۱۸ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۰۸
کد خبرنگار: 1456
کد خبر: 83740073
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

مرغ ناردونی، خورشت اصیل و معروف مازندران

۱۸ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۰۸
کد خبر: 83740073
مرغ ناردونی، خورشت اصیل و معروف مازندران
مرغ ناردونی، خورشت اصیل و معروف مازندران

ساری- ایرنا- دوران قرنطینه و ایام خانه‌نشینی به منظور قطع زنجیره بیماری کرونا، مجالی برای پخت و پز غذاهای محلی است و مازندران این استان رنگارنگ، غذاهای محلی فراوانی دارد که می توان به راحتی در منزل پخت و از طعم بیادماندنی آن لذت برد.

به گزارش ایرنا، ناردون در زبان مازندرانی به معنای دانه انار است و خورشت ناردونی یکی از غذاهای لذیذ شهرها و روستاهای مازندران است که با دانه‌های انار، مرغ ،رب انار و سیر تهیه می شود.

این غذا نام‌های دیگری مانند مرغ ناردونی، خورشت سیر و انار و پیاز و انار دارد.

 مواد لازم:

ران مرغ                                     ۴ تکه

انار متوسط                                ۱ عدد

آلو بخارا                                   ۸ عدد

پیاز بزرگ                                ۱ عدد

رب انار                                   ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع                                به مقدار لازم

شکر ( در صورت نیاز)               به مقدار لازم

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه          به مقدار لازم

آب                                          به مقدار لازم

طرز تهیه و نحوه پخت:

ابتدا پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید

 سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار بدهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید و پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و آنرا کمی تفت دهید تا نرم شود.

پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز با ادویه ها یکدست شود.

در مرحله بعدی ران های مرغ را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند.

در ادامه رب انار را به قابلمه اضافه کنید و آنرا به همراه پیاز و مرغ کمی تفت دهید تا طعم خامی رب انار گرفته شود.

حالا چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد.

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش آلو بخارا را اضافه کنید و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت انار را دان کنید و دانه های انار را به خورش اضافه کنید.

در پایان طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری شکر به آن اضافه کنید.

نکته مهم در مورد خورش ناردون این است که این غذا به  صورت کم آب سرو می شود ، پس باید خورشت تا زمانی که خورش به روغن بیفتد روی حرارت بماند ، پس از اینکه آماده شد آنرا به همراه کته یا برنج سرو کنید.

می‌توانید در این غذا به جای دانه‌های تازه انار از دانه‌های خشک شده نیز استفاده کنید.

در بیشتر شهرهای شمالی دانه‌های خشک شده انار برای خرید موجود است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha