به گزارش خبرگزاری پرنسالاتینا، خورخه آرئاسا روز گذشته(جمعه) در صفحه توییترش نوشت: ونزوئلا حمایت اتحادیه اروپا را از طرح غیرقانونی و مداخلهجویانه آمریکا علیه کاراکاس، محکوم میکند.
وی افزود: ما به شدت نسبت به سکوت کشورهای اروپایی در مورد طرحهای متجاوزانه دولت ترامپ علیه استقلال و تمامیت ارضی کاراکاس انتقاد داریم.
واشنگتن اخیرا پیشنهادی را مبنی بر ایجاد دولت انتقالی در ونزوئلا به عنوان بخشی از راهحل جدید برای حلوفصل بحران این کشور مطرح کرد و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز آن را یک گزینه مسالمتآمیز دمکراتیک خواند.
پس از آن اتحادیه اروپا نیز از این طرح آمریکا حمایت کرده است.
تحت این طرح آمریکا، دولت انتقالی در ونزوئلا با حضور اعضای مجمع ملی تشکیل میشود که این اعضای مورد موافقت دولت فعلی و جبهه مخالفان خواهند بود. کاخ سفید وعده داده در صورت اجرایی شدن این طرح و برنامهریزی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ظرف شش تا ۱۲ ماه آینده، تحریمها علیه ونزوئلا لغو میشوند.
ونزوئلا در دو سال اخیر سختترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه گذشته خود را تجربه کرده است.
این کشور که از زمان حضور ترامپ رئیسجمهوری آمریکا در کاخ سفید با شدیدترین فشارها و تحریمهای واشنگتن مواجه شده، در دو سال گذشته توانسته در برابر این فشارها مقاومت کند.
شرایط نامساعد اقتصادی ونزوئلا زندگی را برای مردم این کشور سخت کرده و سبب مهاجرت بیش از چهار میلیون نفر از این کشور در سال ۲۰۱۹ شد.
مشکلات شدید اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده و پیامد بحران اقتصادی در این کشور، کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت بوده است.
آمریکا پس از مراسم تحلیف مادورو برای دور دوم ریاست جمهوری، او را «غاصب قدرت» خواند و اعلام کرد که مادورو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت نمیشناسد. پس از آن که گوایدو رئیس وقت مجلس ملی ونزوئلا در ۲۸ ژانویه (۸ بهمن ماه ۹۷) خود را رئیس جمهوری خودخوانده و موقت این کشور اعلام کرد، واشنگتن بلافاصله او را به رسمیت شناخت و بیش از ۵۰ کشور دیگر از واشنگتن پیروی کرده و خواستار برگزاری انتخابات دوباره شدند.
نظر شما