۳۰ فروردین ۱۳۹۹، ۱۴:۲۴
کد خبر: 83755005
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

لغو مالیات، خواسته میلیون‌ها کارگر مهاجر از دولت روسیه

تهران - ایرنا - بیش از دو میلیون کارگر مهاجر که در دوره «قرنطینه» در روسیه شغل خود را از دست داده‌اند و در شرایط اقتصادی دشواری قرار دارند، خواستار معافیت موقت از مالیات، مجوزهای کاری و حق الزحمه ثبت فعالیتهای فنی و صنعتی هستند.  

بر اساس گزارش منابع خبری محلی؛ هزینه مالیات فعالیتهای فنی و خدماتی ماهانه یا مجوز کار برای مهاجران از شهر به شهر و هرمنطقه روسیه متفاوت است و از ۳ هزار تا ۱۰ هزار روبل (۴۱ تا ۱۳۵ دلار) متغیر است.  

از زمان اعلام قرنطینه، صدها شرکت در روسیه تعطیل شده‌اند. تنها در مسکو، بیش از ۲۰۰ هزار مهاجر از اواسط ماه مارس (اواخر اسفند پارسال) شغل خود را از دست داده‌اند. زندگی آن‌ها در روسیه دشوار است و آن‌ها منابع لازم برای درآمدزایی ندارند و توانایی پرداخت هزینه برای ثبت فعالیت های فنی یا خدماتی خود را ندارند. در پایان دوره قرنطینه، آن‌ها در خطر تبعید از مسکو هستند.  

«قدراتشو شکوف»، مهاجر تاجیک، در دوره قرنطینه شغل خود را از دست داد. چند روز پیش، حق ثبت اختراع یا پروانه کار وی منقضی شد. هیچ پولی برای تمدید این سند ندارد. مهاجرانی که می‌خواهند به طور رسمی در مسکو زندگی و کار کنند، باید ماهانه پنح هزار و ۳۵۰ روبل ثبت اختراع بپردازند.  

شکوف پدر دو فرزند است. همسرش در انتظار فرزند سوم است. او حتی نمی‌تواند تصور کند که اکنون او چگونه خانواده خود را اداره می‌کند:   «هر چه پول داشتیم، در دوره بیکاری ناشی از کرونا برای اجاره و غذا خرج کردیم؛ ما در وضعیت بسیار بدی هستیم. ما اینجا گیر کرده‌ایم.» 

کریمجوون یوروف، یک فعال حقوق مهاجرین، گفت که مهاجران مرتباً در مورد تاخیر در پرداخت حق ثبت اختراع یا مجوزهای کاری به او مراجعه می‌کنند.  

 یوروف گفت، همه آن‌ها قبلاً بدون هیچ تأخیری بدهی‌های خود را پرداخت کرده بودند، اما اوضاع ویروس کرونا آن‌ها را با مشکل جدی مواجه کرده است و دولت روسیه نباید نسبت به گرفتاری مهاجران بی‌تفاوت باشد.  

وی گفت: "اگر قرنطینه ادامه یابد، فکر می‌کنم آن‌ها باید چنین اقدامی را انجام دهند. " اما تا آنجا که می‌دانیم، آن‌ها بیشتر نگران شهروندان خود بوده و مهاجران را فراموش کرده‌اند. "
 
بسیاری از کشورهای خارجی با ارائه امتیازاتی، اقامت مهاجران را در قلمرو خود راحت‌تر کرده‌اند. با این حال، روسیه در حال حاضر چنین مزایایی را برای مهاجران ارائه نمی‌دهد و آن‌ها ملزم به پرداخت کلیه اسناد و مدارک مورد نیاز برای اقامت در روسیه هستند.  

مقامات کشورهای پساشوروی از جملخ ازبکستان ، تاجیکستان و قرقیزستان برای حل این مسئله به دولت روسیه متوسل شده‌اند. سفرای این سه کشور نامه‌ای را به مقامات روسیه ارسال کردند و از آن‌ها خواستند تا تأخیر در پرداخت حق ثبت اختراع یا مجوزهای کار برای مهاجران تاجیکستان را بدهند.  

به گزارش رسانه‌های تاجیکستان امام الدین ستوری، سفیر این کشور در روسیه گفت: "ما امیدواریم که دولت روسیه این مسئله را به نفع کارگران مهاجر ما حل کند.  

 فعالان حقوق بشر و نهادهای مختلف تا با ارسال نامه و تومار در شبکه‌های اجتماعی از مقامات خواسته‌اند، حق ثبت اختراع را در دوره قرنطینه لغو کنند. اما هیچ پاسخی دریافت نشده است و هیچ اقدامی برای رسیدگی به این موضوع برداشته نشده است.  

به گزارش شبکه خبری آسیا پلاس، والنتینا چوپیک، یک فعال حقوق مهاجرین، گفت: "نه تنها دولت روسیه به جمع آوری امضاها در شبکه‌های اجتماعی و درخواست‌های ساکنین پاسخ نداده است بلکه آن‌ها همچنین به درخواست‌های نمایندگان دیپلماتیک، که باید طی ۴۸ ساعت به آن‌ها پاسخ داده شود جوابی ندادند "ظاهراً دولت روسیه آمادگی پذیرش این مسئولیت را ندارد. "

با این حال، فعالان حقوق بشر امیدوار هستند که سرانجام مقامات روسیه برای کمک به کارگران مهاجر اقدامی انجام دهند و سرنوشت آن‌ها نادیده گرفته نشود.  

بر اساس اعلام سازمان‌های مالی بین المللی، درآمد یک چهارم خانوارهای آسیای میانه از محل پول‌های ارسالی کارگران مهاجر تامین می‌شود.  

در سال ۲۰۱۹، مهاجران کاری در روسیه حدود دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به تاجیکستان ارسال کردند که معادل ۳۳ درصد تولید ناخالص داخلی تاجیکستان است.  

از این پس انتظار می‌رود که شرایط ایجاد شده توسط ویروس کرونا به سختی درآمد مهاجران در روسیه را تحت تأثیر قرار دهد و عواقب آن را خانواده‌های کشورهای پساشوروی نیز احساس می‌کنند.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha