در این مطلب آمده است: همه از این موضوع اطلاع دارند که تیم ملی ایران با چهار پیروزی در جام حذفی آسیا و حضورهای متعدد در مسابقات جام جهانی بسکتبال FIBA و المپیک در صحنه بسکتبال مردان چه قدرتی دارد. این یک واقعیت اثبات شده است. با این حال، شاید لازم باشد کم کم توجه بیشتری را هم به تیم ملی زنان ایران متمرکز کنیم؛ چرا که آنها با لیگ بسکتبال حرفهای زنان که در ایران برقرار است، به سرعت در حال پیشرفت هستند.
در ادامه این مطلب به نحوه برگزاری مسابقات لیگ برتر زنان اشاره شده است که باشگاههای حرفهای با برترین استعدادهای کشور با یکدیگر رقابت میکنند:
سوپرلیگ زنان در پنج ماه اخیر، ۱۲ باشگاه حرفهای را مقابل یکدیگر قرار داده است که بهترین استعدادهای کشور در بسکتبال زنان در آن به رقابت میپردازند. ۱۲ باشگاه به ۲ گروه الف و ب تقسیم شده و در مرحله گروهی در ۱۰ بازی به طور رفت و برگشت، در خانه خود و حریف دیدار کردند که چهار تیم برتر از هر گروه به مرحله پلیآف میروند.
این هشت تیم در مرحله یک چهارم نهایی به صورت دو از سه تا زمان مشخص، به مصاف هم می روند. ۲ تیم برتر این فصل در حال حاضر زنان شهر گرگان از گروه A و گروه بهمن تهران از گروه B هستند که به مرحله نهایی راه یافتند. گرگان تنها یک باخت در کل فصل عادی و یک شکست دیگر در مرحله نیمه نهایی به رهبری ستاره تیم ملی «ادنا عیسیان» داشت که به طور میانگین در هر بازی یک دبل دبل دارد و در کنار یکی از بهترین گاردهای لیگ، «شادی عبدالوند» ترکیب خوبی را تشکیل دادهاند. گروه بهمن نیز در بازیهای گروهی و پلی آف فاقد شکست بوده است و به مثلث دلارام وکیلی، سعید علی و گلشید امیدیان مسلح است.
به اعتقاد نویسنده وجود استانداردهای حرفهای مانند زمین بازی تا اسکوربرد، شات کلاک، استفاده از برگه منشی دیجیتالی و آمار زنده حین بازی، بازیکنان و باشگاهها را در موقعیتی قرار داده تا ضمن رقابت، سطح کیفی فعالیت خود و یکدیگر را توسعه و بهبود بخشند.
«تالین طهماسیان» مسوول لیگ بسکتبال زنان در ادامه میگوید: این واقعا خوب است. ما در ایران پنج لیگ برای زنان داریم. لیگ زیر ۱۸ سال، لیگ زیر ۱۶ سال، لیگ دسته دوم، لیگ دسته اول و سوپر لیگ. با این مجموعه جای تعجب ندارد که بسکتبال زنان در ایران به آرامی در حال پیشرفت و نظرها را به خود جلب می کند.
نویسنده در پایان مطلب نگاهی به وضعیت تیمهای ملی بسکتبال زنان دارد و اضافه میکند: تیم ملی زیر ۱۶ سال دختران ایران برای نخستین بار در مسابقات قهرمانی سال ۲۰۱۷ آسیا بازی کرد و چهارم شد. تیم زیر ۱۸ سال نیز در سال ۲۰۱۸ اولین حضور خود در مسابقات قهرمانی آسیا را تجربه کرد. اتفاقی که از سال ۱۹۹۷ رخ نداده بود. آنها با شکست سنگاپور و گوام پنجم شدند.
تیم ملی بزرگسالان زنان نیز در مسیر بازگشت به مرکز توجه است. این یک نبرد پر فراز و نشیب برای ارتقا به سطح یک خواهد بود، اما آنها در حال حاضر در مسیری امیدوار کننده قرار دارند.
در سال گذشته، آنها با کسب مقام سوم در مسابقات قهرمانی زنان WABA در عمان اردن، موفق شدند با کسب اولین مدال بینالمللی خود تاریخ ساز شوند.
برنامههای تیم ملی مردان برای ایران، تا به اینجا جایگاه این تیم را به عنوان یکی از بهترینهای آسیا محکم کرده است. اکنون زمان آن رسیده است که زنان نیز با کمک لیگ برتر زنان در این راه قدم بردارند، آهسته و پیوسته.
نظر شما