۱۸ تشکل مذهبی خراسان جنوبی نذر مردم را جمع‌ آوری می‌کنند

بیرجند - ایرنا - مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: ۱۸ تشکل مذهبی در بیرجند و مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی نذورات مردم برای روز برات را جمع آوری می‌کنند.

حجت الاسلام احمد رضایی روز یکشنبه در جمع شماری از خبرنگاران افزود: مردم در سال‌های گذشته برای مراسم روز برات هزینه‌هایی می‌کردند که امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا این هزینه‌ها را به مراکز حمایتی چون کمیته امداد و مراکز نیکوکاری شناسنامه‌دار هدیه کنند.

وی از مردم خواست کمک‌ها و نذورات «چراغ برات» خود را به تشکل‌های و نهادهای شناسنامه دار برای تامین نیازهای ضروری در جامعه اهدا کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی یکی از آداب و رسوم مردم خطه خراسان را سنت حسنه چراغ برات معرفی کرد و گفت: این سنت حسنه قدمت بیش از یک‌ هزار ساله در این خطه دارد که در روز سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم شعبان و غالبا در کنار قبور اموات برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: خیرات و صدقات در روز برات گاهی مادی در غالب توزیع مواد خوراکی چون انواع شیرینی بین مردم است و گاهی به صورت معنوی چون ختم قرآن و قرائت نماز است.

حجت الاسلام رضایی افزود: در روایات و فرهنگ دینی ما نیز به یاد کردن درگذشتگان و تقدیم صدقات و خیرات به یاد آنان تأکید شده و از بهترین کارها برای اموات، دعا و صدقه است.

وی گفت: چراغ برات به عنوان سنت حسنه فرهنگی در چند سال گذشته گرفتار آسیب‌هایی چون تفاخر، اسراف و چشم و هم‌چشمی شده و متاسفانه در مکانی که افراد را باید به یاد معاد و قیامت بیندازد نیز گرفتار مادی‌گرایی و مسائل دنیایی کرده است.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر حضور متکدیان در آرامستان‌ها در این روز چهره ناخوشایندی به شهر داده که در چند سال اخیر برنامه‌ریزی‌هایی شده تا این آسیب‌ها حذف و صدقات برای اموات از راهش به اهلش برسد.

تغییر سبک زندگی دینی و عبادی  

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا بسیاری از برنامه‌های دینی و مذهبی کشور را تحت الشعاع قرار داده است گفت: همان طور که سبک زندگی اجتماعی ما تغییر کرده باید سبک زندگی دینی و عبادی ما هم تغییر پیدا کند.

وی تصریح کرد: روز برات امسال بهترین صدقه برای درگذشتگان، حضور نیافتن در آرامستان‌ها است چرا که هر کار معروف یک صدقه محسوب می‌شود.

حجت الاسلام رضایی گفت: هیات‌ها و تشکل‌های مذهبی استان علاوه بر فعالیت در امور حمایتی و مادی در حوزه سلامت نیز فعالیت‌های بسیار خوبی از جمله ضد عفونی‌ معابر و توزیع بسته‌ها و اقلام بهداشتی دارند که مردم هم با کمک‌های خود می‌توانند در این امور خیر و خداپسندانه مشارکت کنند.

وی همچنین با اشاره به برگزاری اعیاد شعبانیه و روز تولد امام زمان (عج) گفت: بیش از سال‌های گذشته نسبت به فضاسازی و آذین‌بندی شهرها اقدام خواهیم کرد و چه خوب است هر خانواده در روز نیمه شعبان یک پرچم بر درب منازل خود نصب کند.

وی افزود: در ایام نیمه شعبان هیات‌ها به صورت آنلاین و در فضای مجازی برنامه‌های خود را اجرا خواهند کرد و استغاثه به امام زمان (عج) از بلندگوی تعدادی از مساجد در ساعت ۲۰ شب نیمه شعبان نیز پخش خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha