توکلی خواستار توقف موقت معاملات سهام شرکت‌های شیرین عسل شد

تهران- ایرنا- رییس هیات مدیره سازمان مردم نهاد و دیده‌بان شفافیت و عدالت در نامه‌ای به دادستان تهران خواستار توقف موقت معاملات سهام مالکان و سهام‌داران اصلی شرکت‌های زیرمجموعه شیرین عسل و ممنوعیت افزایش سرمایه‌های این شرکت‌ها تا تعیین تکلیف نهایی واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان شد.

احمد توکلی روز چهارشنبه با ارسال نامه‌ای به علی‌ القاصی‌مهر دادستان تهران خواستار توقف موقت معاملات سهام مالکان و سهام‌داران اصلی شرکت‌های زیرمجموعه شیرین عسل و ممنوعیت افزایش سرمایه‌های این شرکت‌ها تا تعیین تکلیف نهایی واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان شد.

رییس دیده‌بان شفافیت و عدالت در این نامه در حمایت از حقوق سهام‌داران جزء خطاب به دادستان تهران اظهار داشت: پیرو نامه شماره ۳۹۹-۱۹۹-د مورخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۵ به رییس قوه قضاییه، متضمن اعلام جرم علیه به اصطلاح خریدار شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری دشت مغان، و مسئولان دولتی ترتیب‌دهنده این معامله چپاولی که رونوشتی نیز تقدیم شما شد، تحولاتی در ارزش سهام شرکت‌های هولدینگ آقای آئله رخ داده است که ضربات سنگینی را به بسیاری از مردم و بازار سرمایه وارد می‌کند که چیزی از تاراج صورت گرفته در معامله چپاولی مذکور کم ندارد.

توکلی افزود: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در حالی در دی ماه ۱۳۹۷ با قیمت ۱۸۴۰ میلیارد تومان و پیش پرداخت یک‌صد میلیارد تومانی به گروه صنعتی شیرین عسل واگذار شده است که با مقایسه ارزش یکی از زیرمجموعه‌های شیرین عسل به نتایج عجیبی می‌رسیم.

وی خاطرنشان کرد: شرکت سالمین یکی از زیرمجموعه‌های شیرین عسل است. این شرکت در سال ۱۳۹۲ در آخرین افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌هایش سرمایه‌اش را به ۳۰ میلیارد تومان افزایش داده است؛ اما امروز به لطف سازمان خصوصی‌سازی و دریافت هدیه‌ای به نام کشت و صنعت مغان، قیمت سهام شرکت سالمین که با نماد غسالم در بورس اوراق بهادار به ثبت رسیده است، به حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

رییس هیات مدیره سازمان مردم نهاد ادامه داد: مشخص است که ارزش سهام سالمین مرهون ارزش‌های خودش نیست. با توجه به اینکه شرکت کشت و صنعت مغان با قیمت بسیار ناچیزی به شرکت شیرین عسل واگذار می‌شود، این موضوع سبب می‌شود که ارزش  مجموعه گروه صنعتی شیرین عسل و زیرمجموعه‌هایش افزایش چشمگیر و نجومی پیدا کنند.

توکلی عنوان کرد: گواه این ادعا، گزارش هیات مدیره شرکت در مورخ ۲۸/۱۰/۱۳۹۸ دایر بر افزایش ۱۴۰۰ درصدی (۱۵ برابری) سرمایه شرکت از محل تجدید ارزیابی دارایی‌هایش است. به این ترتیب ارزش دارایی که در تجدید ارزیابی سال ۱۳۹۲ در واقع ارزش واقعی شرکت پس از افزایش سرمایه ۱۴۰۰ درصدی به ۴۵۰ میلیارد تومان می‌رسد.

وی یادآور شد: بدیهی است تفاوت ۳۵۰۰ میلیارد تومانی ارزش دارایی‌های منعکس شده در بورس و ارزش روز بازار شرکت ثمره نقش معامله چپاولی کشت و صنعت مغان است که زیرمجموعه‌های شیرین عسل را این‌چنین مورد اقبال عامه مردم قرار داده است. به نحوی که سهام سالمین را ده‌ها برابر ارزش واقعی آن معامله می‌کنند.

دیده‌بان شفافیت و عدالت اضافه کرد: مالکان و سهامداران اصلی (حقوقی) سهام سالمین را با قیمت‌های نجومی عرضه می‌کنند و هزاران نفر خریدار حقیقی که اغلب از اقشار متوسط و ضعیف جامعه‌اند هر کس به آرزویی سهام این شرکت را می‌خرند و هر لحظه به خریداران حقیقی این سهم افزوده می‌شود.

توکلی تصریح کرد: قابل پیش‌بینی است که به زودی افزایش ۱۴۰۰ درصدی سرمایه شرکت نیز به ثبت برسد و تعداد سهام‌داران حقیقی نیز آن‌قدر افزایش می‌یابد که در صورت لغو معامله کشت و صنعت مغان و سقوط ارزش سهام سالمین، معیشت و امید هزاران خانوار آسیب جدی ببیند.

وی اظهار داشت: آنچه فوری به نظر می‌رسد حفاظت از حقوق اقشار متوسط به پایین است که در صورت لغو معامله چپاولی کشت و صنعت مغان آسیب می‌بینند و سرمایه‌های اندکشان را از دست می‌دهند.

این نامه یادآور شد: لذا اخذ دستور موقت از مرجع قضایی مبنی بر توقف معاملات سهام مالکان و سهام‌داران اصلی و ممنوعیت افزایش سرمایه شرکت‌های زیرمجموعه شیرین عسل تا تعیین تکلیف نهایی موضوع واگذاری کشت و صنعت مغان در تحقق حمایت از حقوق سهام‌داران جزء ضروری است دیده‌بان شفافیت و عدالت تقاضا دارد دستور سریع در این باره صادر فرمایید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha