خیانت برخی نظام‌های سیاسی غرب، عامل بحران‌ کرونا از نگاه چامسکی

تهران- ایرنا- نوآم چامسکی با بیان اینکه در جهان اطلاعاتی برای پیشگیری از همه‌گیری کووید-۱۹ وجود داشت، بحران کرونا را ناشی از خیانت نظام‌های سیاسی بویژه غربی به اطلاعاتی دانست که از آن آگاه اما به آن بی‌توجه بودند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، شبکه الجزیره در گزارشی به اظهارات نوآم چامسکی نظریه پرداز آمریکایی اشاره کرد که بر امکان جلوگیری از همه گیری کرونا تاکید داشت.

براساس این گزارش، چامسکی با انتقاد از واکنش آمریکا به گسترش ویروس کرونا در این کشور و هشدار درخصوص وقوع جنگ هسته ای، اظهار داشته که گرمایش زمین پس از پایان این بیماری همه گیر باقی خواهد ماند.

این زبان شناس و نظریه پرداز آمریکایی هشدار داده به محض پایان شیوع کرونا، تهدیدهای جنگ هسته ای و گرمایش کره زمین بیش از پیش آشکار می شود.

چامسکی با تاکید بر اینکه براساس اطلاعات در دسترس در جهان، امکان پیشگیری از همه گیری این بیماری ویروسی وجود داشت، افزود: کرونا کاملا شناخته شده بود.

وی گفت: در اکتبر سال ۲۰۱۹ (آبان ۹۸)، درست پیش از شیوع بیماری، یک شبیه سازی با عنوان رویداد ۲۰۱ در مقیاس بزرگ به میزبانی مرکز امنیت سلامت جان هاپکینز و همکاری مجمع جهانی اقتصاد و بنیاد بیل و ملیندا گیتس انجام شد. اما هیچ کاری پس از آن انجام نگرفت و در نتیجه بحران کنونی به دلیل خیانت نظام های سیاسی به اطلاعاتی است که از آن آگاه اما به آن بی توجه بودند.

چامسکی در ادامه اظهارات خود توضیح داد: در ۳۱ دسامبر (۱۰ دی)، چین به سازمان بهداشت جهانی (WHO) از علائمی مانند ذات الریه با منشا ناشناخته اطلاع داد. یک هفته بعد، برخی دانشمندان چینی نوعی ویروس کرونا (تاجدار) را شناسایی و سپس اطلاعاتی را دسته بندی کرده و در اختیار جهان قرار دادند. تا آن زمان، ویروس‌شناسان و برخی دیگر که زحمت خواندن گزارش های سازمان جهانی بهداشت را برعهده داشتند، می دانستند که نوعی ویروس کرونا وجود دارد که باید با آن مقابله کند. اما آیا آنها کاری انجام دادند؟ بله ،برخی از آنها وارد عمل شدند.

چین، کره جنوبی، تایوان و سنگاپور شروع به انجام کارهایی کردند و به نظر می رسد که تقریبا توانستند نخستین مراحل بحران اوج بحران کرونا را در کنترل خود بگیرند.

بدترین واکنش ها در مقابله با کرونا

چامسکی در ادامه توضیح می دهد که روش آماده سازی غرب برای مقابله با این بحران با کشورهای دیگر متفاوت بود؛ در اروپا تا حدودی، این اتفاق افتاده است. آلمان از ظرفیت تشخیصی اضافی برخوردار بود و توانست با روشی بسیار خودخواهانه عمل کند و نه از طریق کمک به سایر کشورها بلکه مهاری عاقلانه و منطقی داشته باشد.   

اما کشورهای دیگر کرونا را نادیده گرفتند. بدترین کشور اروپایی انگلیس بود و در این میان آمریکا بدترین واکنش ها را به کرونا در سطح جهانی داشت.

با آغاز گسترش کرونا در ایالات متحده «دونالد ترامپ» اعلام کرد که «هیچ بحرانی وجود ندارد و کووید-۱۹ دقیقا همانند آنفلوانزاست؛ اما روز بعد گفت، این یک بحران وحشتناک است و من در همه این مدت آن را می دانستم. روز دیگر ترامپ تاکید کرد که ما باید مشاغل را از سر بگیریم، زیرا من باید در انتخابات پیروز شوم». حتی فکر کردن به اینکه دنیا در دست افرادی اینچنینی اداره می شود، تکان دهنده است.

چامسکی در ادامه اظهاراتش در خصوص شیوع گسترده کرونا گفت: یکی از پیامدهای مثبت همه گیری کووید-۱۹ این است که شاید مردم به این فکر کنند که چه نوع جهانی را می خواهند.

وی گفت: پیش از این در گذشته مشخص شده بود که همه گیری ها بسیار محتمل هستند، اما دست کم گرفته می شدند. همانگونه که پس از شیوع ویروس سارس نزدیک به ۱۵ سال پیش، احتمال شیوع دوباره چنین ویروسی می رفت.

استبداد و سواستفاده شرکت های دارویی

چامسکی خاطرنشان کرد: آزمایشگاه ها در سراسر جهان می توانند به محض شیوع این دست ویروس ها برای برای محافظت در برابر بیماری های احتمالی ناشی از ویروس کرونا وارد عمل شوند، اما چرا اینچنین نکردند؟ سیگنال های بازار اشتباه بود.

شرکت های دارویی در این میان مقصرند. ما سرنوشت خود را به استبدادهای خصوصی موسوم به شرکت های داروسازی سپرده ایم که هیچ احساس مسئولیتی در برابر عموم مردم ندارند. در واقع برای آنها تولید لوسیون بدن بسیار سودآورتر از یافتن واکسنی است که می تواند در برابر شیوع بیماری های اینچنینی از جان انسان‌ها محافظت کند.

طبق آخرین آمار منتشر شده، بیماری کووید-۱۹ تاکنون بیش از یک میلیون و  ۱۰۰ هزار نفر را مبتلا کرده و نزدیک به ۶۰ هزار نفر نیز در اثر این بیماری جان باخته اند.

۲۰۲۳

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha