بر اساس دستورالعمل جدید شرکت آب و فاضلاب کشور به تمامی شرکتهای آب و فاضلاب استانی با توجه به شیوع ویروس کرونا و به تبع آن شرایط ویژه کشور و به منظور مساعدت و همکاری با مردم مقرر شده بود تمهیداتی برای متقاضیان و مشترکان آب فراهم شود.
از جمله این تمهیدات تسلیم و توزیع قبض آب در مناطق و شهرهایی که بستر آن فراهم شده می بایست حذف و صورتحسابهای مربوطه از طریق پیامک به مشترکان اطلاع رسانی شود، ضمنا" امکان وصول تمامی پرداختهای مردم از طریق درگاههای بانکی و سایر سامانهها مهیا گردد.
همچنین تمهیدات و الزامات عدم حضور مراجعین در تمامی امور و ادارات آبفا فراهم شده و تمامی خدمات ۲۳ گانه شرکتهای آب و فاضلاب می بایست از طریق سامانههای غیرحضوری انجام شود.
به نظر می رسد به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا ماموران کنتور خوان و توزیع کننده قبوض شرکتهای خدمات رسان می بایست به درِ منازل مراجعه نکنند .توزیع قبوض کاغذی توسط ماموران میتواند انتشار ویروس کرونا را تشدید کند.
از طرفی، محاسبه قبضها به صورت علیالحساب از دیگر ویژگیهای قبضهای جدید است، موضوع دیگری که به ابهامات شهروندان افزوده است.
توصیههای بهداشتی فراوانی طی هفته ها و روزهای اخیر از سوی مراجع ذیصلاح درباره شیوع ویروس کرونا و تاکید بر کاهش ترددهای غیرضروری و تماس افراد شده است و فرآیند توزیع قبض و کنتورخوانی مشترکین در استان فارس نیز مشمول این موارد است.
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا پیش از این اعلام کرد: طرح فاصلهگذاری اجتماعی که طرح هوشمند مقابله با کروناست و برخی نمودهای آن کنترل ترددها، لغو تجمعها و تعطیلی صنوف غیر ضرور است کماکان با قوت و قاطعیت در استان پابرجاست و تداوم خواهد داشت.
عبدالرضا قاسم پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح هوشمند بر اساس شیوه سابق و همه موارد پیش بینی شده تا ۲۳ فروردین ۹۹ ادامه دارد و به احتمال قوی با هدف حفظ سلامت مردم تا ۳۰ فروردین به همین شکل تداوم پیدا می کند.
وی ادامه داد: تمام مباحث پیش بینی شده در این طرح از جمله کنترل مبادی ورودی شهرها، لغو تجمع ها و مراسم های رسمی و غیررسمی، تعطیلی هتل ها و مراکز اقامتی، گردشگری و تاریخی و صنوف غیرضرور همچنان پابرجاست.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس گفت: همچنین همه فروشگاههای بزرگ و مشاغل مهم و حساس باید پروتکلها و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.
علاوه بر شیراز، در شهرستانهای فسا، نی ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده است.
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران ، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستانهای استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می دهند ، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت الله دستغیب توسط ارتش جمهوری اسلامی در شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می گیرد.