علی اکبر لبافی روز دوشنبه در نشست دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: در این پیشنهادها راهکارهایی در سه حوزه بانکی، بیمهای و مالیاتی ارائه شده که میتواند در شرایط موجود به پایداری بنگاههای اقتصادی و تحقق شعار جهش تولید کمک کند.
وی به تخفیف بدهی مالیاتی، بیمهای، پرداخت بیمه بیکاری و قراردادهای بانکها به عنوان راهکارهای مشترک در حوزههای مختلف اقتصادی اشاره کرد و افزود: پیشنهادات ارائه شده را میتوان در قالب کتابچهای منتشر کرد.
وی ادامه داد: ناتوانی در پرداخت سررسیدهای بانکی، بیمه، مالیات، عوارض، کاهش شدید و حذف درآمدهای فصلی، از دست دادن بازارهای خارجی، کاهش قدرت خرید از جمله مشکلات اشاره شده توسط فعالان اقتصادی در شرایط کنونی است.
لبافی گفت: راهکارهای ارایه شده در حوزه مالیات، بیمه و امور بانکی اغلب مشابه همدیگر است، بخشی از پیشنهادات هم دارای ۷۰ بند است که در حوزه تحریک تقاضا و تصمیم سازیهاست و به برداشتن همه بندها از پای فعالان بخش خصوصی اشاره دارد.
وی افزود: در حوزه تسهیلات ارزان قیمت، پیشنهاد دولت سود ۱۲ درصدی و پیشنهاد فعالان اقتصادی سود ۱۰ درصدی است، علاوه بر آن، در پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده، تاکید شده است کسی نیروی خود را بیکار نکند و نیروها حقوق بیمه بیکاری اخذ نکنند اما با توجه به اینکه نیروی هتلها در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کردهاند، این اتفاق شدنی نیست.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که واحدهای اقتصادی متعهد به برگشت نیروی کار خود شوند تا از تسهیلات بهرهمند گردند همچنین تاخیر در پرداخت اقساط از نیمه دوم سال جاری یکی دیگر از پیشنهادات بود و بهتر است تنفس ۶ ماهه برای پرداخت اقساط تسهیلات مدنظر قرار گیرد.
لبافی گفت: در حوزه سرمایه در گردش نیز موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات به مدت ۶ ماه مطرح شد، در حوزه بیمه بیکاری نیز پیشنهاد شد علاوه بر پوشش بیمه بیکاری، تسهیلات به واحدها پرداخت شود، در مورد قرارداد با بانکها نیز تاکید فعالان بخش خصوصی بر آن بود که این قراردادها به نحوی معلق شوند و جزو مدت قرارداد محسوب نشوند.
وی افزود: برای اینکه جمع بندی این پیشنهادات و نظرات با سرعت بیشتری پیگیری شود، لازم است اعضای دبیرخانه شورای گفت و گو در کوتاه ترین زمان ممکن نظرات مکتوب خود را به دبیرخانه ارسال کنند.
آسیب ۱۰۰ درصدی کسب و کار هتلهای خراسان رضوی
کارشناس ارشد نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی و دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: گردشگری یکی از حوزههای مهم اقتصادی این استان است که کسب و کارهای مختلفی را درگیر خود کرده است.
وجیهه اصغری افزود: حوزه گردشگری، هتلداری، حمل و نقل و فعالیتهای مربوط به تامین غذا در شرایط شیوع کروتا دچار مشکل شدهاند.
وی ادامه داد: هشت نوع ریسک در حوزه های مختلف شناسایی شده و در مجموع هزار و ۵۴۰ پیامد احصا گردیده و یافتههای ما نشان میدهد بخش خدمات خراسان رضوی ۵۶ درصد، بازرگانی ۲۳ درصد، صنعت ۱۶ درصد و کشاورزی و دامپروری پنج درصد آسیب پذیری از شیوع کرونا داشتند.
وی گفت: در بخش خدمات نیز هتلهای خراسان رضی ۱۰۰ درصد، دفاتر گردشگری ۸۸ درصد، حوزه آجیل و خشکبار ۸۵ درصد، پوشاک و کفش و صنایع دستی ۷۷ درصد، حمل و نقل برون شهری ۷۱ درصد و حمل و نقل دورن شهری ۶۲ درصد آسیب پذیر بودند.
اصغری افزود: در حوزه صنعت نیز بیشترین تاثیر شیوع کرونا بر ساخت و سازهای شهری و روستایی و سپس نساجی بوده و کمترین آسیب را صنعت کاغذ و مقوا دیده است، در میان رستههای بازرگانی نیز بخش خارجی ۴۰ درصد و بخش داخلی ۲۵ درصد از این شرایط تاثیر پذیرفتهاند، همچنین حوزه کشاورزی با هفت درصد و دامپروری با ۶ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی ادامه داد: در راهکارهای پیشنهاد شده برای حوزه خدمات، ریسکهای مالی و راهبردی بیشتر از همه مطرح شده است زیرا آیندهای مبهم برای این حوزه وجود دارد اما در حوزه صنعت، ریسک تکنولوژیک مورد تاکید بوده است.
نظر شما