سه کتاب آخرین اثر مرحوم مهندس عزتالله سحابی به تازگی از سوی انتشارات صمدیه منتشر شده است. مهندس عزتالله سحابی(۱۳۹۰-۱۳۰۹) نویسنده و روزنامهنگار، مدیرمسئول نشریه ایران فردا و فعال و سیاستمدار ملیمذهبی است. پیش از این از عزتالله سحابی کتابهایی نظیر دغدغههای فردای ایران، نیمقرن خاطر و تجربه، مصدق، دولت ملی و کودتا و ناگفتههای انقلاب و مباحث بنیادی ملی به چاپ رسیده بود.
لطفالله میثی در گفتوگویی با خبرگزاری ایرنا در رابطه با این کتاب گفت: سهکتاب پیاده شدۀ چند سخنرانی از مرحوم عزتالله سحابی دربارۀ وحی است که در شبهایی از ماه رمضان در حدود یک دهۀ پیش در دفتر مجله چشمانداز ایران ایراد شده است.
مدیر انتشارات صمدیه در این زمینه افزود: ما در آن زمان با مشاهدۀ ارزشمندی محتوای سخنرانیها تصمیم به پیاده کردن آنها و تبدیلش به متن مکتوب گرفتیم. پس از پیاده شدن و آماده شدن نسخه مکتوب، متن را به خود مرحوم سحابی دادیم. او مدت زیادی رویش کار کرد و اصلاحات و افزودههای را در متن انجام داد. بعد از آنکه متن جدید اصلاح شده را از آن مرحوم بازپسگرفتیم، خود من مقدمهای بر آن نوشتم. مقدمهای که خلاصه و بیانگر جوهرۀ مطالب کتاب است. پس از آن کتاب را به وزارت ارشاد دادیم و مدتها در وزارتخانه برای کسب مجوز انتظار کشید. در این دورانِ انتظار و توقف، مرحوم سحابی پیشنهاد دادند که چند نسخه محدود به صورت غیررسمی تکثیر شود تا به دوستان اندیشهورزشان برای نظرخواهی داده شود. ما این کار را انجام دادیم و مرحوم سحابی نسخهها را به دوستانشان دادند و نظرخواهی کردند. نظرخواهی انجام گرفته باعث شد که مرحوم سحابی اصلاحات و افزودههای دوبارهای را در متن اِعمال کند. مبنای نسخه نهایی همین نسخه بازاصلاح شدۀ مرحوم سحابی است.
میثمی خاطرنشان کرد: پس از رحلت مرحوم عزتالله سحابی در سال ۱۳۹۰ ما تلاشهای بیشتری را برای گرفتن مجوز کتاب انجام دادیم تا اینکه در دو سال قبل پس از یک وقفۀ طولانیِ حدوداً هفت ساله، موفق به اخذ مجوز شدیم و کتاب را اخیرا به چاپ رساندیم.
در این کتاب نقدی همدلانه و محترمانه به علامه طباطبایی و کتاب وحی یا شعور مرموز آن مرحوم و نیز نقدی به آرای مهندس مهدی بازرگان درباره وحی انجام گرفته است.
مدیر انتشارات صمدیه در تشریح محتوای کتاب ادامه داد: موضوع کتاب درباره وحی است و وجه تسمیۀ کتاب به «سه کتاب» هم اشاره به این دارد. مهندس عزتالله سحابی در این کتاب معتقد است که علاوه بر کتاب قرآن، کتاب طبیعت و کتاب تاریخ را هم داریم. او میگوید هر وحیای که در قرآن میشود، آن وحی همزمان و معادل با نقطه عطفی در طبیعت و تاریخ است و اقدامی به نفع مردم و محرومان نیز با آن انجام میگیرد.
نظر شما