۱۹ فروردین ۱۳۹۹، ۱۸:۴۷
کد خبرنگار: 2218
کد خبر: 83742542
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

برنامه‌های مقابله با ریزگرد در خوزستان نباید رها شوند

اهواز - ایرنا - مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان گفت: پس از ۲ سال ترسالی متوالی نباید بگذاریم طرح‌ها و اقدامات مقابله با گرد و غبار و ریزگرد رها شوند چراکه  همچنان امکان بروز خشکسالی در خوزستان وجود دارد.

کیامرث حاجی زاده روز سه شنبه در حاشیه بازدید از کانال پورشریفی و عرصه های ریزگرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از برنامه های اساسی  و دارای اولویت در استان خوزستان کنترل ریزگردها است  که نباید به واسطه بارش‌های اخیر آن را کنار بگذاریم بلکه در حال حاضر باید با همان شدت دستگاه های متولی پای کار باشند و از آنجایی که  استاندار در این زمینه حمایت‌های خوبی دارد باید ادامه دهیم تا طرح های مقابله با ریزگرد به نتیجه برسند.   

وی با اشاره به وقوع بحران های متعدد در استان خوزستان در سه سال اخیر به ویژه وقوع گرد و غبار افزود: پس از وقوع بحران گرد و غبار در بهمن ۹۵ مشکلات اساسی از جمله قطعی آب و برق در استان ایجاد شد که پیام تاریخی مقام معظم رهبری را به دنبال داشت، مصادف با فرمان مقام معظم رهبری و پیگیری‌های دولت، مصوبه تاریخی در  فروردین ۹۶ برای استان خوزستان رقم خورد و  تقریبا در بحث کنترل ریزگردها بنا شد اقداماتی به صورت اساسی شکل گیرد.

مدیر کل مدیریت بحران استان تصریح کرد: در ابتدا حدود ۳۶۰ هزار هکتار از  اراضی و کانون های گرد و غبار در مرکز استان و جنوب شرق اهواز شناسایی و روی آنها مطالعات زمین شناسی انجام شد، سپس در بخش های مختلفی چون آب اندازی، نهال کاری، مالچ پاشی، مدیریت چرا و ...برنامه ریزی صورت گرفت.

وی با اشاره به انجام نهال‌کاری در بخشی از کانون‌های گرد و غبار بیان کرد: نهال‌کاری در کانون‌های گرد و غبار از سوی منابع طبیعی آغاز شد، با توجه به اقلیم و جغرافیای خوزستان یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌بایست انجام می‌شد آبرسانی به نهال‌های کاشته شده بود.

 حاجی زاده با بیان این که حدود ۴۰ هزار کانون ریزگرد از طریق نهال کاری، آب اندازی و مدیریت چرا کنترل شده اند توضیح داد: خوشبختانه بارش‌های سال گذشته و پس از آن سیلاب کمک بسیار خوبی به مدیریت کانون های گرد و غبار کرد از سوی دیگر موجب احیای تالاب‌ها در استان شد اما نهال کاری ادامه پیدا کرده و به رغم ترسالی اقدامات مهمی برای تکمیل کانال آبرسانی زمین گذاشته نشد و همچنان امسال نیز کشت نهال، مرتع داری، مدیریت آب و هرز آب در دست انجام است.

وی با اشاره به واگذاری کانال آبرسانی کانون های گرد و غبار به موسسه جهاد نصر به عنوان مجری توضیح داد: ۴۷ کیلومتر کانال پورشریفی  به همراه کانال های فرعی آن احداث شد، هر چند مشکلاتی در حوزه برداشت آب از رودخانه کارون به کانال وجود داشت اما با برگزاری نشست‌های متعدد در سه سال اخیر، این کانال به نتیجه رسید.

مدیر کل مدیریت بحران استان ادامه داد: با همکاری سازمان آب و برق،  آبرسانی  از طریق کانال کوت امیر موجب شد تا نهال‌ها که موجودی زنده هستند و قرار است آینده تنفسی استان را تامین کنند خشک نشوند البته برخی از نهال‌ها با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه خشک شدند که دوباره واکاری شدند.

تاسیسات آبرسانی کانال پورشریفی به صورت دائمی پایدار و تثبیت شد

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات انجام شده و مصوباتی که در ستاد استانی مقابله با گرد و غبار و ستاد مدیریت بحران استان داشتیم، تاسیساتی برای آبرسانی به نهال های کاشته شده در کانون های گرد و غبار طراحی شد، که سال گذشته به صورت موقت راه اندازی شد و امسال با توجه به برنامه ریزی‌ها و درخواست‌های اداره کل منابع طبیعی به رغم وجود بحران ناشی از ویروس کرونا و مشکلات موجود، نشستی تشکیل و راه اندازی دائمی آن ظرف سه روز عملیاتی شد و آب مجددا از طریق کانال پورشریفی در حال انتقال به عرصه‌های گرد و غبار است و تاسیسات به حالت پایدار تثبیت شد و به صورت هوشمند راه اندازی شد.

حاجی زاده تاکید کرد: مقرر شد تاسیسات از پیمانکار به موسسه جهاد نصر  تحویل داده شود که  به طور مرتب از آن نگهداری کنند.

وی بیان کرد: کانال پورشریفی از  ابتدا برای گرد و غبار و نهال ها کاشته شده در کانون گرد و غبار برنامه ریزی شده است و کانال کشاورزی نیست اما به خاطر مشکلاتی که در بحث بین حوضه ای داشتیم اعتباری داده شد و توانستیم آن را به رودخانه جراحی برای نخیلات شادگان وصل کنیم که طی ۲ سال از طریق این کانال به رودخانه جراحی کمک شد تا نخیلات را احیا و نجات بخشی کند.

مدیر کل مدیریت بحران استان توضیح داد: امسال چون برخی از کشاورزان درخواست داشتند اجازه داده شد از کانال استفاده کنند ولی این کانال مخصوص منابع طبیعی و نخیلات شادگان است، باید همه همراهی کنند تا بتوانیم کانال را پایدار کنیم و وظیفه اصلی ما کنترل ریزگردها است  

 به گزارش ایرنا پس از توفان شدید گرد و غبار بهمن سال ۹۵ در خوزستان،  طرح مهار کانون‌های گرد و غبار در این استان به صورت اضطراری آغاز شد اولویت این طرح مهار کانون‌های فوق بحرانی در جنوب و جنوب شرق اهواز موسوم به کانون شماره ۴ با وسعت ۱۱۲ هزار هکتار است برای نهال‌کاری در کانون بحرانی (کانون های ۳ و ۴) برنامه ۱۰ ساله پیش بینی شده که شامل عملیات بیولوژیک (نهالکاری) و پخش سیلاب به صورت مصنوعی در هورهای محلی است.

از سال ۱۳۹۵ تاکنون در مجموع ۳۶ هزار هکتار نهالکاری در کانون‌های گرد و غبار خوزستان در دستورکار بوده،   در سال های ۹۵ تا ۹۸ در حدود ۲۶ هزار هکتار نهالکاری اجرا شده است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha