بر اساس گزارش رویترز، اقدامات چین برای حمایت از اقتصاد نیز نتوانست امروز سیگنال مثبتی برای بازارهای سهام داشته باشد. چین، یک نرخ بهره کلیدی میانمدت را کاهش داد و راه را برای کاهش نرخ بهره یکی از وامهای اصلی خود باز کرد. همچنین نرخ سپرده ذخیره اجباری بانکها را نیز کاهش داد. اما بر خلاف تمام این اقدامات که نزدیک به ۴۳ میلیارد دلار به بازار مالی دومین اقتصاد بزرگ جهان تزریق میکند، فضای پایداری برای رشد بورسهای جهانی ایجاد نشد.
شاخص گسترده MSCI’s همه کشورها که وضعیت بورسی ۴۹ کشور جهان را نشان میدهد، ۰.۳۷ درصد افت کرد.
بازارهای سهام اروپایی نیز کاهش ارزش داشتند. شاخص پاناروپایی استاکس ۶۰۰، ۰.۸ درصد از ارزش خود را از دست داد. شاخصهای بورسی فرانسه نیز بعد از اعلام گزارش ۱۵ هزار مرگ ناشی از ویروس کرونا، ۰.۹ درصد فروریختند.
ارزش صندوق مدیریت دارایی جوپیتر در لندن نیز ۵.۶ درصد فروریخت. چرا که این صندوق سرمایهگذاری، گزارش داد که داراییهای تحت مدیریت آن در چهارماهه اول امسال، ۱۸.۳ درصد کبه دلیل ترس همهگیری کرونا در بازارهای مالی کاهش یافته است.
در آمریکا نیز شاخص آتی S&P500، نیم درصد کاهش یافت.
در معاملات روز چهارشنبه، اوضاع در دیگر بازارها نیز کاهشی بود. قیمت طلا کاهش یافت و به ۱.۷۱۱ دلار در هر اونس رسید. در بازار نفت نیز قیمتها با نگرانیها درباره مازاد عرضه، کاهش یافت. ارزش نفت برنت در معاملات آتی ۵۱ سنت یا ۱.۷ درصد کاهش یافت.
رویترز مینویسد:«با توجه به گزارش صندوق بینالمللی پول که جهان امسال عمیقترین رکود خود را از دوره رکود بزرگ ۱۹۳۰ پیش رو دارد، خسارات اقتصادی بیشتری نیز ایجاد خواهد شد.»
نظر شما