دکتر «ابراهیم شکیبا» روز پنجشنبه به ایرنا افزود: برخلاف اینکه مردم تصور میکنند مصرف قارچ خودرو مشکلی ایجاد نمیکند و از روی ظاهر آن و از طریق شیر یا قاشق نقره امکان تشخیص سمی بودن آنها وجود دارد، این گونه نیست و تنها با فرآیندهای آزمایشگاهی سمی بودن یا نبودن قارچها قابل تشخیص است.
او گفت: مردم باید از دست زدن به قارچهای سمی خودداری کنند زیرا در مواردی شاهد جذب سم این قارچها از طریق پوست نیز بودهایم.
وی اظهارداشت: با توجه به شیوع بیماری کرونا مردم باید در منزل بمانند و بیرون نروند و تصور نکنند با رفتن در دامن طبیعت اتفاقی برای آنها نخواهد افتاد، زیرا ممکن است با افراد ناقل برخورد کنند.
رییس شبکه بهداشت استان کرمانشاه در ادامه گفت: مردم همچنین از مصرف قارچهایی که از سلامت آنها مطمئن نیستند به طور جدی بپرهیزند و اگر قصد مصرف قارچ دارند بهترین روش استفاده از قارچهای پرورشی و بسته بندی شده موجود در سطح بازار است.
شکیبا افزود: با تمام این شرایط در صورتی که فردی به این توصیهها توجه نکرد و با مصرف قارچ، علائمی نظیر اسهال، استفراغ و درد شکم پیدا کرد باید به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کند.
او گفت: متأسفانه علایم مسمومیت با قارچ سمی دیرهنگام بروز میکند و در نهایت منجر به نارسایی کبد و مرگ خواهد شد.
وی اضافه کرد: در سال ۹۸ شاهد چندین مورد مرگ در استان کرمانشاه براثر استفاده از قارچهای سمی بودیم، لذا مردم از مصرف قارچهای خودرو بپرهیزند.
مصرف قارچ سمی در سال ۹۸ در استان کرمانشاه منجر به فوت هفت نفر و مسمومیت ۳۱۶ نفر شد.