لبنان با ادامه روند مهاجرت و کاهش جمعیت این کشور هم اکنون حدود چهار میلیون نفر جمعیت دارد و جالب آنکه سه برابر این تعداد یعنی ۱۲ میلیون لبنانی در کشورهای اروپایی، آمریکای لاتین بخصوص برزیل، کانادا، آمریکا، استرالیا، کشورهای عربی و آفریقایی برای یافتن فرصت های شغلی، کسب درآمد ، ادامه تحصیل و برخی دلایل دیگر، زندگی می کنند.
گرچه بنا به اظهار مقام های مسوول در لبنان شمار کسانی که در این ایام کرونایی خواهان بازگشت به کشورشان هستند حدود ۲۰ هزار نفر تحمین زده می شود و این تعداد در مقابل ۱۲ میلیون مهاجر لبنانی به خارج از کشور رقم چشمگیری به حساب نمی آید اما بازگشت همین تعداد نیز برای دولت لبنان چالش های زیادی را ایجاد کرده است .
بنابر اعلام رسانه های لبنانی بیشتر علاقمندان به بازگشت به لبنان از آفریقا و کشورهایی نظیر ساحل عاج نیجریه ،غنا و سنگال و البته ایتالیا به عنوان یکی از اصلی ترین کانون های اپیدمی کرونا هستند.
مشکلات دولت لبنان برای بازگشت مهاجران
دولت لبنان پیش از شیوع کرونا که هم اکنون این کشور را به تعطیلی و قرنطینه کشانده و حجم فعالیت های اقتصادی را به حداقل رسانده است با بحران پیچیده بدهی های کلان خارجی و داخلی و مشکلات فراوان اقتصادی مواجه بوده است و پذیرش لبنانی هایی که بخواهند از کشورهای دارای اپیدمی کرونا وارد وطن خود شوند خود بر مشکلات آن خواهد افزود.
روزنامه "الجمهوریه" چاپ بیروت پیش از این در این باره اعلام کرده بود ، لبنانی های ساکن در کشورهای دارای اپیدمی گسترده بیماری کرونا با مشکلات زیادی از جمله نگرانی های اجتماعی، پزشکی و درمانی و حتی امنیتی مواجه هستند.
این رسانه لبنانی خاطر نشان کرده که مهاجران لبنانی حاضرند تمام هزینه های خروج، حمل و نقل، قرنطینه و مخارج پزشکی و درمانی خود را در وطن بپردازند.
گرچه دولت لبنان برای پذیرش مهاجران شرط هایی ازجمله تامین هزینه های حمل و نقل هوایی ، انجام آزمایش های اولیه ، درمان بیماری در صورت ابتلاء بودن به آن ، در قرنطینه ماندن و دیگر مخارج احتمالی مطرح کرده اما به نظر نمی رسد همه لبنانی هایی خواهان بازگشت به وطن چنین امکانی را داشته باشند.
علاوه بر این یکی از مهمترین مشکلات در این زمینه قرنطینه شدن شهرهایی است که در همه جای دنیا به دلیل بیماری کرونا این مقررات در آنها اجرا شده و لبنانی های مهاجر را نیز شامل شده است.
در صورت وجود امکان سفر هوایی از مبدا، فرودگاه بین المللی رفیق حریری تنها فرودگاه تجاری لبنان که هم اکنون به دلیل اجرای مقررات قرنطینه به روی تمامی پرواز های عادی بسته شده باید برای ورود لبنانی های خارج نشین با تمهیدات خاصی فعالیت کند.
مقام های لبنانی پیش بینی کرده اند ممکن است برای انتقال لبنانی های متقاضی بازگشت به کشورشان نیاز باشد تیم های پزشکی و تجهیزات لازم همراه هواپیما به مقصد اعزام و در صورت لزوم در فرودگاه بیروت برخی از آنان قرنطینه شوند.
البته برخی مقام های لبنانی تلاش کرده اند تا هتل هایی را در برخی مناطق لبنان برای قرنطینه کردن اینگونه افراد اجاره کنند.
به هر حال پیش بینی می شود در صورت انجام تمامی هماهنگی های بین المللی و فراهم بودن شرایط و امکانات بازگشت ، نخستین مرحله از انتقال این افراد به لبنان از روز یکشنبه پیش رو آغاز شود.
دولت لبنان بسیج عمومی برای مقابله با کرونا را تا روز ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین) تمدید و محدودیت های بیشتری را برای آمد وشد مردم اعلام کرده و بر اساس آن مقررات منع آمد و رفت از ساعت ۱۹ آغاز و تا ساعت پنج بامداد روز بعد ادامه خواهد داشت و در این مدت فعالیت محل های تجاری و مراکز تولید و ذخیره مواد غذایی نیز به حال تعلیق در می آید و تنها نانوایی ها، سیلوهای آرد، داروخانه ها و کارخانه های تولید لوازم پزشکی از این تعلیق، مستثنی شده اند.
لبنان در بین کشورهای مختلف از نظر درگیر بودن با بیماری کرونا با ۴۶۳ مورد ابتلاء و ۱۲ فوتی رتبه ۶۲ قرار دارد.
نظر شما