تلویزیون چین روز دوشنبه گزارش کرد اگرچه کار ساخت ناو هواپیمابر مدل ۰۰۲ چین هنوز به پایان نرسیده است اما این کشور دو ناو هواپیمابر دیگر به نام های «لیائونینگ» و «شاندونگ» در اختیار دارد.
آموزش خلبان هایی که بتوانند روی عرشه ۳۰۰ متری این ناوهای هواپیمابر، پرواز و فرود را انجام دهند به دو تا ۳ سال زمان نیاز دارد باید جنگنده های آموزشی نیز برای این خلبان ها ساخته شود.
شرکت صنایع هوایی گویجو در چین موفق به مدل سازی از روی یک جنگنده قدیمی شده و مدل جی ال ۹ را که عقاب کوهستان نامیده می شود برای چنین ماموریتی آماده کرده است.
«لی جیه» از کارشناسان نیروی دریایی چین می گوید نام دیگر این جنگنده «اف تی سی ۲۰۰۰ » است که فقط مختص آموزش خلبان ها برای پرواز از روی عرشه ناو دوم هواپیمابر چین است.
لی درباره اینکه ناو هواپیمابر ۰۰۲ چین چه زمانی آماده می شود ابراز بی اطلاعی کرد اما گفت برای آموزش خلبان ها زمانی بین ۲ تا ۳ سال نیاز خواهد بود.
کار ساخت ناو هواپیمابر مذکور در سال ۲۰۱۸ میلادی شروع شده اما مشخص نیست چه زمانی تکمیل و به آب انداخته می شود این ناو از لحاظ سامانه های الکترو مغناطیسی تشابه زیادی با «یو اس اس جرالد فورد» آمریکا دارد.
چین برنامه دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۴ ناو هواپیمابر در اختیار داشته باشد برای این منظور باید هواپیماهای آموزشی بسازد همچنین این کشور به ۲۰۰ بالگرد، جنگنده و هواپیمای جاسوسی برای این ناوها با ۵۰۰ خلبان نیاز خواهد داشت.
«جو چن مینگ» کارشناس مسایل نظامی در پکن می گوید: جی ال ۹ که قرار است به عنوان هواپیمای آموزشی تک موتوره برای آموزش خلبان ها ساخته و تکمیل شود ارزشی در حدود ۱۰ میلیون دلار دارد در صورتی که هر جنگنده دو موتوره جی ۱۵ چین ۶۱ میلیون دلار ارزش دارد برای همین به صرفه است تا از جنگنده های جی ال ۹ برای آموزش استفاده شود.
جی ۱۵ به دلیل اینکه یک جنگنده هجومی با تسلیحات و ادوات پیشرفته است قیمت بالایی دارد و برای موارد آموزشی مقرون به صرفه نیست.
نظر شما