۲۸ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۵۵
کد خبرنگار: 884
کد خبر: 83753421
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ظرفیت نیروگاهی کشور به ۸۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسید

تهران- ایرنا- معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: توان نیروگاهی کشور با بهره‌برداری از نیروگاه پرند به ۸۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسید.

به‌ گزارش روز پنجشنبه وزارت نیرو، «همایون حائری» روز پنجشنبه در حاشیه بهره‌برداری از سومین واحد بخار نیروگاه حرارتی پرند در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: بهره‌برداری از این واحد و در مجموع، اضافه شدن سه واحد بخار به ۶ واحد گازی (با اتصال یک واحد بخار به دو واحد گازی) ۴۶۰ مگاوات توان اضافی در سه واحد بخار نیروگاه بدون مصرف سوخت اضافی تامین شد.

وی افزود: با اضافه شدن هر سه واحد بخار هر کدام به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات، در مجموع ۴۸۰ مگاوات به ظرفیت موجود نیروگاه پرند اضافه شد و هم اینک توان یک هزار و ۵۰۳ مگاواتی در این نیروگاه قابل دسترسی است.  

حائری گفت:  اضافه شدن این سه واحد موجب صرفه‌جویی سالانه ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز می‌شود، چرا که به جای مصرف سوخت برای تولید واحدهای بخار از گاز داغ خروجی توربین‌های گازی استفاده می‌شود.

بهره برداری از ۹ واحد بخار در سال جاری

معاون برق و انرژی وزیر نیرو  گفت: دو واحد بخار نیروگاه پرند پیشتر افتتاح شده بود که امروز سومین واحد با سرمایه‌گذاری حدود دو هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان افتتاح شد.

وی افزود: برنامه داریم برای سال جاری ۹ واحد بخار در واحدهای توربین‌های گازی وارد مدار کنیم که صرفه‌جویی قابل توجه سوخت به میزان حدود ۲.۴ میلیارد متر مکعب سالانه خواهد داشت.

افزایش ۴۸۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق در کشور

مدیرعامل گروه مپنا با اشاره به افتتاح نیروگاه پرند گفت: با افتتاح این طرح ظرفیت ۴۸۰ مگاوات برق، بدون مصرف سوخت اضافی به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است.

«عباس علی‌آبادی» افزود: طرح تبدیل نیروگاه های گازی به چرخه ترکیبی از ایده هایی است که توسط وزارت نیرو و گروه مپنا، با انگیزه ملی و در راستای توسعه زیرساخت های کشور همزمان با افزایش سطح بهره وری در حوزه انرژی و اقتصاد، از دیرهنگام پیگیری شده است.

وی گفت: با اجرای این طرح  و با گسترش و  تکمیل آن در سطح کشور شاهد تحقق اهداف مهم از جمله افزایش راندمان از ۳۳ درصد به بیش از  ۵۰ درصد، کاهش قابل توجه آلاینده های محیط زیستی و گازهای گلخانه ای، افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت نیروگاهی بدون نیاز به بسیاری از ساخت و سازهای جدید، حفظ و توسعه اشتغال در صنایع عظیم نیروگاهی کشور، استفاده از سوخت صرفه جویی شده در مصارف گوناگون و فرصت صادرات برای عملیاتی شدن این طرح گسترده و ملی، خواهیم بود.

علی آبادی افزود: بر این اساس گروه مپنا با مساعدت وزارت نیرو بعنوان یک سازمان پیشگام با تبدیل سه نیروگاه گازی پرند، عسلویه و فردوسی متعلق به خود، افزایش ظرفیت اسمی ۳۰۰۰ مگاوات این نیروگاه ها به ۴۵۰۰ مگاوات را در دستور کار خود قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: در هریک از نیروگاه های سه گانه فوق بیش از هفت هزار میلیارد تومان و در مجموع بیش از ۲۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و نیروگاه پرند با موفقیت به اتمام رسیده و دو نیروگاه دیگر  آخرین مراحل احداث خود را سپری می کنند.

مدیرعامل گروه مپنا تاکید کرد: برای تامین مالی این پروژه ها، گروه مپنا از هیچ  تسهیلات دولتی بهره نبرده و با  وجود تنگناهای شدید مالی همه اهداف فوق را  نیز محقق کرده است.

این مقام بخش خصوصی گفت: در این راستا با کاهش مصرف سوختهای فسیلی برای تولید این میزان برق، تولید گازهای گلخانه‌ای نیز کاهش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت، به گونه ای که با اجرای این طرح در نیروگاه پرند سالیانه از هدر رفت معادل ۸۵۵ میلیون لیتر سوخت مایع (گازوییل) و نیز از تولید ۲.۴ میلیون تن CO۲  جلوگیری می شود.

وی ادامه داد: همچنین با اجرای سیستم خنک کاری جدید و نیز استفاده از پساب شهر پرند مصرف آب نیروگاه از ۴۶ لیتر بر ثانیه آب شرب به ۴.۵ لیتر بر ثانیه پس آب کاهش یافته است که گامی بزرگ در راستای  ایفای مسئولیت‌های اجتماعی  شرکت گروه مپنا و وزارت نیرو در حفظ محیط زیست کشور است.

 مدیرعامل گروه مپنا یادآور شد: پروژه توسعه بخش بخار نیروگاه پرند، اولین پروژه به روش قرارداد بیع متقابل در تبدیل نیروگاه های گازی به چرخه ترکیبی در کشور است.

 وی ادامه داد:  این اقدام با روش‌های متداول انجام این پروژه ها که با تکیه بر منابع صندوق توسعه ملی انجام می شود، با فاصله زیادی در راستای اهداف استراتژیک کشور و اقتصاد مقاومتی است، در این راستا، گروه مپنا نه تنها نخستین منتشر کننده اوراق صکوک پروژه بلکه پیشتاز توسعه پروژه های زیربنایی با اتکا به صندوق های سرمایه گذاری پروژه (ETF) بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha