حضور و نحوه بکارگیری کارگران غیر بومی برای برداشت محصول توت فرنگی در مازندران که همه ساله از اواخر فروردین آغاز می شود و تا پایان خرداد ادامه می یابد، یکی از مصوبات ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا بوده است که پس از نشست تخصصی فرمانداران ، بخشداران به همراه ومدیران جهاد کشاورزی شهرستان های بابلسر ، سیمرغ و جویبار با الزام رعایت مقولات بهداشتی از سوی کارفرمایان از امروز عملیاتی شده است.
اگرچه برداشت توت فرنگی نیاز به کارگر ماهر ندارد ، اما از آن جایی که زمان برداشت توت فرنگی همزمان با فعالیت برنجکاری به ویژه نشا کاری است، کارگران ماهر بومی نشا کار استان برای دریافت دستمزد بیشتر رغبت کمتری برای کار در مزارع توت فرنگی نشان می دهند.
بررسی ها نشان می دهد صاحبان مزارع توت فرنگی بیشتر از کارگران غیر بومی که عمده آنان از استان گلستان هستند با دستمزد کمتر استفاده می کنند و معمولا در هر روستا یک تا ۲ کارفرما یا همان پیمانکار مسئولیت اسکان کارگران را برعهده گرفته و با هماهنگی صاحبان مزارع کارگران را برای چیدن توت فرنگی جابجا می کنند.
بر اساس مصوبه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا استان مازندران مقرر شد تا هر یک از کارفرمایان و پیمانکاران کارگران غیر بومی علاوه بر معرفی یک نماینده ناظر بهداشتی ، محل و شرایط اسکان قبل از حضور کارگران مورد بررسی قرار بگیرد.
طبق مصوبات حداکثر هفت نفر کارگر غیر بومی باید در منزل بالای ۵۰ متر مربع اسکان داده شوند، کارفرما با هماهنگی صاحبان مزارع باید برای همه کارگران دستکش و محلول ضد فراهم کنند.
غذاها باید از آشپزخانه مرکزی مورد تایید مراکز بهداشتی تهیه شود و به صورت جداگانه با رعایت فاصله صرف شود و نباید سفره مشترک صبحانه و ناهار در سر مزارع پهن شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این که برداشت توت فرنگی نیاز به کارگران ماهر ندارد و کاری بسیار ساده ای است، در عین حال گفت: با توجه به حساسیت برداشت این محصول پر طرفدار بهاره ، برای هر هکتار حدود ۱۵ تا ۲۰ کارگر نیاز است .
حمید رضا رحمانی با بیان این که بیشتر کارگران توت فرنگی استان گلستان وارد استان مازندران می شوند ، ادامه داد: کارفرمایان و پیمانکاران که مسئول اسکان کارگران غیربومی هستند باید یک ناظر بهداشتی را از بین کارگران معرفی کنند.
وی با بیان این که کارشناسان فرمانداری ها با هماهنگی بخشداران و دهیاران فرایند بکار گیری کارگران غیر بومی را هر روز رصد می کنند، تصریح کرد: به نظر می رسد امسال با توجه به اهمیت سلامتی همه افراد از قشر ، تمایل و انگیزه ورود کارگران غیر بومی به استان کم باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر در عین حال گفت: به هر حال ورود کارگران غیر بومی باید مطابق با ضوابط و پروتکل های بهداشتی باشد ، چراکه امنیت و سلامت محصولات کشاورزی همواره بسیار مهم و ضروری است.
رحمانی به افزایش حدود ۷۰ هکتاری سطح زیر کشت توت فرنگی در شهرستان بابلسر به نسبت سال قبل اشاره کرد و گفت: با توجه به وضعیت بسیار مناسب آب و هوایی محصول دهی بسیار مناسب است.
وی سطح زیر کشت امسال توت فرنگی در بابلسر را حدود ۸۰۰هکتار عنوان کرد و گفت: از آن جایی که فروردین سال گذشته با بحران سیلاب مواجه بودیم ، حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد محصول توت فرنگی دچار خسارت شد، اما امسال پیش بینی می شود تا ۴۰ درصد افزایش تولید داشته باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر گفت: برخی از توت فرنگی کاران که به صورت گلخانه ای این محصول را کشت کرده اند ، به صورت نوبرانه توت فرنگی را وارد بازار کردند.
شرایط آب و هوایی آفتابی برای برداشت به موقع توت فرنگی مهمترین عوامل چیدن این محصول در استان مازندران است و به دلیل بارندگی های اخیر و نبود آفتاب کافی هنوز این میوه خوش رنگ و گل سر سبد میوه های بهاری به صورت انبوه به بازار نیامده است.
از یک بوته توت فرنگی می توان تا سه بار در دوره زمانی دو ماهه میوه برداشت کرد و توت فرنگی میوه ای است که هر چه بیشتر نور آفتاب دریافت کند ، رنگش قرمزتر ، مزه اش شیرین تر ، کیفیت اش بیشتر و خوش طعم تر می شود.
توت فرنگی محصولی سرشار از آهن، کلسیم، فسفر، ویتامین سی ، آنتی اکسیدان با قابلیت ضد سرطانی و خواص درمانی برای انعقاد خون، کسیه صفرا و مثانه است.خواص ضد قارچی ، ضد ویروسی و ضد باکتریائی هم از دیگر مزیت های توت فرنگی است که استفاده مداوم از آن موجب نشاط و شادابی در افراد می شود.
مربا و شربت توت فرنگی یکی از اقلام سوغاتی مازندران به شمار می رود ، محصولاتی که علاوه بر نوع کارخانه ای ، بخش زیادی از آن دست پخت کدبانوهای مازندرانی است که هم به مصرف خانگی می رسد و هم به عنوان سوغاتی به مسافران و گردشگران فروخته می شود.
نظر شما