عبدالمالک شنبه زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته سه بنای تاریخی قلعه والی کهره، کنجانچم مهران و پوراشرف دره شهر با هدف تکمیل جهت واگذاری به بخش خصوصی مرمت و بازسازی شدند.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی میراث فرهنگی ثبت آثار طبیعی، تاریخی و معنوی در فهرست آثار ملی کشور است، افزود: جهت رونق صنعت گردشگردی در استان و در راستای مرمت بناهای تاریخی درسال ۹۸ عملیات مرمت و بازسازی ۲ بنای تاریخی طاق شیرین و فرهاد در ایوان و بنای موسوم به شهر تاریخی سیمره در دره شهر خاتمه یافت و این بناها آماده بازید گردشگران داخلی و خارجی هستند.
تاخیر در افتتاح اولین موزه سنگ و سنگواره ایلام به دلیل کرونا
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: برای اولین بار موزه سنگ و سنگواره در ایلام با حضور مدیرکل موزه ها در نیمه دوم اسفندماه آماده افتتاح بود، اما به دلیل شیوع بیماری کرونا افتتاح آن به سال ۹۹ موکول شد.
شنبه زاده افزود: ایلام تنها استانی است که از داشتن موزه باستان شناسی محروم است اما با مساعدت اداره راه و شهرسازی استان و اهدای ۲ هزار و ۵۰۰ متر زمین کار طراحی و مطالعه این موزه پایان یافت و در اولین فرصت اولین موزه باستان شناسی در مرکز استان کلنگ زنی می شود.
بازدید ۲۷ هزار نفر از موزه های مردم شناسی ایلام
وی در ادامه به جایگاه موزه ها در استان جهت جذب گردشگر و رونق این صنعت اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۷ هزار نفر از سه موزه مردم شناسی قلعه والی، موزه کاخ فلاحتی و موزه باستان شناسی دره شهر بازدید کردند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام یادآور شد: همچنین سال گذشته عملیات گچ بری و نورپردازی مسجد شهر تاریخی سیمره بعنوان یک سایت موزه به پایان رسید که این سایت موزه قابل بازدید برای تمام عموم است.
ثبت ۶ اثر منقول ایلام در فهرست آثار ملی
شنبه زاده اضافه کرد: سال گذشته ۶ اثر منقول در فهرست آثار ملی ثبت و عملیات چهار کاوش باستان شناسی شامل مر ورگرگلان در هلیلان، گنبد جهانگیر در ایوان، محوطه شهر تاریخی سیروان و بررسی دست دهلران به پایان رسید.
وی با بیان اینکه حفاظت از آثار تاریخی در استان نیازمند سرکشی های مستمر و مداوم است، گفت: از پنج هزار سرکشی یگان حفاظت میراث در سال گذشته ۴۴ حفار غیر مجاز دستگیر و ۱۸ دستگاه فلزیاب کشف شد.
صدور ۲۶۶ کارت شناسایی برای تولید کنندگان صنایع دستی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: برای افرادی که به صورت مستمر و مداوم در زمینه صنایع دستی فعالیت داشتند،۲۶۶ کارت شناسایی صادر شد که این افراد اغلب دارای مدارک دانشگاهی مرتبط با تولیدات خود هستند.
شنبه زاده افزود: سال گذشته در راستای تجاری سازی و استانداردسازی تولیدات صنایع دستی ۱۶ دوره آموزشی برای افراد مبتدی و شاغلان در استان برگزار شد که سهم شاغلان پنج دوره و سهم افراد مبتدی ۱۱ دوره آموزشی بود.
۲۴ تولید کننده صنایع دستی سال گذشته تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: سال گذشته دولت توانست ۴۳۰ صنعتگر را در سطح کشور بیمه کند که سهم استان ایلام از این تعداد ۲۴ نفر بود.
شنبه زاده اضافه کرد: با احتساب این ۲۴ نفر صنعتگر که در سال گذشته تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند تعداد صنعتگران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در استان به ۶۳۳ نفر افزایش یافت.
نشان ملی مرغوبیت کالا برای چهار اثر تولیدی صنعتگران ایلامی
وی یادآور شد: به همت تولیدکنندگان صنایع دستی، ایلام توانست چهار نشان ملی مرغوبیت کالا در کشور را به خود اختصاص دهد که این امر از یک سو باعث ایجاد انگیزه مضاعف به تولید کنندگان و از سوی دیگر سبب ترغیب تولیدکنندگان به استانداردسازی تولیدات صنایع دستی در استان است.
وی برپایی نمایشگاه و کسب و کار مجازی را مهمترین اصل جهت فروش تولیدات صنایع دستی در استان دانست و افزود: سال گذشته در راستای رونق فروش محصولات صنایع دستی در نقاط مختلف استان ۱۰ نمایشگاه صنایع دستی برپاشد و استان ایلام در ۱۹ نمایشگاه که در سطح کشور برگزار شد تولیدات خود را به فروش رسانده است.
شنبه زاده ادامه داد: همچنین سال گذشته ۹۱ فقره تسهیلات به جوانان استان جهت تولید صنایع دستی اعطا شد.
صدور ۴۴ موافقت نامه اصولی گردشگری با ۱۸۵ میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: مهم ترین و تنها مجوزی که سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری باید آن را اخذ کند صدور موافقت نامه اصولی از میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
شنبه زاده افزود: در صورتی برای سرمایه گذار بخش گردشگری موافقت نامه اصولی صادر می شود که زمین وی مشخص شده، طرح توجیهی خود را به سازمان ارائه کرده و در سامانه مربوطه سازمان ثبت نامه کند.
وی یادآور شد: پس از این مراحل و اخذ موافقت نامه مابقی دستگاههای ذی ربط، موافقت نامه اصولی شخص سرمایه گذار جهت ارائه نقشه و عملیات تکمیلی صادر می شود.
شنبه زاده ادامه داد: سال گذشته ۴۴ موافقت نامه اصولی با حجم سرمایه گذاری ۱۸۵ میلیارد تومان و پیش بینی اشتغال زایی ۶۲۲ صادر شد که همه این طرح ها عملیات آنها در حال انجام است.
افتتاح ۱۰ واحد بومگردی با اشتغالزایی ۳۰ نفر/چهار تفاهم نامه با استان های عراق برای برگزاری تور گردشگری منعقد شد
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ واحد بوم گردی در استان به بهره برداری رسید، اضافه کرد: این واحد ها با حجم سرمایه گذاری چهار میلیارد تومان باعث اشتغال زایی ۳۰ نفر در استان شد.
شنبه زاده یادآور شد: همچنین در راستای رونق صنعت گردشگری در استان سال گذشته چهار تفاهم نامه با چهار استان نجف، دیوانیه، المثنی و واسط در کشور عراق جهت برگزاری تور گردشگری منعقد شد.
وی با اشاره به این نکته که حضور فم تورهای داخلی و خارجی در استان می تواند به رونق گردشگری استان کمک کند، اظهار داشت: سال گذشته ۶ گروه فم تورداخلی از جاذبه های تاریخی و گردشگری استان بازدید کردند که چهار گروه آنها داخلی و ۲ گروه از کشور عراق بودند.
استان ایلام یک هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و گردشگری دارد که ۷۷۴ اثر آن تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده که از این تعداد ۷۳۷ اثر تاریخی، ۲۴ اثر معنوی، ۶ اثر طبیعی و هفت اثر نیز مکان رویداد دفاع مقدس است.
نظر شما