دکتر احمد دهقان عصر سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: گسترش مسمومیت با الکل در بین جوانان یزدی با شیوع بیماری کرونا رو به افزایش است .
وی ادامه داد: برخی تصور میکنند، الکل باعث ضدعفونی و پیشگیری از بروز عفونت کرونا میشود که این مساله به هیچ وجه پایه و اساس علمی ندارد.
این مسوول اظهار کرد: مصرف مشروب الکلی تقلبی بر روی مغز، چشم، کلیه و کبد، تاثیرات مخربی دارد و تقریبا هیچ عضوی از بدن انسان از عوارض آن در امان نیست.
دهقان گفت: پیشگیری از بیماری کرونا در گرو رعایت بهداشت و عمل به توصیه پزشکان و همچنین در خانه ماندن است.
مطالعات نشان می دهد، مصرف الکل ممکن است باعث نابودی سلولهای آنتیبادی (که برای مبارزه با سلولهای ویروسی ضروریاند) شود و در نتیجه اثر مخربی بر سیستم ایمنی فرد دارد.
علاوه بر آن الکل مادهای آبزداست، آب درون سلولها را خارج میکند و باعث مرگ آنها میشود و مصرف آن موجب کمبود مواد غذایی در شخص میشود و بدن را از مواد مغذی تقویتکننده سیستم ایمنی محروم میکند.
همچنین مصرف الکل باعث ضعف ایمنی و افزایش احتمال ابتلا به برخی بیماریها مانند سینهپهلو (ذاتالریه)، سل و سایر بیماریهای عفونی میشود و در مجموع مصرف الکل برای سیستم ایمنی بدن خطرناک است.
الکل حاوی قند بالایی است و مصرف آن یکپارچگی مخاط روده را تغییر میدهد، ضمن این که میکرو ارگانیسمهای روده را نیز تحت تاثیر خود قرار میدهد.
ویروس کرونا که به طور رسمی کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به ۲۰۸ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
شناسایی نخستین مورد آن در ایران ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸ در قم رسانه ای شد.
به گفته متخصصان حدود ۲۵ درصد بیماری کرونا قابل تشخیص نیست، و برخی افراد با علائم خفیف بیماری از ناقلان ویروس آن هستند.
همچنین تفکیک کرونا از بیماری های مشابه قدری سخت است و مردم با رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی، می توانند از ابتلا به بیماری در امان باشند.
نظر شما