۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۶:۳۰
کد خبر: 83749560
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توجه به منافع تولیدگر و مصرف کننده در بازار گوشت مرغ ضروری است

سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه رقابت در بازار می‌تواند پویایی در تولید و صادرات را به همراه داشته باشد گفت: توجه به منافع تولید کننده و مصرف کننده در بازار گوشت مرغ ضروری است.

محمد فرید سپری روز دوشنبه در جلسه برنامه ریزی خرید مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی اموردام اظهار داشت: با وجود بحران بیماری کرونا در کشور و تاثیر منفی آن بر روند تولید و عرضه برخی محصولات، کردستان در تولید گوشت مرغ و ایفای نقش خود در تامین این فراورده را موفق عمل کرده است.

وی افزود: انتظار می‌رود باتوجه به ظرفیت بالای استان در تولید گوشت مرغ، خرید این محصول به منظور انجماد در مقادیر بیشتری انجام شود و دستگاه‌های متولی نیز تسهیل گری بیشتر و بهتری نسبت به فعالیت صادر کنندگان این محصول انجام دهند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: گوشت مرغ در استان کردستان با کیفیت بسیار بالایی تولید می‌شود و بر این اساس بایستی زیرساخت‌های مرتبط توسعه و در جهت تقویت وضعیت موجود اقدام شود.

سپری با بیان اینکه عرضه مستمر و تولید پایدار در گرو حفظ بازار و وجود تقاضای مداوم محقق می شود یادآور شد: در این راستا باید با ارتقای کیفیت تولید و حفظ بازار، عرضه را افزایش داده و زمینه رقابت را برای پویایی بازار فراهم کرد.

وی گفت: صادرات تنها به معنی صادرات خارج از کشور نیست بلکه اگر بازارهای سطح کشور را در تمامی سال و حتی بحران‌ها جذب کنیم می‌توان مدعی شد که بازار صادرات بسیار پررونق است در این راستا با حفظ منافع تولید کننده و مصرف کننده باید تحرکی اساسی نیز در این حوزه انجام شود.

اداره کل پشتیبانی امور دام کردستان به منظور حمایت از تولید کنندگان به علت کاهش قیمت، قرارداد خرید ۶۰۰ تن مرغ منجمد شیرینگ پک از قرار هر کیلو گرم ۱۲۷ هزار ریال تحویلی در سردخانه سنندج را با مرغداران استان منعقد کرده است.

هم اکنون در این استان قرارداد خرید در پنج گشتارگاه پر سنندج، زاگرس دهگلان، شاهین پر بانه، زریوار مریوان و ماد سقز  منعقد می‌شود و تولید کنندگان باید بعد از کشتار و انجماد محصول در کشتارگاه های مذکور آن را در سردخانه این اداره کل در سنندج تحویل دهند.

کاهش مسافرت‎ها، تعطیلی رستوران‌ها، مهمانی‌های خانوادگی، عدم برگزاری مراسمات رسمی و غیر رسمی به منظور کاهش ابتلای به ویروس کرونا از جمله دلایل کاهش تقاضی مصرف مرغ در این استان است.

در حال حاضر تعداد ۷۴۲ واحد مرغ گوشتی در کردستان با ظرفیت حدود ۱۴ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۷۰۰ قطعه در دوره و حدود ۵۹ میلیون قطعه در سال با توان تولید ۱۰۰ هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.

۱۶ واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت ۴۳۴ قطعه و ۱۳ واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت ۵۵۵ قطعه در استان دارای پروانه است و یک کارخانه جوجه کشی با ظرفیت ۲ میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار و با توان تولید ۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه در سال نیز فعال است.

از صنایع مرتبط با این فعالیت، ۶ کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت ۱۶ هزار قطعه در ساعت، ۱۵ کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه ۳۶۰ هزار تُن، چهار واحد ذرت خشک کنی به ظرفیت ۶۲ هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت ۵۰ هزار تُن در سال وجود دارد.

در حال حاضر تعداد ۷۴۲ واحد مرغ گوشتی در کردستان با ظرفیت حدود ۱۴ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۷۰۰ قطعه در دوره و حدود ۵۹ میلیون قطعه در سال با توان تولید ۱۰۰ هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.

۱۶ واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت ۴۳۴ قطعه و ۱۳ واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت ۵۵۵ قطعه در استان دارای پروانه است و یک کارخانه جوجه کشی با ظرفیت ۲ میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار و با توان تولید ۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه در سال نیز فعال است.

از صنایع مرتبط با این فعالیت، ۶ کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت ۱۶ هزار قطعه در ساعت، ۱۵ کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه ۳۶۰ هزار تُن، چهار واحد ذرت خشک کنی به ظرفیت ۶۲ هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت ۵۰ هزار تُن در سال وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha