۲۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۷:۲۹
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 83751035
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

جاسوسی دیجیتال رهاورد کرونا در دنیای مجازی

۲۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۷:۲۹
کد خبر: 83751035
جاسوسی دیجیتال رهاورد کرونا در دنیای مجازی

تهران–ایرنا– کارشناسان و مدافعان حفظ حریم خصوصی در جهان هشدار دادند که بیماری کووید –۱۹، به افزایش جاسوسی دیجیتال منجر شده؛ به‌ نحوی‌که میلیاردها انسان زیرنظرند، موضوعی که توقف آن سخت به نظر می‌رسد.

به‌گزارش روز سه‌شنبه روزنامه گاردین، دولت های دستکم ۲۵ کشور جهان در حال دستیابی به برنامه هایی برای رهگیری اطلاعات تلفن همراه، اَپ هایی برای ضبط تماس های شخصی، شبکه هایی مجهز به سیستم تشخیص چهره و پهپادهایی برای تقویت سیستم فاصله گذاری اجتماعی هستند.

«ران دیبرت» رئیس لابراتور دانشگاه تورنتو به گاردین گفت: اکثر این تمهیدات، پایانی ندارد.

وی افزود: این اقدامات سنگ بنای چیزی را می نهد که بسیاری از مردم آن را امری عادی توصیف می کنند.

وی تاکید کرد: باید کاملا هوشیار باشیم که تضمین های مناسب برقرار می شود، زیرا پتانسیل این کار برای استفاده از قدرت بسیار زیاد است.

در چین پس از شیوع کرونا، صدها میلیون نفر به اجبار اپلیکیشنی را نصب کردند که مشخص می کند کاربران می توانند سفر کنند یا از منزل خارج شوند.

در اروپا، برخی دولت ها به جمع آوری اطلاعات ارتباطی، استفاده از پهپاد و کپی برداری از اَپ های ردگیری مورد استفاده در آسیا مشغولند.

در آمریکا نیز شرکت های اپل و گوگل گفته اند که سیستم های عامل تلفن های همراه خود را باز می کنند تا برنامه های مشابهی را اجرا کند که روی آیفون و تلفن های اندرویدی به طور یکسان اجرا می شود.

۱۲ میلیون شهروند ساکن مسکو ملزم به داشتن کدهای QR برای تردد در خیابان ها شده اند. همچنین قرار است در این شهر ۱۰۰ هزار دوربین و فناوری تشخیص چهره برای اجرای برنامه فاصله گذاری اجتماعی کار گذاشته شود.

در هند نیز مقام های محلی راهکارهایی چون استفاده از اَپ های ردیاب تلفن همراه، سلفی های موقعیت‌یاب و انتشار آدرس بیماران مبتلا به کرونا را اندیشیده اند.

در این میان، کنشگران هشدار داده اند که تمرکز تمهیدات نظارتی ممکن است منابع را از رویکردهای بهداشت و درمان همچون بهبود ظرفیت آزمایشی یا تامین بیمارستان ها با تجهیزات پزشکی بیشتر منحرف کند.

طرح استفاده از اپلیکیشن های ردگیر تماس ها و روش های دیگر برای شناسایی افراد در تماس با بیماران مبتلا نخست در آسیا کلید خورد.

هنگ کنگ و سنگاپور از جمله سکانداران این طرح بودند. ردیابی تماس های بیماران نیز به طور ویژه در کره جنوبی به اجرا درآمد.

همچنین استفاده از اپلیکیشن های ردیابی یا تمهیدات نظارتی الکترونیکی به مایه نگرانی بروکسل تبدیل شده است، به طوری که کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخصوص خطر پیشرو برای آزادی و برخورداری از حق اولیه انسانی هشدار داده اند.

با این همه، لهستان، هلند، اسپانیا، ایرلند و انگلیس جملگی نسبت به استفاده از این اپلیکیشن ها برای ردیابی بیماران مبتلا به کووید - ۱۹ ابراز تمایل کرده یا اجرای آن را آغاز کرده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha