«ابو احمد فضل» مسئول آوارگان فلسطینی در این جنبش در گفتگو با «قدس پرس» گفت: ما در شرایط بسیار سختی قرار داریم و اونروا هم در حال تلف کردن وقت است و در اداره امور ناکام مانده است.
فضل افزود: تاکنون هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در اردوگاههای فلسطینی در لبنان شناسایی نشده اما اگر اقدامات لازم در این اردوگاهها انجام نشود این ویروس به آنجا هم میرسد.
این مقام فلسطینی برای مقابله با کرونا از دولت لبنان، اونروا، سازمان آزادیبخش فلسطین و همه گروههای فلسطینی خواست هیات عالی امداد تشکیل دهند که فارغ از مسائل سیاسی و اختلافات قومی و طائفهای تنها به وضعیت آوارگان در شرایط کرونا زده رسیده کند.
فضل گفت آوارگان فلسطینی در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ با سه بحران بزرگ روبه رو بوده و هستند که از تصمیمات وزیر کار لبنان علیه کارگران فلسطینی شروع و بعد به اعتراضات مردمی و کاهش بهای لیر لبنان و گرانیها رسید و اکنون هم که بحران کرونا ایجاد شده است.
وی گفت این بحرانها بدترین شرایط را برای آوارگان فلسطینی ایجاد کرده است، از زمان تعدیل کارمندان و تعطیل شدن فعالیتهای تجاری، میزان فقر چندین برابر شده است و این اردوگاههای اکنون در آستانه قحطی قرار دارند.
فضل درباره نحوه عملکرد اونروا گفت: این آژانس تاکنون با توجه به شرایط و توانی که دارد هیچ طرح فوقالعادهای در این ارودگاهها به اجرا درنیاورده به استثنای یک سری اقدامات عادی و ساده. اقدام به انتشار یه سری بروشورهای آموزشی کرده و یک مرکز قرنطینه در موسسه آموزش حرفهای سبلین تاسیس کرده است.
از سوی دیگر با وجود درخواست آوارگان برای بازگشت ساعات اداری به قبل از روز شنبه، اما اونروا ساعات کاری نیروهای خود را در کلینیکها کاهش داده است. مراکز بهداشتی و پزشکی این آژانس هیچگونه آزمایش یا تستی نمیگیرند و این مسئله را به نهادهای بهداشتی خود فلسطین واگذار کردهاند.
لبنان میزبان دهها هزار فلسطینی حاضر در اردوگاه آوارگان است که بیش از چندین دهه موجب تراکم شدید جمعیت در برخی محلههای این اردوگاهها شده است.
این در حالی است که دست کم ۱.۵ میلیون شهروند سوری که از جنگ هشتساله این کشور فرار کردهاند، نیز به اردوگاههای لبنان پناه آوردهاند.
آوارگان سوری و فلسطینی ساکن در اقامتگاههای تنگ و کمجا که با خدمات ابتدایی مانند آب با مشکل مواجهاند، به شدت در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند.
نظر شما