرنده ها و شرشر آبشار و رودها سپری می‌کردیم اما امسال سالمان متفاوت‌تر و البته تلخ‌تر آغاز شد.

شهرزاد زارعی در گفت و گو با ایرنا افزود: امسال با حضور میهمان ناخوانده‌ای به نام کورنا در خانه مانده‌ایم تا از شر این میهمان کشنده در امان بمانیم.

وی ادامه داد: امسال با توجه به تذکرات بهداشتی وزارت بهداشت ‌و ستاد بحران روز طبیعت را نیز در خانه می‌مانیم و سبزه دل‌هایمان را به لبخند امیدوار خدا گره می‌زنیم.

زارعی توصیه کرد: روز طبیعت امسال‌مان را با چاشنی قصه و خوانش داستان در یک دورهمی خانوادگی کنار گلدان‌های کوچک و بزرگم در حیاط خانه متفاوت‌تر رقم بزنیم.

درخانه می‌مانیم؛ نمی‌خواهیم خانواده‌هایی به سوگ بنشینند

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بندرعباس نیز معتقد است: کرونا به سنت‌ها و آیین‌های دیرینه ما تهاجم کرده است اما مثل همه انسان‌های روی زمین ماهم باید در برابر این مهاجم مخوف و قاتل بایستیم.

سیدرضا هاشمی‌زاده در گفت‌وگو با ایرنا اظهارداشت: امسال ناخواسته نوروزمان را در کنارهم اما دور از هم درحال سپری شدن است،‌ چون هم دیگر را دوست داریم و نمی‌خواهیم ناقل کرونا باشیم.

وی ادامه داد:‌ ما شهروند مسوولیت‌پذیر هستیم و نمی‌پسندیم برای پاسداشت‌ها و  رسم‌های اجدادی، جان و سلامت همنوعان، بستگان و خویشان ما به زحمت و رنج بیفتد.

این استاد روزنامه‌نگاری افزود: با نرفتن به دل چمن و طبیعت به یکدیگر نشان می‌دهیم که دوست نداریم سپیدپوشان سلامت دل آزرده و زخمی شوند و خانواده‌هایی به سوگ و ماتم بنشینند.

هاشمی‌زاده گفت: همه ما شهروندان این جامعه هستیم و قول می‌دهیم در خانه‌هایمان بمانیم و به خیابان‌ها و کوچه‌ها و روستاها و دامان طبیعت نمی‌رویم تا ناخواسته ناقل ویروس نباشیم.

وی اضافه کرد: از خانه‌ها بیرون نمی‌رویم تا خانه هایمان، شهرمان و سرزمین‌مان زودتر از آفت کرونا پاک شود و روزی برسد که بی هراس و واهمه از این بیگانه کشنده دوباره بدون فاصله، در کنار یکدیگر راه برویم.

این جامعه شناس ارتباطات توصیه کرد: همه باید در این عزم همگانی شهروندان مسوولیت‌پذیری باشیم و برای قطع زنجیره این بیماری دست همت به هم بدهیم.

بهار زندگی‌مان را خزان نکنیم

اقدس کرمی دیگر شهروند بندرعباسی نیز در گفت ‌وگو با ایرنا گفت: در این بحران که هر روز خبرهای تلخ از افزایش یا فوت مبتلایان می‌شنویم، روز سیزده امسال با ماندن در خانه بهار زندگی خود و عزیزان مان را خزان نکنیم.

وی افزود: سیزده بدر به عنوان روز انس با طبیعت آتش زیر خاکستری است که می تواند سلامت جمعیت زیادی از مردم را به خطر بیندازد، لذا مردم با در خانه ماندن نه تنها خودشان را از ابتلا به این بیماری مصون می‌دارند بلکه سلامت اطرافیان خود را نیز تا حد زیادی تضمین می‌کنند.

این خبرنگار بیان داشت: باید بپذیریم اگر نتوانیم زنجیره انتقال ویروس کرونا را قطع کنیم معلوم نیست این بیماری تا چه زمانی با ما خواهد و روزهای آینده که روزهای درس و تعلیم دانش‌آموزان و معلمان و دانشگاهیان است، چه سرنوشت تلخی در انتظارمان خواهد بود.

خاله باران قصه‌گو با سبد ۱۳ به در به دنیای مجازی کودکان می‌آید

خاله باران قصه‌گو که این روزها در دنیای مجازی قصه‌هایش را هر روز برای کودکان و نوجوانان تعریف می‌کند، قرار است امسال قصه روز طبیعت با سبدی از قصه‌های ۱۳ به در به استقبال بچه‌ها و بزرگترها بیاید.

شادی آزاد بشمنی در گفت‌وگو با ایرنا بیان داشت: به عنوان یک قصه‌گو می‌خواهم ویروس کرونا را شکست بدم و یک قهرمان قصه‌گو در دنیای کودکان باقی بمانم.

وی به کودکان هرمزگانی توصیه کرد: برای نجات هموطنانمان بدون هیچ بهانه‌گیری امسال روز سیزده بدر را در خونه‌ها بمونیم و به جای درخت و سبزه، یک گلدان پرازگل را در سفره‌ها بگذارید تا یک قهرمان واقعی باشید.

راضی نمی‌شویم زحمات خالصانه کادر درمانی را هدر برود

در این بین نیز هستند کسانی که در دل طبیعت روزهای شادی را برای خود و اعضای خانواده رقم می‌زنند مانند شاعران و روستانشینانی که دور و اطراف خانه آن‌ها پر از درختان انبه، پرتقال، ‌گارم زنگی و لیموترش است؛ مانند شاعر و قصه‌گوی ساکن روستای دومشهر میناب.

یاسمن عباسی که به دلیل طبع شعر و شاعری‌اش،‌ در انتهای یک زمین کشاورزی و کنج یک حوض نشسته بود و درحالی که رمان مذهبی رویای نیمه شب‌اش را مطالعه می کرد، به خبرنگار ایرنا گفت: امسال به سیزده به در نمی رویم.

وی ادامه داد: ما روستایی‌ها انسان‌های قدردانی هستیم و راضی نمی‌شویم زحمات خالصانه کادر درمانی را هدر بدهیم برای همین در خانه می‌مانیم و روزمان را درکنار طبیعت خانه خودمان شادتر سپری می‌کنیم.

این معلم و شاعر دمشهری ادامه داد: با وجود اینکه ساکن روستا هستیم و دوربرمان پراز باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی باصفاست، باز در خانه می‌مانیم.

عباسی، نشستن در خانه باغ‌های روستایی را بزرگ‌ترین خدمت و کمک روستانشینانان به قطع زنجیره ابتلای کرونا و زحمات کادردرمانی دانست که به دلیل حفظ جان ما از جان عزیز خود گذشته‌اند.

این شاعر و قصه گو در پایان توصیه های خود به شهروندان مسوولیت‌پذیر در هرمزگان، شعری با این وصف برایم سرود که؛«خیلی از شعرهایم کنج حوضی، در حصار نخل ها متولد شده‌اند، ظهرگاه‌ها، غروب گاه‌های سوت و کوری که فقط من بودم و آب و پریان، پری زادها آب تنی می‌کردند، از انعکاس قوس تن بلورین شان من در شعر ذوب می‌شدم».

شادمانی در طبیعت حس خوبی دارد و روز سیزده فروردین( روز طبیعت)، روزه فرخنده‌ای است که افراد تصمیم به رفتن به دل صحرا و طبیعت می‌گیرند، اما می‌توان با ایده های خلاق و شاد، دل به طراوت دل‌های اعضای خانه ای زد  که هر روز خانه با نگاه پرامید آنها سبز می‌شود.

دل به طبیعت زدن را می‌توان به آینده ای نزدیک سپرد که حال دل همه خادمان سلامت خوب باشد و به احترام همه آن‌هایی که برای سلامتی و زنده ماندن بیماران بستری شده بر روی تخت‌های بیمارستان، روزها و شب‌های زیادی در محل کار خود بی خوابی کشیدند، اما به پای سلامت مردمشان ماندند و حتی خود را از دیدن فرزندان کوچکشان محروم کردند؛ خادمان سلامت ما خسته اند به جای بردن سوغات مرگ به دل طبیعت، آرامش و شادابی روزهای آتی را به آنها هدیه کنیم. 

فرنگیس حمزه یی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha