جبرییل نوکَنده روز جمعه درگفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره بازدید مجازی از موزه ملی، گفت: امسال پیش از آغاز سال جدید مسئولان موزه ملی به همراه دیگر موزههای مطرح تهران تصمیم به تهیه برنامه جدیدی گرفتند؛ مردم می توانستند بر اساس برنامهریزیها انجام گرفته در روزهای عید و در ساعاتی مشخص به صورت زنده موزه ها را از طریق شبکه آپارت تماشا کنند. به عنوان مثال موزه ملی در روز دوم فروردین ماه از طریق شبکه آپارات پذیرای بازدیدکنندگان شد و این روند تا روز سیزدهم فروردین ماه ادامه یافت و مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.
وی با بیان این که دنیای کنونی به سمت استفاده از تکنولوژی جدید رفته است، گفت: بسیاری از موزه های جهان نیز این شکل بازدید از موزه ها را پسندیدند و اقدام به این کار کردند.
در این بازدید عدالت نیز وجود دارد چون به عنوان مثال نوجوانی که در هرمزگان زندگی میکرد و ممکن بود هیچ وقت امکان حضور در موزه ملی ایران و آشنایی با میراث و تاریخ کشورش را نیابد نیز توانست از این طریق با موزه های کشور را ببیند.
وی افزود: موزه ملی درصدد است بستری برای تقویت بازدیدهای مجازی ایجاد کند تا همه افراد بتوانند امکان بازدید از موزه را بصورت مجازی پیدا کنند.
به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تمام موزه های کشور به دستور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ایام عید، تعطیل اعلام شد.
قدیمی ترین دست ساخت بشر در سالن ایران باستان
موزه ملی ایران مجموعهای از گنجینه آثار تاریخی و پیش از تاریخی ایران است، که در تهران قرار دارد. این موزه شامل دو ساختمان مجزا به نامهای موزه ایران باستان با تاریخ گشایش ۱۳۱۶ و موزه باستانشناسی و هنر دوران اسلامی ایران با تاریخ گشایش ۱۳۷۵ است.
موزه ملی ایران مهمترین موزه کشور در خصوص نگهداری، نمایش و پژوهش مجموعههای باستانشناختی ایران است. گستردگی و تنوع مجموعهٔ اشیا موجود در موزه به گستردگی جغرافیایی کشور و دورانهای متعدد پیش از تاریخی، تاریخی و اسلامی است که انسان در این سرزمین زیسته و آثاری از خود بجای نهادهاست. در حال حاضر موزه ملی به نمایش آثاری پرداخته که بیانگر غنای فرهنگ و تمدن، هنر، رشد اقتصادی و دستآوردهای فناوری ایرانیان است.
موزه ملی ایران با قدمتی حدود هشتاد سال، نه تنها بزرگترین موزه باستانشناسی و تاریخ ایران است، بلکه در فرهنگ موزهداری ایران به عنوان موزه مادر محسوب میشود.
موزه ایران باستان دارای مجموعههای غنی از آثار باستانشناسی است که کهنترین آنها مربوط به دوره پارینه سنگی (بین یک میلیون تا حدود ۱۲ هزار سال پیش) و جدیدترین آثار آن مربوط به دوره ساسانی با قدمت بیش از ۱۷۰۰ سال است. در این سالن از دورههای مختلف پیش از تاریخ و تاریخی آثار منحصر بفردی دیده میشود.
قدیمیترین دست ساخته بخش پارینه سنگی در سالن ایران باستان که از سنگ کوارتز یا در کوهی ساخته شدهاند، مربوط به حوزه رودخانه کشف رود در شرق مشهد هستند، که بیش از یک میلیون سال قدمت دارند. از دیگر مجموعههای قدیمی این بخش دربند و گنج پر مربوط به استان گیلان و شیوه تو در نزدیکی مهاباد است که حدود هفتصد تا دویست هزار سال قدمت دارند.
از دورههای پارینه سنگی میانی و جدید نیز آثار جالب توجهی در سالن موزه به چشم میخورد که بین دویست هزار تا حدود دوازده هزار سال قدمت دارند. از دوره پارینه سنگی میانه که همزمان با حضور انسان نئاندرتال در ایران است ابزارهای ساخته شده از سنگ آتش زنه و بقایای سنگواره جانوران مربوط به غارهای منطقه زاگرس و فلات مرکزی ایران از جمله غارهای بیستون و خرمآباد به نمایش درآمده است. قدیمیترین بقایای یافت شده انسان در ایران که یک دندان آسیای کوچک انسان نئاندرتال است و در غار وزمه یافت شده در سالن پارینه سنگی میانی موزه به نمایش در آمده است.
آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۶۶ هزار و ۲۲۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۱۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان ناشی از این ویروس در کشور به ۴۱۱۰ نفر رسید.
کیانوش جهانپور روز پنجشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶۳۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده و با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶۶ هزار و ۲۲۰ نفر رسید.
نظر شما