آزادسازی باندهای فرکانسی، از آزادسازی خرمشهر سخت‌تر نیست

تهران-ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: آزادسازی باندهای فرکانسی که در اختیار صدا و سیماست، از آزادسازی خرمشهر سخت‌تر نیست. نامه‌ای برای رییس جمهوری نوشتم تا بحث آزادسازی باند فرکانسی را به ستاد مقابله با کرونا ببرند و این مشکل را حل کنند.

«محمدجواد آذری جهرمی» ظهر دوشنبه در گفت و گویی زنده در شبکه اجتماعی اینستاگرام، به گزارش بررسی کیفیت اینترنت پرداخت و اقداماتی که تا کنون از سوی وزارت ارتباطات انجام شده است را تشریح کرد.

او گفت: از ۱۸ اسفند و با شیوع کرونا وارد ترافیک شدید اینترنت شدیم. اپراتورهای کشور مصرف اینترنت را روی عدد   ۷.۵ پتابایت طراحی کرده بودند که این ظرفیت پس از شیوع کرونا به عدد ۶.۸ پتابایت رسید عددی که بسیار قابل توجهی که سرعت اینترنت نسل ۴ در کشور را به ۱۵مگابیت ثانیه رساند.

وی افزود: با تمهیداتی که انجام شد امروز این عدد به امروز ۱۱.۲ پتابایت رسید. در این مدت اپراتورها برای این که خدمات مناسبی به مردم عرضه کنند کار بزرگی انجام دادند. برای بهبود این وضعیت بخشی از فرکانس‌هایی که در اختیار داشتیم را آزادسازی کردیم و به اپراتورها اختصاص دادیم.

او تشرح کرد: شرکت های بین المللی همکاری خوبی ما با انجام دادند و لایسنس‌های مورد نیاز را به ما دادند. این ظرفیت ۷.۵ پتابایت در یک اقدام جهانی به  ۱۱.۲پتابایت رسید که دیشب این مقدار را هم رد کردیم. مفهوم اعدادی که گفتم این است که ظرفیت در نسل چهارم تلفن همراه تکمیل شده است. نگران هستیم که کلاس های آموزشی دانش‌آموزان، دورکاری، فروش اینترنتی ممکن است با اختلال رو به رو شود.

وی با تاکید بر این که راه چاره برای افزایش فرکانس مورد نیاز اپراتورها از صدا و سیما عبور می‌کند افزود: ظرفیت شبکه افزایش پیدا کرده اما منابعی در اختیار نداریم که آن را به اپراتورها اختصاص بدهیم. فرکانس در اختیار سازمان صدا و سیماست و مذاکرات ما با آن‌ها به نتیجه نرسیده است. نامه‌ای به رییس جمهور نوشتم و جزییات پیگیری ۶ ساله را برای ایشان توضیح دادم تا به صورت فوری در دستور کار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار بگیرد. امیدوارم با همکاری صدا و سیما بتوانیم فرکانس مورد نیاز را برای توسعه شبکه در اختیار اپراتورها قرار بدهیم. آزادسازی فرکانس صدا و سیما، از آزادسازی خرمشهر که قطعا سخت‌تر نیست. انجامش می‌دهیم.

وی گفت: در این مدت به شبکه اینتنرت داخلی بسته ۱۰۰ گیگ اختصاص دادیم، پیش‌بینی‌مان این بود که با رشد ۵۰ درصدی ترافیک رو به رو شویم که این رشد به ۱۰۰ درصد رسید. به همین دلیل چند روز شبکه اینترنت خانگی مختل شد. مشکل اینترنت ثابت را تا حدودی رفع کردیم چرا که توسعه آن راحت تر است. ارتقا این بخش انجام شد و۲۷ اسفند شبکه اینترنت خانگی به حالت قبل بازگشت.

وزیر ارتباطات در تشریح اینترنت vdsl که این روزها در قم و تهران در حال انجام شدن است و بیش از ۸۰۰هزار کاربر این خدمت را دریافت کرده‌اند گفت: اینترنت vdsl با چهار برابر سرعت adsl برای اینترنت خانگی است. هزینه‌ای بابت ارتقا اینترنت از کاربران دریافت نمی‌شود و آن‌ها می‌توانند پس از ثبت‌نام تا ۴ برابر افزایش سرعت را تجربه کنند. برنامه توسعه جدی دو ماهه در این خصوص طراحی شده تا ۸۵۰هزار پورت در تهران و قم به کاربران ارایه شود. اکنون نزدیک ۳۰هزار کاربر در قم ارتقا پیدا کردند و سرعت‌شان گاهی تا ۵ برابر هم پیش رفته است.

جهرمی گفت: توسعه vdsl تهران از دیروز آغاز شده و روزی ۱۰ هزار مشترک در مخابرات و شاتل این خدمت را دریافت کرده‌اند. دیگر اپراتورها نیز به همین سمت حرکت خواهند کرد. اقدام آخری که در این خصوص انجام دادیم ارتقا رایگان سرعت اینترنت برای تمامی کاربران اینترنت خانگی تا سقف ۱۶ مگابایت است که از روز شب گذشته اجرایی شده است. ضمن این که از وزارت علوم خواسته‌ایم تا سایت‌هایی که برای آموزش مجازی دانشجویان در نظر گرفته‌اند را به ما اعلام کنند تا اپراتورها ترافیک آن سایت‌ها را برای کاربران رایگان در نظر بگیرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha