مردم در شهر جلاندر و مناطق اطراف آن، تصاویری را در رسانه های اجتماعی منتشر کرده اند که رویت رشته کوههای هیمالیا را پس از چند دهه نشان می دهند.
ماجیت کانگ یک ساکن این شهر روز شنبه به رسانه های هند گفت: به دلیل قرنطینه و همچنین کاهش آلودگی هوا، من پس از ۳۰ سال قادر به دیدن رشته کوههای هیمالیا از پشت بام خانه خود هستم.
قرنطینه سراسری هند که با هدف مقابله با ویروس کرونا انجام شده است، باعث تعطیلی مراکز صنعتی، عدم تردد خودرو ها و لغو تمامی پروازها و قطارها در این کشور شده است. در شهر دهلی که پیش از این در میان آلوده ترین شهرهای جهان حضور داشت، ذرات معلق در هوا "پی ام ۱۰ و پی ام ۲.۵" حدود ۴۴ درصد کاهش داشته است.
سال گذشته در میان ۵۰ شهر آلوده جهان، دهلی نو با سطح آلودگی ۴۲۲، آلوده ترین شهر جهان شناخته شد. به گفته مقامات بهداشتی هند، آلودگی هوا باعث آسیب دائمی به ریه ها و مرگ ۱.۳ میلیون نفر در سال در این کشور می شود.
هند کشوری است که به دلیل توسعه صنعتی از سوخت های دیزلی به مقدار فراوان استفاده می کند، یکی از راهکارهای دولت هند برای مبارزه با آلودگی هوا، استفاده حداقلی از سوخت دیزلی است.
سازمان کنترل آلودگی هند اعلام کرده است که کیفیت هوا به طور کل در اکثر کلان شهر های هند بهبود یافته است. این سازمان کیفیت هوای شهر جلاندر که در ۱۶۰ کیلومتری رشته کوههای هیمالیا قرار دارد را "سالم" معرفی کرده است.
سال ۲۰۱۹ هند به طور کل دارای هیچ کیفیت هوای سالم در سرتاسر این کشور نبود. از ۳۰ منطقه بسیار آلوده در جهان، ۲۱ مرکز آلودگی در هند قرار دارد.
هند اکنون در هفته پایانی قرنطینه سراسری قرار دارد اما مقامات این کشور اعلام کرده اند که این قرنطینه تمدید خواهد شد. فقط خدمات اساسی از جمله آب، برق، بهداشت و خدمات آتش نشانی، فروشگاههای مواد غذایی و خدمات شهری فعال هستند. کلیه مغازهها، موسسات تجاری، کارخانهها، کارگاهها، دفاتر، بازارها و اماکن مذهبی بسته شده و اتوبوسهای بین شهری، مترو، قطار و پروازها به حالت تعلیق درآمده اند.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت هند، تاکنون ۷ هزار و ۴۴۷ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند درحالی که ۲۵۰ نفر نیز در این کشور به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
اگرچه کاهش آلودگی هوا دیدن رشته کوه های هیمالیا را از فاصله دور ممکن ساخته است، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا، این رشته کوه ها از همیشه خلوت تر است.دولت نپال حضور کوهنوردان را بر روی قله اورست ممنوع ساخته است و از صدور مجوز و روادید برای صعود به این قله خودداری می کند.
نظر شما