۲۰ فروردین ۱۳۹۹، ۲۳:۳۰
کد خبرنگار: 1272
کد خبر: 83744265
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کووید – ۱۹ همچنان بدون داروی اختصاصی

۲۰ فروردین ۱۳۹۹، ۲۳:۳۰
کد خبر: 83744265
کووید – ۱۹ همچنان بدون داروی اختصاصی

ارومیه- ایرنا- پرسش استاندار آذربایجان‌غربی راجع به دارو و درمان بیماری کووید – ۱۹ و آخرین یافته‌های علمی جهان در این زمینه شاید امروزه در ذهن همه ما هم با یک علامت سوال روبرو باشد؛ پرسشی که پاسخ به آن در بیست‌وششمین جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا حدود نیم ساعت زمان برد و خلاصه اش این است که «کووید - ۱۹ هنوز داروی اختصاصی ندارد».

معاونان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی، رییس شبکه بهداشت و درمان ارومیه و برخی از دانشیاران این دانشگاه نیز در این جلسه حضور داشتند و مدعی شدند که هنوز داروی اختصاصی برای این بیماری در هیچ کشوری ساخته نشده است اما در ادامه نیز خبرهای امیدوارکننده‌ای بیان شد.

دانشیار و متخصص ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی در این جلسه اظهار داشت: چند گروه بر روی واکسن این ویروس مشغول به کار هستند اما چون شرکت‌ها با یکدیگر رقابت می‌کنند، تا مرحله حصول نتیجه اطلاعات آنها منتشر نمی‌شود.

دکتر مرتضی متذکر ابراز امیدوار کرد که طی هشت تا ۹ ماه آینده واکسن این بیماری کشف شود و ادامه داد: در بخش دارویی نیز نتایج امیدوارکننده‌ای به گوش می‌رسد اما هنوز بر روی نمونه انسانی آزمایش نشده و فعلا نمی‌توان گفت که داروی اختصاصی برای این بیماری کشف شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی هم گفت: در حال حاضر برای این بیماری داروی اختصاصی وجود ندارد و داروهایی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، به بیماری‌های دیگری همچون «ابولا» یا «سارس» اختصاص دارد.

دکتر ابراهیم حسنی افزود: در کشور ما هم اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است اما همچون سایر نقاط جهان داروهای غیراختصاصی برای درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: هم‌اکنون در کشورمان داروی «فاوی‌پیراویر»  در چند مرکز مورد آزمایش قرار گرفته که اگر نتیجه آن مثبت باشد به عنوان پروتکل کشوری ابلاغ می‌شود و در سایر نقاط کشور هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی خاطر نشان کرد: همچنین استفاده از پلاسمای افراد مبتلای بهبودیافته هم اقدام دیگری است که در کشور در حال انجام می‌باشد و در دانشگاه ما هم چند نفر از همکاران ایمونولوژیست از این مسئله استقبال کرده‌اند و همزمان با کشور، ما هم اینجا اقداماتی را انجام می‌دهیم.

دکتر جواد آقازاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی هم در این جلسه اظهار داشت: فعلا راجع به داروها براساس پروتکل‌های وزارت بهداشت رفتار می‌شود و برخی از ادعاها در این زمینه جنبه تجاری دارد.

رییس ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی هم گفت: مکاتبه‌هایی با یکی از شرکت‌های بزرگ پلاسمادرمانی کشور انجام داده‌ایم و در صورتی که اقدامات این شرکت مورد تایید وزارت بهداشت قرار گیرد و پروتکل آن ابلاغ گردد، روش پلاسمادرمانی مبتلایان به این بیماری به کار گرفته می‌شود.

«اگر روش پلاسمادرمانی مبتلایان به کووید - ۱۹ از سوی وزارت بهداشت تایید و ابلاغ شود، آذربایجان‌غربی در این زمینه جزء استان‌های پیشتاز خواهد بود»

«شهریاری» اگرچه در این جلسه راجع به این روش درمانی توضیح بیشتری ارایه نکرد اما از گفته‌هایش چنین به نظر می‌رسید که موضوع را با جدیت پیگیری می‌کند تا در صورت تایید این روش درمانی از سوی وزارت بهداشت، آذربایجان‌غربی در این زمینه پیشتاز باشد.

به گزارش ایرنا بیست‌وششمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی با گزارشی از وضعیت موجود استان در رابطه با شیوع بیماری کویید – ۱۹ کلید خورد.
دست‌اندرکاران دانشگاه علوم پزشکی در این جلسه بر تداوم تعطیلی‌ها برای کنترل این ویروس اصرار می‌کردند و مسوولان اجرایی نیز نیم‌نگاهی به فعالیت‌های اقتصادی در مشاغل غیرحساس داشتند البته ضمن رعایت موارد بهداشتی؛ مسوولان اجرایی در حقیقت هم به فکر اقتصاد بودند و هم راهکارهای همزمان کنترل ویروس را جستجو می‌کردند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha