۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۴:۳۱
کد خبر: 83749270
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تلاش محققان استرالیایی برای شناسایی کرونا بافناوری تشخیص سرطان

تهران- ایرنا - همزمان با بودجه ۳ میلیون دلاری دولت استرالیا، پژوهشگران این کشور در تلاش به منظور انطباق دادن یک فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی شده برای آموزش متخصصان بالینی برای تشخیص سرطان پستان هستند تا از آن برای تشخیص و درمان کرونا استفاده کنند.

به گزارش پایگاه خبری روزنامه "استرالین" ، "پاتریک برنان" متخصص تصویربرداری تشخیصی دانشگاه سیدنی و مدیر اجرایی شرکت استارت آپ "دیتکت اد ایکس" (DetectED-X) در هشت سال گذشته مشغول توسعه این فناوری بوده است.

پروفسور برنان از حدود پنج هفته پیش کار انطباق این فناوری برای ویروس کرونا را آغاز کرد که این تلاش‌ها منجر به ایجاد ماژول (module) آموزشی آنلاین موسوم به CovED برای تلفیق و تطبیق موارد مثبت کرونا تشخیصی از طریق سی تی اسکن شده است. وی گفت این ابزار به تقویت توانایی برای تشخیص شدت و پیشروی بیماری کرونا کمک می‌کند.  

"گریگ هانت"وزیر بهداشت فدرال استرالیا نیز امروز دوشنبه یک بسته ۳ میلیون دلاری برای حمایت از تحقیقات مربوط به تشخیص و درمان کرونا اعلام کرد. دانشگاه سیدنی یک میلیون دلار از این بودجه را برای پروژه کاربرد سی تی اسکن برای کمک به تشخیص بیماران کرونایی دریافت خواهد کرد. دو میلیون دلار دیگر نیز به پروژه های تحت رهبری "موسسه دوئرتی" برای تشخیص زودهنگام اختصاص می یابد.

وزیر بهداشت استرالیا گفت: طرح CovED در بر گیرنده استفاده از هوش مصنوعی برای حمایت از کادر درمانی خط مقدم و استفاده از سی تی اسکن برای تشخیص سریع و دقیق‌تر میزان شدت کرونا در بیماران دچار مشکل تنفسی است.

برنان خاطرنشان کرد: این ماژول آموزشی از متخصصان بالینی می خواهد موارد سی تی اسکنی را که قبلا توسط کارشناسان ارزیابی شده را مورد ارزیابی قرار دهند. فناوری هوش مصنوعی اشتباهات کاربران را در می‌یابد و ماژول‌های آموزشی بیشتری برای کاهش اشتباهات قبلی افراد می‌سازد.

در مدت ۱۰ روز از زمان راه اندازی رایگان و آنلاین CovED، متخصصان بالینی در سرتاسر استرالیا و ۷۷ کشور دنیا به آن دسترسی یافته‌اند.

** فاصله چند هفته محققان استرالیا تا آزمایش بالینی داروی کاهش تاثیر کرونا

روزنامه انگلیسی گاردین نیز گزارش داد که محققان استرالیایی "چند هفته" تا نهایی کردن آزمایش‌های کلینیکی (بالینی) داروهایی برای کاهش تاثیرات مرگبار ویروس کرونا از طریق تشخیص و درمان زودهنگام این بیماری فاصله دارند.

این پروژه‌ها موید این مطلب هستند که تا تولید واکسن کووید-۱۹ چندین ماه یا حتی سال‌ها زمان باقی است. در حالی که تلاش‌ها و تحقیقات برای تولید واکسن کرونا در جریان است، تاکید بیشتری اکنون روی تقویت تشخیص و درمان است تا جان انسان‌های بیشتری نجات پیدا کند. همچنین آزمایش‌هایی برای ارزیابی اعتبار نظریه "مصونیت توده ای" انجام خواهد شد که طبق آن مقاومت افراد در برابر ویروس گسترش خواهد یافت.

میزان ابتلای افراد به کرونا در استرالیا در هفته گذشته تا حد زیادی کاهش یافته است. بنا بر اعلام وزارت بهداشت استرالیا در روز شنبه، ۸۶ مورد جدید ابتلا ثبت شد و شمار کل مبتلایان به ۶ هزار و ۲۳۸ تن رسید و ۵۶ تن نیز تا کنون جان باخته‌اند. "پل کلی" معاون اداره بهداشت استرالیا روز جمعه گفت که این کشور در آستانه از میان برداشتن این ویروس قرار گرفته است. وی افزود: هنوز معلوم نیست که این کار چند هفته یا چند ماه به طول خواهد انجامید. "گلادیس برجیکلیان" نخست وزیر ایالت "نیو ساوت ولز" استرالیا نیز روز شنبه هشدار داد که با وجود کاهش شمار مبتلایان به کرونا در استرالیا، این کشور هنوز در خطر است.

** هوش مصنوعی ابزار تشخیص یا کاسبی ؟!

پایگاه خبری "نکست وب" در همین ارتباط گزارش داد که تاثیرات مخرب ویروس کرونا در ریه برخی بیماران موجب شده است تعدادی از شرکت‌های فناوری سامانه های هوش مصنوعی برای تشخیص نشانه‌های عفونت کرونایی در ریه ایجاد کنند. منطق پشت این قضیه این است که هوش مصنوعی می تواند با دریافت جزئیات عکس‌های با کیفیت بالا از آن برای تشخیص ویروس کرونا در تصاویر رادیولوژی (اشعه ایکس) و سی تی اسکن استفاده کند.

یکی از شرکت‌های مدعی در این زمینه شرکت فناوری چینی "علی بابا" است که می گوید سامانه هوش مصنوعی این شرکت می تواند با دقت ۹۶ درصدی ویروس کرونا را از التهاب ریه ویروسی تشخیص بدهد.

اما در این زمینه اتفاق نظر ندارند و افراد شکاک می‌گویند این سامانه ها در بهترین حالت ابزارهایی با ارزش اثبات نشده و در بدترین حالت تلاش‌هایی برای کاسبی از یک شیوع جهانی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha