اقصی نخشیپور روز چهارشنبه در جلسه ساماندهی برداشت مصالح خام از بستر رودخانه و مخزن سد سردشت افزود: برداشت غیراصولی و غیرعلمی مصالح از کف رودخانهها آثار مخربی بر رودخانه و محیط زیست بر جای میگذارد.
وی بیان کرد: با واحدهایی که موجب آلودگی طبیعت حین برداشت از مصالح رودخانهای و همچنین آلودگی ناشی از تخلیه و بارگیری، انباشت غیراصولی و تخریب آسفالت بر اثر حمل اضافی مواد معدنی شوند با جدیت برخورد میشود.
وی اظهار داشت: باید پیمانکارانی که در این عرصه فعالیت میکنند، مجوزهای قانونی برای برداشت از رودخانه داشته باشند و تمام بندهای لازم در مورد حفاظت از عرصههای زیست محیطی را به طور دقیق رعایت کنند.
فرماندار سردشت با اشاره به جنگلی بودن این شهرستان هرگونه برداشت مصالح کوهی را غیرقانونی عنوان کرد و افزود: برداشت مصالح از کوهها نمیتواند جایگزین مناسبی برای برداشت رودخانهای باشد و به لحاظ عرصه جنگلی و گردشگری آن به شدت محدود و با متخلفان برخورد قانونی میشود.
«نخشیپور» گفت: دستگاههای متولی باید به دور از هرگونه برخورد سلیقهای واحدهای تولیدی را رصد و ضمن انجام بازدیدهای منظم و مستمر، گزارش و نتایج این بازدیدها را به صورت مکتوب به فرمانداری اعلام کنند تا از تخلفات جلوگیری و در موارد لازم مجوز متخلفان لغو و باطل شود.
وی همچنین افزایش خودسرانه قیمت شن و ماسه بدون هماهنگی با کمیته شن و ماسه شهرستان را تخلف ارزیابی کرد.
سردشت به دلیل کوهستانی بودن و همچنین جاری بودن رودخانه زاب در این شهرستان مکان مستعدی برای برداشتکنندگان شن و ماسه رودخانهای فراهم کرده است که تعدادی از افراد سودجو با برداشتهای غیرمعمول از این رودخانه موجب وارد ساختن لطمات زیادی به محیط زیست شدهاند.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و هممرز با اقلیم کردستان عراق قرار گرفته است.
نظر شما