کارتونیست می‌تواند شرایط مطلوب جامعه را یادآوری کند

تهران- ایرنا- یک کارتونیست معتقد است که هنرمند این رشته از دِل جامعه متولد می‌شود پس در نتیجه می‌تواند با هنر خود در روشنگری، تلنگرزدن و نقدکردن وضعیت موجود، شرایط مطلوب جامعه را یادآوری کند.

علیرضا پاکدل کارتونیست، کاریکاتوریست و تصویرساز پیشکسوت و پرافتخار کشور که فعالیت هنری خود را در زمینه کاریکاتور از سال ۷۳ با نشریات گل آقا و کیهان کاریکاتور آغاز کرده است در روزهای شیوع بیماری کرونا در جهان یکی از پرکارترین هنرمندان کشور بوده و آثارش در شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی بازخورد زیادی داشته است.

وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در تشریح رابطه کارتونیست با جامعه گفت: دغدغه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کارتونیست باعث شکل گیری رابطه محکم و پایداری با جامعه می شود چون هنرمند از دل جامعه متولد می شود و با بسیاری از اتفاقات و شرایط موجود در جامعه آشنا است و از نزدیک لمس می کند پس در نتیجه می تواند با هنر خود در روشنگری، تلنگرزدن و نقدکردن وضعیت موجود، شرایط مطلوب جامعه را یادآوری کند.

پاکدل در توضیح آثار اخیر خود اظهار کرد: با توجه به شرایطی که این بیماری برای همه مردم دنیا بوجود آورده است و آسیب های آن در کل کشورهای جهان تقریبا یکسان است به این نتیجه رسیدم که باتولید آثاری با مضامین امید، حس خوب و قدردانی از کادر درمانی می توانم کمی از ترس و اضطرابی که این بیماری درجامعه بوجود آورده است را کم کنم.

وی در تاکید غیرسفارشی بودن آثار خود افزود: بدون هیچ وابستگی به نهاد یا سازمانی به صورت خودجوش تولید این آثار را شروع کردم و ادامه خواهم داد چون این آثار بازتاب جهانی پیدا کرد و در فضاهای مجازی و رسانه های کشورهایی مانند اسپانیا، ایتالیا، آمریکا، کلمبیا، برزیل، چین، روسیه و دیگر کشورها دیده شد و به تحلیل این آثار پرداختند. بازخوردهای پر از مهر و محبت مخاطبان از سرتاسر دنیا انرژی و انگیزه فراوانی برای ادامه این راه در من بوجود آورده است.

 یکی از آثار موفق این هنرمند ۲ پرستار را نشان می دهد که در بیرون بیمارستان تابلویی از زیبایی های طبیعت در لبه پنجره رو به بیمار کرونایی نشان می دهند تا امید و روند بهبودی این بیمار را افزایش دهند.

 در آثار دیگری اشاره به موضوع در خانه ماندن کرده است که این عمل چگونه در کمتر شدن شیوع این بیماری تاثیر دارد و از نماد کفش برای له کردن این بیماری استفاده کرده است.

در آثار دیگری کادر درمانی را نشان داده که مورد بدرقه خانواده خود قرار گرفته است و از زیر قرآن رد شدن را بهانه ای برای نشان دادن عمق خطر این بیماری قرار داده که به گفته هنرمند مورد توجه مخاطبان کشورهای دیگر نیز قرار گرفته و سوالات بسیاری راجع این رفتار از وی شده و با توضیح این عمل عکس العمل های فراوان مثبتی از این مخاطبان دریافت کرده است.

پاکدل دغدغه های صنفی حوزه کارتون را نبود صنف کارتون و کاریکاتور می داند که به گفته این هنرمند چندین سال است که تمامی هنرمندان این رشته را درگیر خود کرده است.

پاکدل که جوایز بین المللی معتبری را در کارنامه خود دارد جشنواره جهانی دوسالانه کاریکاتور تهران را به عنوان یکی از برندهای جهانی این رشته می داند که لغو آن لطمات بزرگی را به این حوزه وارد کرده است.

علیرضا پاکدل سابقه همکاری با بیشتر نشریات مهم کشور را در کارنامه خود دارد و اکنون مدیر هنری هفته نامه طنز و کارتون پلخمون در روزنامه شهرآرا مشهد است. کسب  بیش از ۱۰۰ جایزه داخلی و بین المللی در زمینه کاریکاتور و کاریکاتور همچون جایزه بزرگ سومین مسابقه بین المللی ورد پرس کارتون کشور پرتغال در سال ۲۰۱۷ ، جایزه بزرگ از سومین مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور پیراسیکابای کشور برزیل در سال  ۲۰۱۶ ،  جایزه ویژه از جشنواره جهانی ساتریکون کشور لهستان در کنار  داوری جشنواره های معتبر داخلی و خارجی ششمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر و عضو هیئت داوران جشنواره بین المللی کارتون و کاریکاتور پیراسیکابای کشور برزیل بخشی از فعالیت های این هنرمند است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha