افزایش شمار بیماران تنفسی درمانگاه‌های استان مرکزی نگران‌کننده است

اراک - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: افزایش شمار بیماران تنفسی که هفته جاری به درمانگاه‌های این استان مراجعه داشته‌اند،نگران کننده است و اگر فاصله‌گذاری اجتماعی توسط شهروندان به‌طور کامل رعایت نشود روند تصاعدی بیماران کرونایی دور از انتظار نیست.

دکتر «محمد جمالیان »روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:  اغلب بیماران تنفسی در روزهای اخیر  افرادی هستند که در نوروز فاصله‌گذاری اجتماعی را جدی نگرفته و به سفر و دید و بازدید رفته بودند و یا در رعایت بهداشت فردی سهل‌انگاری کرده‌اند و اکنون با سپری شدن دوره کمون، علایم ابتلا به کووید ۱۹ را دارند.

وی ادامه داد: رفتار مردم در هفته جاری با حضور پرتعداد در خیابان‌ها در شرایطی که هنوز کرونا مهار نشده عجیب و خطرناک است و اگر این رویه ادامه پیدا کند در ۱۰ روز آینده موج جدیدی از بیماران مثبت کرونایی در استان رقم می‌خورد که ظرفیت درمانی را غافلگیر خواهد کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌شود با بازشدن طیفی از اصناف در صورت رعایت نکردن فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی استان در آستانه یک مشکل جدی قرار بگیرد و مجموعه درمانی که مدت زمان طولانی ایثارگرانه کار کرده‌اند با معضلات زیاد و دشواری مواجه شوند که انتظار است مردم به این موضوع توجه داشته باشند.

دکتر جمالیان با بیان اینکه در مبارزه با ویروس کرونا استان مرکزی در نیمه راه است، گفت: راهبردهای هدفمند و همدلی مردم و مسئولان سبب شد که سطحی از مدیریت بیماری در این استان حاصل آید اما مشکل هنوز هم پابرجاست و مردم باید محدودیت در حضور اماکن عمومی و خانه‌نشینی را همچنان اولویت قرار دهند.

وی افزود: حضور در پارک‌ها و استفاده از وسایل بازی عمومی و تجمع قابل توجه مردم در اماکن خرید و خیابان‌ها در زمان شیوع کرونا توجیه پذیر نیست و با وجود همه هشدارهای مسئولان و مقامات بهداشتی رفتار هفته اخیر مردم را نمی‌توان درک کرد چرا که سلامت خود و دیگذان برایشان بی‌اهمیت است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: باز شدن اصناف تنها در شرایطی امکان دارد که مردم فرهنگ زندگی با کرونا را جدی بگیرند و توصیه‌های فاصله‌گذاری اجتماعی را بر هر اقدام دیگری ارجح بدانند.

دکتر جمالیان یادآور شد: در صورت بروز موج دوم کرونا با توجه به خسته بودن مدافعان سلامت و شرایط خاص جامعه مشکلات عمیق‌تر می‌شود پس باید با درک شرایط دامنه این بحران را گسترده‌تر نکرده و همه تلاش کنند در بازه زمانی کمتری آن را مهار کنیم.

۹۱۷ نفر از بیماران کرونا در استان مرکزی بهبودیافته‌اند.

استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان، بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و نخستین مورد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در این استان در اول اسفندماه سال ۹۸ پس از شهر قم به ثبت رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha