۱۷ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۵۷
کد خبرنگار: 2520
کد خبر: 83738951
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

گام‌های کرونایی اروپا به کجا ختم می‌شود

۱۷ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۵۷
کد خبر: 83738951
گام‌های کرونایی اروپا به کجا ختم می‌شود

تهران- ایرنا- مطابق منشور سازمان ملل متحد هیچ‌ تحریمی نمی‌تواند مانع ارسال دارو و تجهیزات پزشکی شود. آنچه را که آمریکا اجازه ارسال نمی‌دهد در گفتار فارغ از این موارد است که سازمان ملل ممنوع کرد اما گویا در عمل به‌گونه‌ای دیگر است.

روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم علی بیگدلی نوشت: اینستکس در ابتدا در راستای تبادل این موارد فعالیت خود را آغاز کرد و کشورهای اروپایی قصد داشتند تا از طریق این کانال اقلام ضروری و دارو را با ایران تبادل کنند که آمریکا باز هم با آن مخالفت کرد. در این برهه زمانی شرایط به‌گونه‌ای رقم خورده است که تمامی کشورها در گیر و دار کرونا گرفتار شده‌اند و به‌خاطر این شرایط یک اقدامات حداقلی بشردوستانه از طرف غربی‌ها انجام می‌شود که ارتباطی به برجام و تحریم‌ها و مقوله مذاکرات ندارد.

نوع نگاه اروپایی‌ها به سیاست و تعامل با سایر کشورها با آمریکا متفاوت است. کشورهای اروپایی مقوله اخلاق را در سیاست جای داده‌اند اما این امر در سیاست آمریکا هیچ‌جایگاهی ندارد و حتی در این برهه زمانی که تمامی کشورها گرفتار کرونا شده‌اند از سیاست‌های خود دست بر نمی‌دارد. می‌توان گفت اروپا به‌نحوی نگاهش به سیاست همچون روسو فیلسوف معروف است. از سوی دیگر به علت اینکه صهیونیست‌ها در دستگاه خارجی آمریکا نفوذ بالایی دارند تبادل مالی کشورهای اروپایی با ایران گامی مثبت در راستای برجام، اینستکس و حتی مذاکرات نخواهد شد و صرفا به یک اقدام بشردوستانه محدود می‌شود. قطعا ادامه این روند می‌تواند مطلوب باشد و روابط کشورها را نزدیکتر کند و تاثیرات مثبتی بر سایر حوزه‌ها بگذارد. اظهارنظرهایی نیز که این روزها از برخی مقامات آمریکایی شنیده می‌شود تحت فشار همین کشورهای اروپایی، نمایندگان کنگره و نانسی پلوسی است که بارها از دولت ایالات متحده خواسته‌اند که فشارها را علیه ایران کاهش دهد. این صحبت‌ها بیشتر کاربرد داخلی دارد و در روزهای نزدیک به انتخابات صرفا برای نشان دادن چهره دولت ترامپ برای بهره‌برداری‌های انتخاباتی است. در عمل بعید به‌نظر می‌رسد این صحبت‌های مقامات آمریکایی به نتیجه‌ای همچون اقدامات اروپایی‌ها برسد.

این نتیجه‌گیری را می‌توان از صحبت‌های سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز داشت زیرا اذعان کرد که ایران منابع مالی خوبی دارد و حکومت این کشور می‌تواند از این منابع مالی گسترده خود در راستای مبارزه با کرونا استفاده کند و نیازی به کمک سایرین ندارد. زمانی که به مجموع این صحبت‌ها و موضع‌گیری‌های ایران و طرف‌های مقابل نگاه کنیم بعید به‌نظر می‌رسد به واسطه کرونا اتفاق جدیدی رقم بخورد و یا در مذاکرات گشایشی حاصل شود. در ادامه نیز اگر ارتباط و یا تبادلی به‌وجود آید نیز یک اقدام بشردوستانه خواهد بود و بعید به‌نظر می‌رسد در راستای کاهش تحریم‌ها اروپا و یا ایالات متحده اقدامی جدی انجام دهند. آنچه که مسلم است آمریکا در این زمینه دست از مانع‌تراشی بر نخواهد داشت و اروپا نیز بدون آمریکا نمی‌تواند اقدامی فراتر از این موارد جزئی انجام دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha