مفهوم غالب زندگی این روزها؛ تجلی تعهد و مسئولیت اجتماعی است

تهران- ایرنا- بازیگر، کارگردان و مدرس تئاتر تصریح می‌کند: انسان همواره در مواجهه با مشکلاتی که در نهاد کوچک‌تر خانواده، یا کانون عظیم‌تر جامعه‌ای که او در آن زندگی و یا جهانی که درحال تجربه آن است قرار می‌گیرد؛ مفهومی به نام تجلی تعهد و مسئولیت اجتماعی را به عنوان مهم‌ترین وجه زندگی مدنی و اجتماعی‌اش پیشاروی خود می‌بیند.

اسفندماه ۱۳۹۸ ماهی بود که بیش از هر چه یاد و خاطره سهم چتر ویروس کرونا بر جامعه ما و جان باختن تعدادی از هموطنان‌مان به واسطه هجوم ویروس کووید ۱۹ را در خاطره جمعی کشورمان با تمام سختی‌ها و تلخی‌هایش به ثبت رساند و همان موخره سال ۹۸ برای آغاز متفاوت نوروز و بهار ۱۳۹۹ در کشورمان کافی بود.

بهاری که طعم هیچ سال و رنگ هیچ خاطره‌ای از خاطرات رنگین روزهای ابتدایی فروردین ماه را با خود نداشت و کلیدواژه‌اش در کنار تبریک بهار شده بود رعایت نکات بهداشتی و خودقرنطینه‌گی برای شکسن دادن هر چه سریع‌تر کرونا!

ویروسی که حیات و ممات میزبانان خود را هدف قرار داده است. در مسیر مبارزه با این ویروس، پزشکان و پرستاران که در خط مقدم مبارزه قرار دارند معتقدند در حقیقت نخستین سد دفاعی در مسیر شکست دادن، قطع زنجیره انتشار آن است. آنچه که بیش از هر چیز از زبان مسئولان کلان و برنامه‌ریزان امور بر آن تاکید می شود لزوم توجه به سهم هر یک از افراد جامعه در راه مبارزه با انتشار ویروس کرونا در کشورمان است.

اتفاقی که چهره‌های فرهنگی شناخته شده و نام‌های ماندگار هنر کشورمان نیز در قالب همراهی با درخواست مسئولان کلان جامعه در مسیر شکست ویروس کرونا با آن همراه شدند.

حال در این مسیر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) نیز با راه اندازی پویش‌هایی چون سهم من در کرونا و در خانه بمانیم، تلاش می‌کند تا یک بار دیگر مانند تمامی اتفاقات و رخدادهای کلان عرصه اجتماعی و فرهنگی جامعه، مشارکت حداکثری تک تک افراد جامعه را در مسیر شکست هر چه سریعتر این ویروس آنهم در روزهای فروردین ماه ۱۳۹۹ تقویت کند.

در این مسیر ضمن همراهی با چهره‌ها و نام‌های تاثیرگذار در عرصه فرهنگ و هنر کشور، سهمی هم برای عموم شهروندان ایران در قالب همراهی با این پویش‌های اجتماعی در مسیر هر چه سریعتر طرح شکست زنجیره ویروس کرونا داشته و برداشته‌ایم.

توجه بیش از پیش به تعهد و رسالت اجتماعی

داریوش مؤدبیان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: انسان همواره در مواجهه با مشکلاتی که در نهاد کوچک‌تر خانواده و یا کانون عظیم‌تر جامعه‌ای که او در آن زندگی و یا جهانی که درحال تجربه آن است قرار می‌گیرد؛ مفهومی به نام تجلی تعهد و مسئولیت اجتماعی را به عنوان مهم‌ترین وجه زندگی مدنی و اجتماعی‌اش پیشاروی خود می‌بیند.

آنچه که این روزها نقش پررنگ‌تری در مفاهیم اجتماعی دارد و در نقل قول‌های تمامی افراد جامعه و حتی مردم جهان به وضوح می‌توان آنرا رصد کرد، یادآوری نقش هر فرد و دعوت افراد از یکدیگر برای توجه بیش از پیش به تعهد و رسالت اجتماعی در مسیر مبارزه و شکست دادن ویروس کرونا است. اتفاقی که شاید مدت‌ها بود انسان‌ها به‌واسطه زندگی ماشینی به آن کمتر توجه می‌کردند.

اصلی که هادی انسان‌ها در پیچ‌های سخت تاریخ بوده

به گفته مودبیان؛ گوشزد کردن و دعوت افراد از یکدیگر برای انجام توصیه‌ها و نکاتی که کادر درمان اعم از پزشکان و پرستاران از یک‌سو و ازسوی دیگر مسئولان کلان و برنامه‌ریزان امور اجرایی کشور مدام بر آن تاکید دارند بازتاب دهنده اصلی به‌نام اصل اتحاد و هم‌بستگی اجتماعی است که انسان‌ها را در تمامی پیچ‌های سخت تاریخ برای پشت سر گذاشتن آن و در نگاهی کلان‌تر تفوق و پیروزی بر مشکلات راهنمایی کرده است.

مترجم مجموعه هفت جلدی طنزآوران جهان نمایش با اشاره به آنکه تاریخ تمدن بشر همواره بر اصل اتحاد در ممهور کردن برگ‌های زرین دفتر تاریخ تمدن انسانی استوار بوده است خاطرنشان کرد: این روزها با وجود تجربه جهانی مملو از تکنولوژی و شاید کم‌رنگ شدن نقش و هویت انسانی با درگیری و فراگیری جهانی ویروس کرونا و عواقب تلخ و دردناک آن برای جامعه انسانی بار دیگر این نکته به اثبات رسید که با وجود برتری قدرت ماشین نسبت به توان انسانی مفهومی به‌نام خرد و اندیشه فردی و جمعی نیرویی به‌مراتب قوی‌تر از مفهوم مکانیکی و قدرت تصنعی ماشین دارد.

واکنش روح؛ سرشت و فطرت انسانی در ایام سختی و شکیب

مودبیان تصریح کرد: انسان‌های جهان و با نگاهی متمرکز بر کشورمان، تمامی افراد جامعه‌مان با یک فکر این روزها، دقایق و ساعات خود را پشت سر می‌گذارند و آن مفهوم شکست دادن کرونا در قالب اتحاد، همدلی، هم‌بستگی و پررنگ کردن مفهوم تعهد و رسالت اجتماعی‌شان است.

اتفاقی که نه‌تنها تک‌تک افراد جامعه در حال انجام دقیق و مو به موی آن هستند که تلاش می‌کنند تا هرچه بیشتر دیگر همشهریان و هم‌وطنان خود را به اجرای دقیق بندهای توصیه‌شده در مسیر شکست دادن کرونا دعوت کنند. مساله‌ای که حتی در سال‌ها و قرن‌های آینده نیز در مفهومی به نام ماشین متجلی نخواهد شد! چراکه روح؛ سرشت و فطرت انسانی، همواره در ایام سختی و شکیب مفهومی به نام مشورت، مشارکت و اتحاد را به تعریف می‌نشیند.

مقابله با بحران نیازمند عزم همگانی است. بدون یک اراده جمعی معطوف به مواجهه مؤثر با بیماری امکان رهایی از زنجیره انتقال آن وجود ندارد. برهمین اساس و به ابتکار ایرنا و روزنامه ایران پویشی برای فراخوان عمومی به مسئولیت‌پذیری جمعی در برابر کرونا به راه افتاده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha