امیرحسین پروان روز چهارشنبه درکمیته اطلاعرسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا، بیان کرد: فعالیت این قبیل از مراکز تجاری که روزانه شاهد حضور بسیار زیاد مردم است باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: اصناف قم با شیوع کرونا آسیب بسیار جدی دیده و نتوانستند کالاهای خریداری شده خود در سال ۹۸ را به فروش برسانند.
وی ابراز کرد: شیوع کرونا همچنین تاثیر منفی برروی تولیدات استان وارد کرده و کاهش نسبی تولید درطول دو ماه اخیر رخ دادهاست.
۱۲ واحد تولید مواد شوینده و ماسک در قم فعال است
وی افزود: بهواسطه نیازی که مردم به کالاهای بهداشتی داشتند برخی از واحدهای تولیدی قم با تغییر خط تولید به تولید محصولات موردنیاز پرداختند.
پروان بیان داشت: ۱۲ واحد صنعتی درتولید ژل و مواد شوینده در این استان فعال است که از اینبین ۲ واحد مشغول تولید ماسکهای N۹۵ و دو واحد نیز ماسک سه لایهای تولید میکنند.
وی گفت: همچنین دو واحد تولید لباسهای ویژه پرستاری و پزشکی نیز درحال حاضر در قم مشغول فعالیت است.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت قم اضافه کرد: ۴۷۰ هزار ماسک دردو ماه اخیر توسط سازمان سمت قم تامین و بهصورت رایگان در بین اصناف و مردم توزیع شد.
پروان با اشاره به آغاز به کار اصناف درطرح دوم فاصلهگذاری اجتماعی گفت: اصناف برای شروع به کار باید در سامانه Salamat.gov.ir ثبتنام کرده و برای التزام به اجرای ضوابط سلامت مقابله با کرونا تعهد بدهند.
وی ادامه داد: واحدهای صنفی برای دریافت دستورالعمل سلامت محیط کار، شاغلین، مشتریان و تایید تعهدنامه بهصورت الکترونیکی برای التزام به رعایت دستورالعملهای بهداشتی مقابله با کرونا ثبتنام کنند.
پروان اظهار داشت: اصناف پس از تایید تعهدنامه، التزام به رعایت دستورالعمل بهداشتی مقابله با کرونا بهصورت الکترونیکی، اخذ کد بهداشتی از طریق سامانه salamat.gov.ir و نصب در واحد صنفی میتوانند شروع به فعالیت کنند.
وی اضافه کرد: فعالیتهای پرخطر برای شیوع کرونا در حوزه اصناف شامل آرایشگاههای مردانه و زنانه، رستورانها، تالار پذیرایی و سالن مراسم، مراکز بازی، تفریحی، گیم نت، قهوهخانهها، چایخانهها و تریا، اماکن اقامتی، هتلها، استخر، سونا و ماساژ و باشگاههای بدنسازی و ورزشی، سینماها، جشنوارهها و نمایشگاههای هنری و فرهنگی همچنان بسته خواهند بود.
پروان ابراز کرد: در طرح اول فاصلهگذاری کلیه صنوف غیرضروری استان تعطیل شدند و صرفا صنوف مربوط به کالاهای ضروری مردم فعالیت کردند.
وی بیان داشت: اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی تا روز بیست و سوم فروردینماه در بین اصناف قم با اعتراضات بسیاری از سوی صنوف همراه شد و آسیب اقتصادی جدی به این افراد وارد شد.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت قم تصریح کرد: درمرحله دوم طرح فاصلهگذاری هوشمند ، اصناف قم با ثبتنام درسامانه معرفی شده و رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوانند فعالیتهای خود را از سر بگیرند.
وی بیان داشت: فعالان صنفی صرفا پس از تایید ۹۸ پروتکل بهداشتی تعریفشده در حوزه صنف و صنعت در سامانه مدنظر میتوانند نسبت به آغاز فعالیت اقتصادی خود اقدام نمایند.
۳۰۰ واحد صنفی نقضکننده طرح فاصلهگذاری پلمب شد
وی همچنین ابراز کرد: ۳۰۰ واحد صنفی به دلیل نقض مقررات فاصلهگذاری اجتماعی تاکنون در این استان پلمب شدهاست.
وی اظهار داشت: یکی از مشکلات اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی فعالیت واحدهای صنفی در سطح شهر و تعطیلی همین قبیل صنوف مستقر در پاساژهای تجاری بود که با برخی اعتراضات فعالان در پاساژهای شهر همراه شدهاست.
پروان عنوان کرد: برای اطلاعرسانی نسبت به ثبتنام در سامانه و دریافت بارکد فعالیت گشتهای خودرویی بهصورت مستمر در سطح خیابانهای تجاری مشغول اطلاعرسانی هستند.
وی اظهار کرد: اصنافی که تا پایان زمان تعیینشده موفق به دریافت بارکد فعالیت نشوند اجازه فعالیت را نخواهند داشت و پلمب خواهند شد.
ثبتنام ۱۸ هزار واحد صنفی قم در سامانه سلامت
وی گفت: ۱۸ هزار واحد صنفی قم تاکنون دراین سامانه ثبتنام کرده و این استان در رتبه ششم کشور قرار دارد.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت قم عنوان کرد: ۴۴ هزار واحد صنفی درقم فعال است که از این بین ۱۰ هزار واحد فاقد پروانه فعالیت هستند و تاکنون فقط نیمی از صنوف پروانه دار در این سامانه ثبتنام کردند.
پروان درپایان گفت: از هفته آینده نسبت به صنوفی که بارکد فعالیت را دریافت نکرده باشند یا مسائل بهداشتی را رعایت نمیکنند، برخوردهای پیشبینیشده اعمال میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامهوبودجه قم نیز در این جلسه، تصریح کرد: بسیاری از کسبوکارهای فعال قم جز خانواده اصناف قم نیستند اما مشغول فعالیت هستند و باید تدبیری نیز برای این قبیل مراکز مانند آموزشگاههای خصوصی اندیشیده شود.
محمدجواد شاکر آرانی تصریح کرد: تعداد واحدهای صنفی فعال در قم بسیار بیشتر ۳۵ هزار واحدی است که در اتاق اصناف ثبت شدهاست.
ابتلای پرشمار کارکنان فروشگاههای بزرگ قم به کرونا
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز بیان داشت: ملزم کردن واحدهای خرد و محلی به رعایت پروتکلهای بهداشتی یکی از نیازهای اصلی استان در رعایت کامل طرح فاصلهگذاری اجتماعی است.
سید هاشم صدر ادامه داد: تعداد مبتلایان و بستریشدگان کرونایی در مراکز بیمارستانی نزولی است اما درصورتیکه رعایتهای لازم انجام نگیرد احتمال موج گیری دوباره کرونا در قم جدی است.
وی اضافه کرد: وضعیت فروشگاههای زنجیرهای قم در رعایت پروتکلهای بهداشتی مبارزه با کرونا مطلوب نبوده و بخش زیادی از کارکنان آنها نیز به این ویروس مبتلا شدهاند.
وی همچنین گفت: برخی نمودارهایی که برخی رسانههای کشور در رابطه با قرمز بودن و بحرانی بودن وضعیت استان اعلام میکنند با واقعیت بیرونی آن در تطابق ندارد.
فعالیت گسترده واحدهای صنفی قم بدون ثبتنام در سامانه سلامت
همچنین رییس گروه تهدیدات تخصصی پدافند غیرعامل قم نیز ابراز کرد: باوجوداینکه فقط نیمی از واحدهای صنفی در سامانه موردنظر ثبتنام کردند اما بیش از ۸۰ درصد از آنها عملا فعالیت خود را آغاز کردهاند.
حسین حکیم ادامه داد: برای مدیریت کرونا باید رعایت پروتکلهای بهداشتی و تعهدات سامانه سلامت برای تمام واحدهای صنفی فعال در استان باید الزامی شود
وی با اشاره به تهدیدات خریدوفروشهای اینترنتی گفت: آمار تخلفات درفروش اینترنتی کالاهای مصرفی مردم در استان قم نسبت به گذشته افزایشیافته است.
وی اظهار داشت: باوجوداینکه ظرفیتهای تولیدی استان در تولید کالاهای بهداشتی افزایشیافته اما همچنان بسیاری از کالاهای ضروری مردم مانند دستکشهای بهداشتی و ژلهای بهداشتی کمیاب است.
به گزارش ایرنا، کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما