سفره کارگران ساده و بی تخصص واحدهای تولیدی از قبل کوچک تر شده و آنها بیش از پیش شرمسار خانواده خود برای تامین مایحتاج روز مره هستند.
خرمدشت، سیاسنگ، تپه سیف، جاجرود، بومهن، کمرد و خسرو آباد نواحی صنعتی شهرستان پردیس هستند که در روزگار رونق و آبادانی در حدود ۸ هزار کارگر ساده و متخصص در کارگاههای تولیدی فعالیت داشتند و از پس تامین نیازهای خانواده خود بر میآمدند.
کووید ۱۹ بهار امسال مهمان ناخواندهای بود که طعم شیرین روزهای بهاری و نوروزی را به کام همه کارگران تلخ کرد، برخی از آنها به شهرستان رفتند تا شاید همسفرگی با فامیل قدری بار سنگین زندگی آنها را سبک کند.
مواجهه با مشکلات پیش رو بعد از برگشت به محل زندگی بسیار سخت است، صاحبخانه هر ماه اجاره خانه خود را میخواهد و بدهی و گرفتاریهای او مجال توجه به بیکاری و بی پولی مستاجران را نمیدهد.
ویروس کرونا طی مدت حضور نامبارک خود در کشور، تعداد زیادی از کارگاههای تولیدی را تعطیل و کارگران بسیاری را خانه نشین کرده است.
مسعود نگهبان یکی از کارگران کارخانههای منطقه صنعتی خرمدشت است که به خبرنگار ایرنا می گوید: آذر ماه سال ۹۸ از محل کارم تعدیل و پس از جستجوی فراوان در یکی از کارخانههای خرمدشت مشغول به کار شده بودم که از ۲ ماه گذشته به خاطر شیوع بیماری کرونا کارخانه تعطیل و من بار دیگر خانه نشین شدم.
وی ادامه داد: چند روز برای کار ساختمانی و کارگر روزمزد کنار خیابان ایستادم اما هر روز با دست خالی به خانه برگشتم، ویروس کرونا کار ساختمانی را هم کساد کرده است.
مسعود 2 فرزند خردسال دارد و ضمن گلایه از گرانی مواد ضد عفونی کننده، ماسک و ژل میگوید: در حال حاضر از پس انداز اندکم برای گذران زندگی و سیرکردن شکم خانواده استفاده میکنم و پولی برای خرید مواد ضد عفونی کننده ندارم پس اندازم ته بکشد فرزندان خردسالم گرسنه می مانند.
در حال حاضر از پس انداز اندکم برای گذران زندگی و سیرکردن شکم خانواده استفاده میکنم و پولی برای خرید مواد ضد به همین عفونی کننده ندارم پس اندازم ته بکشید فرزندان خردسالم گرسنه می مانند. حاج رضا صاحب باشگاه ورزشی در شهر پردیس است و به قول خودش از ترس طلبکارها به شهر دیگری رفته ، او می گوید: از هشتم اسفند ماه سال ۹۸ برای پیشگیری از شیوه بیماری کرونا باشگاه را تعطیل کردم، ماهیانه ۱۱ میلیون تومان اجاره و در حدود ۳ میلیون تومان هزینه انشعبات باشگاه است که در این شرایط برای پرداخت آنها مشکل دارم.
وی می گوید: برای پرداخت هزینه ها درآمد ندارم و ۱۲ پرسنل باشگاه در حال حاضر خانه نشین هستند و با خنده می گوید اگر به همین روال پیش برود به خاطر بدهی ها تا ۱۰ روز دیگر سر از زندان در می آورم.
حاج رضا ضمن گلایه از نبود حمایت دولت از مشاغل می گوید: هر روز چندین پیامک برای پرداخت هزینه انشعابات و اخطار قطع ۴۸ ساعته برایم ارسال می شود، ای کاش دولت هزینه انشعابات را به ما می بخشید.
با استفاده از ظرفیتهای شهرستان به مردم کمک می کنیم
فرماندار شهرستان پردیس گفت: با استفاده از ظرفیت های مختلف شهرستان مانند خیرین، نهادها و شرکت های کمک رسان به اصناف آسیب دیده از کرونا کمک میکنیم.
عبدالعظیم رضایی گفت: پرداخت بیمه و مالیات کارفرمایان توسط دولت راهکاری برای کمک به اصناف است و در صورت ابلاغ بخشامه اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت رعایت موارد بهداشتی در کارگاههای مناطق صنعتی شهرستان پردیس اظهار داشت: غربالگری، تب سنجی، ضدعفونی محیط کار، رعایت فاصله اجتماعی، تامین دستکش، ماسک و مواد ضد عفونی کننده به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در مناطق کارگاهی و صنعتی شهرستان توسط کارفرمایان و کارگران به طور جدی رعایت شود.
فرماندار شهرستان پردیس با اشاره به فعالیت چند کارگاه تولید ماسک، اظهار داشت: تولیدات کارگاههای یاد شده طی چند روز آینده نیاز شهرستان را به طور کامل برطرف خواهد شد.
کارگران در ابتدای ورود به کارگاه غربالگری می شوند
رئیس شورای صنعتی سیاهسنگ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کارخانه ها از بیستم و سوم فروردین به بعد فعالیت خود را از سر می گیرند و به منظور پیشگیری از شیوع بیماری مقرر شد تا مواد شوینده، ماسک و دستکش در اختیار کارگران قرار گیرد و تب سنجی و غربالگری کارگران در ابتدای ورود هر یک از آنها به فضای کارخانه به طور مستمر انجام شود.
حسن لاله ادامه داد: ضد عفونی کارخانهها، رعایت فاصله اجتماعی کارگران در محل کار، نظارت مستمر شبکه بهداشت و درمان بر نحوه ضد عفونی و اطلاع رسانی در مورد رعایت نکات بهداشتی و رعایت نکات ایمنی برای کارگران، بخش دیگری از برنامه پیشگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹ در این ناحیه صنعتی است.
وی با اشاره به مشکل بازگشت کارگران از شهرستان و امکان ابتلای آنان به بیماری کرونا، خاطر نشان کرد: بیشتر کارگران مناطق صنعتی اهل شهرستان هستند و حضور کارگران با فاصله زمانی در محل کار و اجرای قرنطینه هفتگی آنان در منزل راهکاری برای شناسایی افراد مبتلا و پیشگیری از شیوع بیماری در کارگاه ها و کارخانه ها است.
ناحیه صنعتی کمرد ضد عفونی و غربالگری شد
رئیس شورای صنعتی کمرد با اشاره به اجرای طرح غربالگری در این منطقه و اهدای ۹۰۰ عدد دستکش، ۹۰۰ عدد ماسک و یک هزار و ۷۰۰ عدد ژل ضد عفونی کننده و ضد عفونی معابر اصلی، اظهار داشت: مشکل اصلی ما تامین ماسک کارگران در زمان از سرگیری فعالیت کارخانجات و کارگاه های تولیدی است.
محمد والی گفت : تعدادی از خیرین به کارگرانی که شرایط مالی مناسبی نداشتند کمک کردند اما تعداد کارگران زیاد است و کمک مالی دولت به کارگران در این زمینه راهگشا خواهد بود.
وی با بیان اینکه آمادگی راه اندازی صندوق قرض الحسنه برای کمک به کارگران را دارد، خاطر نشان کرد: اعطای وام قرض الحسنه به کارگران تا حدودی مشکلات مالی آنها را برطرف میکند.
۹۵ درصد از رستوران ها در شهرستان تعطیل شدند
رئیس اتحادیه رستوراندارهای شهرستان پردیس با اشاره به تعطیلی بیش از ۹۵ درصد از واحدهای صنفی، اظهار داشت: در حال حاضر برخی از تهیه غذاهای بیرون بر در سطح شهرستان فعالیت دارند و بقیه واحدهای صنفی تعطیل هستند.
حسین زرشکی ادامه داد: از اسفند ماه سال گذشته حقوق و عیدی تعداد زیادی از کارگرها پرداخت نشده و کارفرمایان به دلیل کمبود نقدینگی چک های برگشتی زیادی دارند.
وی گفت: تعداد زیادی از واحدهای صنفی پلمب شدند و کارگران بیکار شده برای تامین نیازهای خانواده مشکلات زیادی دارند.
فقط نیمی از حقوق کارگران را پرداخت کرده ایم
علی شهیدی مدیر یکی از کارگاههای تولید لوستر سرامیک در منطقه صنعتی خرمدشت است و با اشاره به مشکلات اقتصادی پیش آمده بابت بیماری کرونا، اظهار داشت: در این کارگاه تولیدی ۵۰ نفر به کار اشتغال دارند و از اسفند ماه سال گذشته بیکار شدند در این شرایط در حد وسع و توان نیمی از حقوق دریافتی را به آنها پرداخت میکنیم.
وی با ابراز نگرانی بابت وضعیت اقتصادی کارگران خود میگوید: کارگران من مدت زیادی در این کارگاه با ما همراه بودند و روا نیست که در زمان بیکاری دریافتی نداشته باشند و در صورت ادامه تعطیلی تا اردیبهشت ماه حقوق آنها را پرداخت خواهم کرد.
این مدیر ادامه داد: کالاهای تولیدی کارگاه ما بر اساس سفارش است و اگر لوستر فروشیها باز نشوند و سفارشی دریافت نکنیم، قطعا بیکار خواهیم شد.
از دیروز تا امروز ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی و تشخیصی ۱۶۳۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد.
با احتساب موارد جدید مجموع بیماران در کشور به ۶۶۲۲۰ نفر رسید، در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۷ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند آمار جان باختگان به ۴۱۱۰ نفر رسیده است.
روند بهبود یافتگان سرعت بالایی گرفته و تاکنون ۳۲۳۰۹ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شدند
شهرستان پردیس با جمعیتی در حدود ۳۰۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.
نظر شما