غربالگری سلامت، به کنترل بیماری کرونا در زنجان کمک زیادی کرد

زنجان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: اجرای طرح خوداظهاری و غربالگری سلامت، کمک زیادی به کنترل و مهار بیماری کرونا در این استان کرد به طوری که با مشارکت ۹۵.۴ درصد مردم استان در این طرح، ۱۶ هزار و ۲۳۰ مورد مشکوک شناسایی شد.

دکتر محمدرضا صائینی شامگاه شنبه در جلسه کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت، زنان و خانواده استان افزود: پنج هزار و ۴۰۸ نفر جهت مراجعه به پزشکان معرفی شدند، یک هزار و ۶۲۹ نفر فاقد مشکل شناسایی شدند، ۵۹۱ نفر به مراکز ۱۶ ساعته معرفی و ۶ هزار و ۳۵۱ نفر نیز ویزیت شدند.

وی با بیان اینکه سناریوی پیش‌بینی شیوع بیماری کرونا دارای فرمول خاصی است، اظهار داشت: این فرمول به سه مورد میزان مُسری بودن، مدت مُسری بودن و تعداد مبتلایان در دوره مُسری بودن، ارتباط دارد.

صائینی با بیان اینکه با نزدیک شدن سناریو به عدد یک، بیماری کنترل می‌شود، خاطرنشان کرد: این عدد طی روزهای گذشته ۱.۲۸ بود که در این شرایط با ابتلای ۱۸ درصد جامعه به کرونا، بیماری به مرحله کنترل و تعادل می‌رسد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: اگر بتوانیم شرایط موجود را حفظ کنیم و مردم نیز چند هفته دیگر متعهد و صبور باشند و رعایت کنند با پیک بیماری مواجه نمی‌شویم.

وی با اشاره به اجرای پایلوت نمونه‌گیری ویروس کرونا در استان زنجان اظهار داشت: ۱۲ محل در این استان برای اجرای طرح مشخص شد.

صائینی خاطرنشان کرد: ۱۲۰۰ نمونه ظرف هفت روز در استان زنجان بررسی شد که طبق آن به ازای هر چهار نفر، نمونه یک نفر مثبت بود.

وی افزود: امیدواریم با حفظ شرایط کنونی و با رعایت مردم به پیک بیماری مواجه نشویم.

صائینی ابراز کرد: شدت بیماری با شرایط کنونی تا پایان اردیبهشت، کاهش می‌یابد اما باز هم تا اواسط تابستان و حتی فصل پاییز ادامه می‌یابد اما شدت آن پایین خواهد بود.

۱۵ میلیارد تومان کمک‌های مردمی جمع‌آوری شد

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان گفت: مجموع کمک‌های نقدی و غیرنقدی جمع‌آوری شده توسط مشارکت‌ها، پویش‌های مردمی و خیران بیش از ۱۵ میلیارد تومان بود که در اختیار دانشگاه علوم پزشکی، هلال احمر، بهزیستی و مجمع خیرین سلامت استان قرار گرفت.

مسیح‌الله سلطانی با بیان اینکه هم‌اکنون هفت پویش مردمی فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: عمده فعالیت این پویش‌ها جمع‌آوری کمک‌های مردمی است.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از کمک‌ها توسط سازمان‌های مردم‌نهاد، جمع‌آوری می‌شود که مشکلی نداشته و مجوز افتتاح حساب صادر می‌شود اما در خصوص پویش‌ها اگر معرفی یک تشکل را نپذیرند، مجوز افتتاح حساب با مشکل مواجه می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان نیز گفت: کمیته‌ای از اول اسفند سال ۹۸ در بهزیستی استان برای مقابله با بیماری کرونا در بخش‌های توانبخشی، کمپ‌ها و اَیتام تشکیل شد.

محمد محمدی خاطرنشان کرد: نظارت مستمر به مراکز شبانه‌روزی، واریز ۲ مرحله ارقام برای هر مددجو جهت تهیه اقلام بهداشتی و ضدعفونی‌کننده، توزیع رایگان بسته‌های اهدایی حسینیه اعظم، توزیع شیلدهای محافظتی صورت، خرید و توزیع وسایل بهداشتی و ضدعفونی‌کننده به ارزش ۱۰۰ میلیون تومان برای همکاران و مراکز غیردولتی تحت نظارت بهزیستی، ممنوعیت پذیرش افراد جدید و تخصیص اتاق نگهداری بیمار از جمله اقدامات بهزیستی استان زنجان برای مقابله با بیماری کرونا است.

وی اظهار داشت: تمام افراد در مراکز نگهداری تحت نظارت بهزیستی در قرنطینه کامل بوده و خوشبختانه تا کنون حتی یک مورد مبتلا به کرونا هم در بین آن‌ها نداشته‌ایم.

سرپرست شهرداری زنجان نیز گفت: سال گذشته ۶۸۰ متکدی از سطح شهر زنجان جمع‌آوری شد که ۴۶۱ نفر مرد و ۲۱۹ نفر زن بودند.

حبیب ملایی یگانه افزود: در سال جاری به دلیل شیوع بیماری کرونا و کاهش تردد مردم در سطح شهر، شمار متکدیان بسیار پایین بوده و هیچ متکدی در سطح شهر مشاهده نمی‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha