در این یادداشت آمده است: هر چند بیماری کرونا تاکنون خسارتهای فراوان انسانی و اقتصادی به کشور وارد کرده و هنوز هم مشخص نیست که این وضعیت تا کی ادامه پیدا خواهد کرد و به کجا خواهد رسید، ولی همین کرونا با همه مصائبش فرصتهای ارزشمندی نیز ایجاد کرده که نباید از آن غافل شد و همین طور باید به فرصت های دیگر اندیشید و آن را در جامعه به کار گرفت. اینک برخی از این فرصت ها:
۱- همدلی و همراهی آحاد ملت در مبارزه با کرونا که شرح آن مفصل است.
۲- مشارکت مردم اعم از بسیجیان، گروه های جهادی، تشکل های مردمی و ... در مبارزه با کرونا از جمله تولید ماسک، دستکش و ضدعفونی کردن معابر و همکاری در غربالگری در ورودی و خروجی شهر ها حماسه ی بزرگی است که در جهان مانند آن را نمی توان مشاهده کرد.
۳- ایثار و فداکاری کادر درمان که در این مدت حماسهای بی نظیر در تاریخ خدمات درمانی رقم زدهاند، این کار بزرگ عوامل درمان که منجر به شهادت عدهای نیز شد از خاطرات فراموش ناشدنی در تاریخ ملت ایران خواهد بود.
۴- هر چند تعطیلی مغازهها، شرکتها، مدارس، دانشگاهها، تعدیل کارمندان ادارات لطمههای اقتصادی و آموزشی به کشور وارد کرده و این اقشار مجبورند در خانه بمانند؛ ولی همین در خانه ماندن فرصتی را ایجاد کرده تا اعضای خانواده بتوانند بیشتر در کنار هم باشند و بیشتر بتوانند از کنار یکدیگر بودن احساس لذت کنند.
۵- ابتکار و اختراع در حوزه درمان کرونا که این امر باعث ارتقای دانش پزشکی در سایر عرصهها نیز شدهاست.
۶- ایجاد آمادگی بیشتر در عوامل اجرایی و نیروهای مسلح که بتوانند هر چه بیشتر ظرفیتها و توانمندیها و امکانات خود را در مواقع بحران به کار گیرند.
اقدامات انجام شده بویژه راهاندازی بیمارستانهای چند صد تختخوابی در نقاط مختلف کشور نتیجه همین دستاوردها است.
۷- اعتراف به عجز و ناتوانی بشر در برابر حوادث، آسیبها، بلایا و بیماریها باوجود پیشرفتهای شگفت آور نظامی و سایر عرصههای تکنولوژی که گاه خارقالعاده است.
نتیجه این اعتراف دوری از غرور و انسان محوری و بیدار شدن حس معنویت و خداپرستی است که نمونههای آن را در سراسر جهان مشاهده میکنیم.
۸- ایجاد فرصت مطالعه و تحقیق و پژوهش برای کسانی که به علت حضور مداوم در محیط کار این امکان برایشان فراهم نبود.
این فرصت برای عده دیگری از نظر پرداختن به امور معنوی بویژه در ماههای رجب، شعبان و رمضان نیز غنیمت است .
۹- روان شدن ترافیک درون شهری و برون شهری
۱۰- کم شدن مصرف قابل توجه بنزین
۱۱- کم شدن تلفات جاده ای به شکل قابل توجه در مقایسه با سالهای قبل
۱۲- نمایش عظمت و فرهیختگی ملت ایران در برخورد منطقی با پیامدهای این بیماری و دوری از رفتارهای ساختار شکن همچون حمله به مغازه ها برای ذخیره بیش از نیاز مواد غذایی؛ بر خلاف رفتار مردم برخی کشور های به اصطلاح متمدن.
همه اینها از سویی نشان دهنده این است که زندگی در این دنیا با مشکلات و مصائب و درگیری با عوامل مزاحم امری قطعی است و از سوی دیگر انسان هم باید با این مشکلات مبارزه کند و برای ازبین بردن آن تلاش کند و هم با خلق فرصت های جدید بتواند به موفقیت های قابل توجه دست پیدا کند.
پس، کرونا را نیز از یک جهت باید یک فرصت دید و از آن به نحو مطلوب استفاده کرد.
نظر شما